ALLE HIERONDER GENOEMDE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW.
Keramisten met een eigen atelier en kvk-nummer geef ik graag 10% korting. Per 12 januari 2001 zijn enkele glazuren iets duurder geworden,
 je ziet hier de nieuwe prijzen. 

De volledige Mayco-gids kun je downloaden. Scroll hiervoor helemaal naar beneden op deze pagina en klik op de foto van de gids. Alles is leverbaar. Levertijd 1-2 dagen, indien ik het bij Mayco moet bestellen iets langer. Normaliter breng ik je pakket dezelfde dag van bestelling nog naar de post. Bezorgen (binnen redelijk afstand) is ook mogelijk.

Verzending
via Post.nl: €7,25 tot een pakket van 10 kilo.
Voor België: pakket tot 2 kilo €9,80, pakket 2-5 kilo €19,50, pakket 5-10 kilo €25.
Omdat ik al mooie prijzen vraag voor de glazuren kan ik niet ook nog de actie ‘doen’ om boven bijvoorbeeld €75 gratis te versturen.
Afhalen mogelijk na afspraak. Na de lockdown kunnen glazuren als vanouds uitgezocht worden in het atelier.
Bezorgen kan ook binnen redelijke afstand. Dat is gratis binnen 10 kilometer.

Wil je glazuren bestellen? Stuur dan een mail met de gekozen nummers en hoeveelheden naar leimenzwa@live.nl of stuur een messenger-bericht via facebook Leim en Zwa. Zo hebben we contact met elkaar, info/hulp vragen kan altijd. Ook via de ‘contact’-pagina op deze website kun je me een mail sturen.

Stroke & Coat SC, 237 ml: €12.
Wil je een halve fles dan kan dat ook: 118 ml €6,50 (service van de zaak).
Flesjes á 59ml: €4,80, echter niet alle stroke&coats zijn in deze hoeveelheid leverbaar. (ik adviseer liever een half flesje, dan heb je tenminste wat).
Stroke & Coat kits, 12 flesjes á 59 ml verschillende kleuren €52.
Er zijn diverse kits, kijk hiervoor in de gids die je helemaal onderaan deze pagina kunt downloaden, pagina 8.

Deze glazuren blijven jarenlang goed. Ze lopen niet uit, je kunt ermee schilderen en schrijven maar ze ook volledig dekkend op een werk zetten. Op de foto van de appels direct onder de kleurenkaar zie je dat je nog veel meer leuks met deze stroke&coats kunt doen! Bezoek hiervoor eens een keer mijn glazuur-workshops die je in het betreffende hoofdstuk op deze website kunt vinden.
Stroke&Coats: Fijne glazuren. Er kan niets fout mee gaan. Food-safe. Deze glazuurlijn kan ook hoog gestookt worden, de meeste kleuren worden dan wel iets fletser.

Heb je alleen een heel klein beetje kleur nodig voor bijvoorbeeld de pupillen van ogen? Dan krijg je gewoon een beetje van mij bijgeleverd. Gratis. (ook service van de zaak).

Op je telefoon kun je de foto’s natuurlijk heel gemakkelijk vergroten om de nummers te zien, op je laptop kun je de foto het best even opslaan en dan vergroten. 
Je kunt de hele gids downloaden onderaan deze pagina. Dat is nog beter.

Speckled Stroke & Coat SP 237 ml: €12,80.
Flesjes a 59 ml altijd in voorraad €5,10.
SP kits met 12 verschillende kleuren in flesjes á 59 ml: €54
kijk voor de kit in de gids die je helemaal onderaan deze pagina kunt downloaden, pagina 8.

foto hierboven: een van mijn mooiste werken vind ik zelf. De glazuren zijn allemaal de Stroke&Coats en het oranje is de Speckled Stroke&Coat. Een gedeelte van de zwarte lijntjes en de puntjes op de poten zijn gemaakt met de designer liner.

Foundation Opaque, de FN-serie, pot á 473 ml: €20

De Foundation Opaque serie heb ik niet standaard in het atelier en is alleen op bestelling leverbaar (levertijd enkele dagen). Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de Stroke&Coat omdat hier meer pigmenten in zitten. Omdat ik de potten foundation zelf niet gebruik kan ik je hier ook geen gedeelte van verkopen zoals dat wel met de Stroke&Coat kan.
Download deze kleuren in de gids die helemaal onderaan deze pagina staat en die je daar kunt downloaden door op de foto te klikken. de Foundations opaque staan op bladzijde 10 en 11.

Foundation sheer, de FN-serie hieronder, potjes á 118 ml: €6

Dit zijn doorzichtige hoogglans glazuren met een beetje kleurpigment erin.
Erg leuk om eens te gebruiken als je bv een werk hebt ingewassen en daar een blanke glazuur overheen wilt zetten. Nu kun je er een kleurtje overheen zetten.

Foundation matt potjes a 118 ml:€6
Potten a 473 ml: €18,20 – deze grote potten bestel ik voor je, enkele dagen levertijd.
3 mooie kleuren op de foto hieronder die tussen volledig mat en hoogglans in zitten.

Designer liner knijpflesjes a 37 ml, de SG-serie: €5,60

Het is even oefenen met deze flesjes. Doe dat eerste even op papier voordat je je aan het echte werk waagt. Je kunt er heel dunne lijntjes mee trekken. Ze zijn mat na het bakken, ik zet er altijd een laagje hoogglans over, blijft dan ook beter zitten vind ik. Deze designer liners kun je ook hoog stoken, de kleuren worden dan iets fletser.

