Graag nodig ik je uit om eens te komen kijken als deze website je nieuwsgierig maakt. Neem dan wel de goede deur als je voor het eerst komt! Ik hoor regelmatig dat mensen aan de deur van het eetcafé naast mij staan te duwen en dat is overdag gesloten!

Zo ziet de atelier-winkel op de begane grond en eerste verdieping er uit.

Begane grond – glazuur-atelier. WELKOM!

Mijn snoepwinkel. Niet zo groot als de eerste verdieping maar wel sfeervol. Je kunt hier je keuze maken uit de vele Mayco-glazuren die je allemaal mag gebruiken als je aan het werk bent. De glazuren zijn allemaal te koop. Zie voor meer info het hoofdstuk ‘Mayco online glazuur shop‘. Op de foto zie je de glazuurkaarten op tafel liggen. Je kunt daar rustig gaan zitten om uit te zoeken wat je nodig hebt.

GLAZUUR-SPREEKUUR:
Na de lockdown houd ik op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30-16.30 uur een ‘glazuur-spreekuur’.
Dit is bestemd voor mensen die veel tijd nodig hebben om hun glazuren uit te zoeken, vragen hebben over combinatie-mogelijkheden en kleuren. Als je niet goed weet welke kleuren je op je werk wilt zetten dan help ik je daar graag mee tijdens dat spreekuur. Afspreken hoeft dan niet, als iemand vóór je is luister je mee en verrijk je je kennis!
Dit is overigens geen vervanging van de glazuur-workshop. Ik leer je hier geen technieken.
Binnen de andere openingstijden van het atelier kun je uiteraard ook je glazuren kopen maar dan geef ik geen uitgebreide adviezen meer omdat dan cursisten aan het werk zijn die begeleiding nodig hebben en daar ook voor betalen.
Lukt het je niet om tijdens de genoemde tijd hierboven naar het glazuur-spreekuur te komen? Laat het me weten en dan plannen we een andere tijd, liefst direct na sluitingstijd.

Vrijwel de hele collectie Mayco en ook de Raku-varia glazuurlijn is in huis. Dat maakt het kiezen soms moeilijk, neem vooral wat tijd als je komt en gebruik indien nodig het hierboven genoemde glazuur-spreekuur. Naast glazuren zijn er ook klei en kleibewerkingsmaterialen te koop.

Keramiek-werken staan hier ter inspiratie en voor verkoop, pal naast de glazuren. Er staat veel op een paar m2. Op dit moment zijn er ivm met onze 1,5 meter samenleving geen glazuurwerkplekken op de begane grond.

Het atelier is helaas niet geschikt voor rolstoelers, het is simpelweg te klein. Het pand is uit 1920. Ben je rolstoelgebruiker? Dan kom ik met alle plezier een keer naar je toe.

Soutterain – droog- en stookruimte

Soutterain - droog- en stookruimte

In het souterrain is de droog-en stookruimte. Hier staan 3 keramiek-ovens en allerhande bisque-werk dat gekocht kan worden om te glazuren.

Iemand die graag even alleen werkt kan dat hier doen.

Op de eerste verdieping

Deze verdieping, te bereiken via de wenteltrap, wordt gebruikt tijdens de lessen en worskhops. Het is het ‘echte’ klei-atelier, 3 x groter dan het atelier op de begane grond, dus veel meer ruimte.
Alle materialen die je nodig hebt tijdens het werken zijn ter beschikking, ivm de COVID-eisen heeft elke cursist nu een eigen bakje met gedesinfecteerde materialen.
De tafels met 7 werkplekken staan in 2 groepen opgesteld zodat we van elkaar kunnen zien wat we maken, van elkaar kunnen leren maar toch afstand kunnen houden.

Je kunt kleiboeken inzien ter inspiratie, evenals het tijdschrift ‘Klei’. Sinds enige tijd staat er ook een draaischijf. In de toekomst gaan er lessen draaien aangeboden worden maar zover is het nog niet.

Via de open keuken (waar altijd koffie en thee is) kom je op het buitenterras waar je een heerlijk uitzicht hebt over het kasteelpark en het Belgische Maasdal. Met mooi weer glazuren we daar graag, midden in de natuur. En soms lunchen we er ook.