Maak je klaar om flink te gaan kliederen want dát is wat je met de cascade-techniek gaat doen! Zó erg dat je er bang van zult worden.

Cascade betekent ‘waterval’ en bij deze techniek willen we dat de diverse (dikke) glazuurlagen over elkaar heen gaan lopen. Met prachtige resultaten!

In deze workshop leer je hoe (vreselijk) dik je moet werken en waar en hoe je de cascade glazuren kunt zetten om tot het mooiste resultaat te komen. Deze workshop is niet geschikt voor je als je een Pietje Precies bent want je hebt vrijwel geen vat op het eindresultaat, dat overigens pas zichtbaar wordt als je werk uit de oven komt.

Prijs voor deze ongeveer 2 uur durende workshop is €30, inclusief de glazuren en de kwasten die je gebruikt. Duurder dan de andere workshops, dat komt omdat er echt heel erg veel glazuur op je werk gezet gaat worden.

Je neemt zelf keramiek werk, biscuit gebakken (liefst op 1040 graden) mee om op te oefenen. Een bol of flink aflopende schaal is het beste. Doorsnede mag zo’n 15 centimeter zijn. 2 kleinere mag ook.

Eventueel kun je tegen meerprijs ook biscuitwerk in mijn atelier kopen.

Het is de bedoeling dat je het werk, wanneer de workshop ten einde is, meeneemt om in je eigen keramiek-oven of in die waar je werkt, te bakken. Moet ik dat voor je doen, dan komt er een kleine meerprijs van enkele euro’s bovenop.

Datums: je kunt tijdens een van de de openingstijden deze workshop volgen. Wel graag tevoren even bellen naar 0622352247 of mailen naar leimenzwa@live.nl

Ben je met minimaal 4 personen en wil je deze workshop graag doen, dan plannen we samen een afspraak.