Graag nodig ik je uit om eens te komen kijken als deze website je nieuwsgierig maakt. Welkom! Neem dan wel de goede deur als je voor het eerst komt! Ik hoor regelmatig dat mensen aan de deur van het eetcafé naast mij staan te duwen en dat is overdag gesloten!

Begane grond – glazuur-atelier

Mijn snoepwinkel. Niet zo groot maar wel sfeervol. Je werkt er tussen de vele Mayco-glazuren die je allemaal mag gebruiken.

Bezoekers zoeken hier uit wat ze nodig hebben. Vrijwel de hele collectie Mayco en ook de Raku-varia glazuurlijn is in huis. Dat maakt het kiezen soms moeilijk, neem vooral wat tijd als je komt. Ik adviseer je graag als dat nodig is.

Keramiek-werken staan hier ter inspiratie en voor verkoop. Bij de wenteltrap naar boven staan de glazuurgebakken werken van cursisten, klaar om mee naar huis te nemen. Er zijn 4 – 5 werkplekken op de begane grond.

Zij die het moeilijk vinden om de eerste verdieping te bereiken kunnen ook in het glazuur-atelier kleien. Het atelier is helaas niet geschikt voor rolstoelers, het is simpelweg te klein.

Soutterain – droog- en stookruimte

Soutterain - droog- en stookruimte

In het souterrain is de droog-en stookruimte. Hier staan de 2 keramiek-ovens.

Verder tref je hier een aantal rekken aan met reeds biscuit gebakken werken van cursisten en ook biscuit-werk voor verkoop.

Op de eerste verdieping

Deze verdieping, te bereiken via een wenteltrap, wordt gebruikt tijdens de lessen. Het is het ‘echte’ klei-atelier, 3 x groter dan het atelier op de begane grond, dus veel meer ruimte. Alle materialen die je nodig hebt zijn ter beschikking. Witte klei is er altijd genoeg op voorraad, voor cursisten maar ook voor klanten. Gekleurde klei heb ik meestal ook wel iets van in voorraad maar liever op bestelling. Ook rakuklei is altijd voorradig.

De tafels met 8 werkplekken staan rond opgesteld zodat we van elkaar kunnen zien wat we maken, van elkaar kunnen leren. Als er meer mensen zijn schuiven we stoelen bij.

Je kunt kleiboeken inzien ter inspiratie, evenals het tijdschrift ‘Klei’.

Via de open keuken (waar altijd koffie en thee is) kom je op het buitenterras waar je een heerlijk uitzicht hebt over het kasteelpark en het Belgische Maasdal. Met mooi weer glazuren we daar graag, midden in de natuur. En soms lunchen we er ook.