Dit hoofdstuk bestaat uit 4 subhoofdstukken: cursussen, cursusdatums, open atelier&kinderatelier en tarieven. Hoe je die opent? Vanaf je telefoon: Klik op de rode balk bovenaan op de 3 streepjes rechts. Je ziet de diverse hoofdstukken dan staan waaronder ‘atelier’. Daar klik je niét op maar wel op de ‘v’ rechts daarvan. Dan openen zich de diverse subhoofdstukken waar je op kunt klikken. Vanaf je laptop: ga met je muis op de rode balk bovenaan op ‘atelier’ staan (niet erop klikken) en je ziet de diverse subhoofdstukken staan waar je op kunt klikken.

Graag nodig ik je uit om eens te komen kijken als deze website je nieuwsgierig maakt. Welkom! Neem dan wel de goede deur als je voor het eerst komt! Ik hoor regelmatig dat mensen aan de deur van het eetcafé naast mij staan te duwen en dat is overdag gesloten!

Begane grond – glazuur-atelier

Mijn snoepwinkel. Niet zo groot maar wel sfeervol. Je werkt er tussen de vele Mayco-glazuren die je allemaal mag gebruiken als je aan het werk bent. De glazuren zijn ook allemaal te koop.

Klanten zoeken hier uit wat ze nodig hebben. Vrijwel de hele collectie Mayco en ook de Raku-varia glazuurlijn is in huis. Dat maakt het kiezen soms moeilijk, neem vooral wat tijd als je komt. Ik adviseer je graag als dat nodig is. Naast glazuren zijn er ook klei en kleibewerkingsmaterialen te koop.

Keramiek-werken staan hier ter inspiratie en voor verkoop. Bij de wenteltrap naar boven staan de glazuurgebakken werken van cursisten, klaar om mee naar huis te nemen. Er zijn 4 – 5 werkplekken op de begane grond.

Zij die het moeilijk vinden om de eerste verdieping te bereiken kunnen ook in het glazuur-atelier kleien. Het atelier is helaas niet geschikt voor rolstoelers, het is simpelweg te klein.

Soutterain – droog- en stookruimte

Soutterain - droog- en stookruimte

In het souterrain is de droog-en stookruimte. Hier staan de 2 keramiek-ovens.

Verder staan hier rekken met reeds biscuit gebakken werken van cursisten en ook biscuit-werk voor verkoop.

Op de eerste verdieping

Deze verdieping, te bereiken via de wenteltrap, wordt gebruikt tijdens de lessen. Ook staan hier alle raku-glazuren van Ed Knops en ovenmaterialen die te koop zijn. Het is het ‘echte’ klei-atelier, 3 x groter dan het atelier op de begane grond, dus veel meer ruimte. Alle materialen die je nodig hebt tijens het werken zijn ter beschikking. Witte klei is er altijd genoeg op voorraad, voor cursisten maar ook voor klanten. Gekleurde klei heb ik meestal ook wel iets van in voorraad maar liever op bestelling. Rakuklei is altijd voorradig.

De tafels met 8 werkplekken staan rond opgesteld zodat we van elkaar kunnen zien wat we maken, van elkaar kunnen leren. Als er meer mensen zijn schuiven we stoelen bij.

Je kunt kleiboeken inzien ter inspiratie, evenals het tijdschrift ‘Klei’. Sinds kort staat er ook een draaischijf. Binnen niet al te lange tijd gaan er lessen draaien aangeboden worden maar zover is het nog niet.

Via de open keuken (waar altijd koffie en thee is) kom je op het buitenterras waar je een heerlijk uitzicht hebt over het kasteelpark en het Belgische Maasdal. Met mooi weer glazuren we daar graag, midden in de natuur. En soms lunchen we er ook.