Contact

Keramiek- en glazuur-atelier Leim & Zwa

Cursus Informatie.

Ik geef met veel plezier keramiek- en glazuurlessen voor beginners en gevorderden. Géén draai-lessen. Regelmatig kun je meedoen met een Raku-stook. Deze wordt gepland buiten de lesmomenten. Info hierover is te lezen in het hoofdstuk 'cursusdatums'.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een cursus? Kom dan gerust eens langs om de sfeer te proeven! Tijdens alle openingstijden geven wij cursussen en kunnen mensen zelfstandige werken.

Belangrijk vind ik dat mensen lekker ontspannen kunnen werken. Natuurlijk willen we allemaal de mooiste werken maken maar dat lukt niet altijd meteen, daar gaat een leerproces aan vooraf. Kleien is moeilijker dan je denkt. Graag begeleid ik je op weg naar jouw doel maar dat doe ik zoveel mogelijk in rust, zonder steeds aanwijzingen en opmerkingen te moeten geven. Mijn didactische vooropleidingen helpen me mee om het onderwijs in dit mooie creatieve vak zo goed mogelijk te geven.

leim en zwa keramiek rakustook blad leim en zwa keramiek raku poetsen

ook dat hoort bij raku-stoken: je werk schoonmaken.

cursiste Rosita met een raku-gestookt blad.

Er zijn ateliers die goedkopere cursussen aanbieden maar waar je in (veel) grotere groepen aanwezig bent, soms wel met 10 of meer.  Het gevolg is dat je lang op hulp zult moet wachten. Dat wil ik  niet. Als docent met de nodige ervaring heb je hebt altijd snel en goede hulp! Kapotte werkstukken in de oven of slechte kleuren (ik verdun geen glazuren!) zie ik maar zelden. Ook dat heeft te maken met deskundigheid en leren hoe je een keramiekwerkstuk goed in elkaar zet en hoe je goed (dus niet zuinig) glazuurt.

Cursussen worden gegeven op onderstaande dagdelen en duren 2,5 uur.

Onze lestijden zijn:

Maandag:         14-16.30 uur
Dinsdag:           10-12.30 uur - vanaf oktober 2018 plaatsen vrij!
Woensdag:       10-12.30 uur
Vrijdag:            10-12.30 uur
Zaterdag:         10-12.30 uur (alleen eerste zaterdag van de maand)

leim en zwa keramiek cursussen

                                   cursiste Gerlinde met veel plezier aan het werk.

Alle lesdagen zijn toegankelijk voor beginners én gevorderden. We verrijken elkaar en ook gevorderden kunnen weer dingen leren van beginners. Andersom uiteraard ook.

Als je bij ons een cursus komt volgen zorg ik voor:

Cursusprijzen – exclusief klei en glazuur (uiteraard afhankelijk van de grootte van je werk)

Je kunt wekelijks of om de week komen. Instromen kan op elk moment. Je krijgt geen opdrachten, mits je dat graag zelf wilt. Er staan altijd voorbeelden en er is  een leuke fotowand ter inspiratie. Er is een wifi-netwerk.

Ik neem geen werk uit je handen om het zelf 'in orde' te maken want dan is het niet meer jouw werk. Ik begeleid je in het zelf vormen en ontwikkelen van je werk en geef je daarin aanwijzingen waardoor je zelf leert. Elke cursist krijgt een notitieboekje waarin het geleerde genoteerd kan worden.

Voorbeelden van werken van cursisten zijn te vinden op de Pinterest-pagina in de map 'mooie keramiek van mijn cursisten'. Ook staan er heel veel foto's op mijn facebookpagina Leim & Zwa, vormgeving in keramiek. Als je rechts bovenaan op deze pagina op de logo's klikt kom je daar vanzelf.

Keramiek is géén goedkope hobby! Wees je daarvan bewust. Klei is niet duur maar de ovenstook en glazuren zijn dat wel. Er staan alleen al voor vele duizenen euro's aan ovens waar je werk in gebakken wordt en deze vragen krachtstroom en onderhoud. Je werkt alleen met kwalitatief goede en niet giftige glazuren. Daar hangt een prijskaartje aan. Als je het niet wilt hoef je echter niet te glazuren (hoewel dat je werk wel áf maakt). Je mag je werk ook mee naar huis nemen en het daar verven of met boenwas etc. bewerken. Deze bakkosten en afschrijving/onderhoud van de ovens zijn niet gering en zitten verrekend in de lesprijzen, klei en glazuren waar je mee werkt.

leim en zwa keramiek cursiste