Contact

Keramiek- en glazuur-atelier Leim & Zwa

Atelier

Graag nodigen we je uit om eens te komen kijken als deze website je nieuwsgierig gemaakt heeft.

Begane grond - glazuur-atelier

Hier is het glazuur-atelier. Ik noem het graag mijn snoepwinkel. Het is er niet zo groot maar wel sfeervol. Je werkt er tussen de vele glazuren die je allemaal mag gebruiken.

Klanten die voor Mayco-glazuur komen kunnen hier uitzoeken wat ze nodig hebben. Ik heb vrijwel de hele collectie in huis. Dat maakt het kiezen soms moeilijk dus neem vooral wat tijd als je komt.

De eigen keramiek-werken staan ter inspiratie en voor verkoop in de etalage en dit gedeelte van het atelier. Bij de wenteltrap naar boven staan de glazuurgebakken werken van de cursisten, klaar om mee naar huis te nemen. Er staan 2 tafels, een met 4 tot 5 stoelen, de ander zonder stoelen maar met de glazuur-voorbeeldkaarten en folders.

Zij die het moeilijk vinden om de eerste verdieping te bereiken kunnen ook in het glazuur-atelier kleien. Het atelier is helaas niet geschikt voor rolstoelers. Wilt u toch een keer komen glazuren of op de hoogte gebracht worden van de diverse Mayco-glazuren? Dan wil ik met alle plezier bij u op locatie komen en neem heel veel mee.

leim en zwa keramiekleim en zwa keramiek

een gedeelte van onze mayco-glazuren. De eerste potjes zijn voor eigen gebruik en die daarachter voor verkoop. Een snoepwinkel!

leim en zwa keramiek inkijkje

inkijkje

Soutterain - droog- en stookruimte, gegoten werken voor workshops en verkoop.

Loop je door het atelier op de begane grond naar achteren en ga je enkele treden naar beneden, dan kom je in de droog-en stookruimte. In deze ruimte staan de 2 keramiek-ovens. Cursisten die scherpe randen aan hun geglazuurde keramiek hebben kunnen deze hier met de dremel ervanaf halen. Let wel: met een veiligheidsbril op! Ook reparatiewerk wordt hier gedaan.

Raku-stoken doen we ook maar aangezien er geen tuin bij ons atelier is doen we dat bij mij thuis, daar is een grote tuin.

Verder tref je hier een aantal rekken aan met reeds biscuit gebakken werken van cursisten en ook voor verkoop.

leim en zwa atelier 2
leim en zwa biscuitrek

 

Eerste verdieping - ons grote klei-atelier

Op de eerste verdieping (te bereiken via de wenteltrap) is het klei-atelier, 3 x groter dan het atelier op de begane grond. Alle materialen die je nodig hebt om te kleien staan ter beschikking. Je hoeft zelf dus niets mee te nemen als je bij mij  werkt! Witte klei is er altijd genoeg op voorraad, voor cursisten maar ook voor verkoop. Andere kleuren klei en raku-klei zijn meestal ook aanwezig. Op deze eerste verdieping wordt het meeste gewerkt.

leim en zwa kleibewerkingsmaterialen

in een druk bezocht atelier is het altijd belangrijk om kleibewerkingsmaterialen goed gesorteerd te houden. Je ziet hier een klein gedeelte van onze massa spullen.

leim en zwa keramiek  atelier 2

impressie van een moeder/kind workshop in het atelier op de 1e verdieping

De tafels staan rond opgesteld zodat we in een kring zitten en van elkaar kunnen zien wat we maken, van elkaar kunnen leren. Er zijn 8 ruime werkplekken. Als er meer mensen zijn (bijvoorbeeld tijdens een workshop of als iemand meer ruimte nodig heeft) dan kunnen we uitbreiden naar nog 2 tafels met elk 2 stoelen die ook gebruikt kunnen worden om te kleien en/of te glazuren. Een van die extra tafels zie je hier.

Je kunt ook kleiboeken inzien ter inspiratie. Ook ben ik geabonneerd op het tijdschift 'Klei' dat altijd ter inzage ligt (en waarin in januari 2018 een leuk artikel over Leim&Zwa in heeft gestaan. Daarnaast zijn er regelmatig kleiboeken, zoals die hieronder, te koop.

leim en zwa keramiek kleiboeken

Enkele boeken die wij in ons atelier verkopen.

Op deze eerste verdieping staat ook het rek met urnen, herinneringskeramiek en rouwverwerkingsboeken.

Via de open keuken (waar altijd koffie en thee is) kom je op het buitenterras waar je een heerlijk uitzicht hebt over het kasteelpark en het Belgische Maasdal. Met mooi weer glazuren we daar graag, midden in de natuur. En soms lunchen we er ook.

leim en zwa keramiek lunch