Jungle Gems & Crystal, de CG- en de S-serie: €7,40
Potten a 473 ml €26 – deze grote potten bestel ik voor je, enkele dagen levertijd.

De toverpotjes van Mayco. Vreselijk leuke kleuren en prachtig combineerbaar met bijvoorbeeld de Stroke&Coat serie. Er komen regelmatig nieuwe kleuren. Hieronder de laatste nieuwe kaart.

foto hierboven: duimpotjes met diverse jungle-gems glazuren.

Elements potjes. de EL-serie potjes a 118 ml
100-serie: €5,90
200-serie €7,40 (hier zitten kristallen in)
Potten a 473 ml – deze grote potten bestel ik voor je, enkele dagen levertijd.
100-serie €20
200-serie €26,30

Deze serie, op de 2 foto’s hieronder, is een beetje de ‘namaak-lijn’ van de hoge stook series voor normale (lage) stook. Het zijn rustige herfstkleuren die een beetje hun eigen spel in de oven gaan spelen. Pracht kleuren maar je moet wel een beetje durven. Zie ook de foto van het vijgenblad dat onder de kleurkaarten staat. 
Wil je meer voorbeelden zien, stuur dan gerust een mail.

Cascades potjes 118 ml de PC-serie, wit of blank: €7
Nu ook grote potten a 473 ml leverbaar! Deze kosten €23,80

Van deze serie bestaan geen grotere potten. Eigenlijk moet je deze serie op werken zien omdat ze pas hun effect krijgen in combinatie met andere kleuren. Vandaar de foto hieronder.
Cascades laten de andere kleuren heel sterk naar beneden lopen. Je moet ze daarvoor wel heel dik op durven zetten! Vindt je dat moeilijk volg dan een keer een workshop in mijn atelier.
Kijk hiervoor in het hoofdstuk ‘glazuur-workshops’.

Speciale glazuren, de SG-serie:
Witte of zwarte cobble stone potjes a 118 ml: €5,10
Potten a 473 ml: €19

Op de foto hieronder zie je dat links zwarte cobble stone op witte glazuur is gezet en rechts is witte cobble stone op zwarte glazuur gezet. De cobble stones kunnen natuurlijk op alle kleuren gezet worden en de witte cobblestone kun je ook nog een kleurtje geven met Stroke&Coat. Zelfs direct op de klei zijn ze leuk hoewel het effect dan wel weer heel anders is. Op de foto van de uiltjes zie je de Cobllestone op een rode Stroke&Coat glazuur. De andere kleurenop de uiltjes zijn allemaal elements.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is cobble-stone.jpg

Snowfall potjes a 118 ml: €5,50
potten a 473 ml €19

Op de foto hieronder zie je een sneeuwpop met een snowfall buik.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is snowfall.jpg

foto hierboven: snowfall glaze kan ook hooggestookt worden, zoals te zien is op dit vaasje. Hier is nog een flink met water verdund laagje blauwe stroke&coat over de snowfall gezet.

Sculpting medium potjes a 118 : €5,60
potten a 473 ml: €19 – deze grote pot bestel ik voor je, levertijd enkele dagen.

Met scupting medium kun je verdikkingen maken op je werk. Deze is wit maar je kunt hem eventueel kleuren. Ik gebruik hem ook wel eens om heel kleine barstjes op te vullen.

Classic Crackles potjes, de CC-serie, a 118 ml: €5,30
Potten a 473 ml: €18

Classic crackle kun je na de glazuurstook inwassen met oostindische inkt of verf naar keuze. Dan pas zie je het cracquelé -effect heel goed.

Fundamentals (volledig matte glazuren ), de UG-serie.
Potjes a 59 ml: €5
Potten a 473 ml: €24,30
deze grote potten bestel ik voor je, levertijd enkele dagen

Deze glazuren zitten in kleine potjes van 59 ml. Gebruik maximaal 2 lagen, anders kan het in de oven af gaan bladderen. Heel zuinig dus.
Kijk op de foto hieronder vooral naar de bovenste driehoekjes. De onderste driehoekjes zijn dezelfde matte glazuur met een glanslaag eroverheen.

de dame hierboven is gemaakt van witte klei. De huidskleur is verkregen met de donkerbruine UG in 2 lagen. De jurk is de blanke classic crackle die na de glazuurstook is ingewassen met oost-indische inkt. Alle andere kleuren zijn Stroke&Coat kleuren. Ook zie je goud-effecten, opgebracht met goudluster waardoor het beeld nog een derde keer gebakken werd op 800 graden celsius.

Clear Glazes Crystal Clear Brushing S 2101doorzichtig hoogglans
potjes a 118 ml standaard in voorraad €3,60
Potten a 473 ml standaard in voorraad €12,20

No-nonsense hoogglans glazuur, als je deze opbrengt is hij blauw maar dat bakt weg in de oven. Deze tint is toegevoegd zodat je ziet dat je overal geglazuurd hebt.
Matt Transparant C300doorzichtig mat
potjes a 118 ml standaard in voorraad €3,60
Potten a 473 ml standaard in voorraad €12,20

No-nonsense matte glazuur, als je deze opbrengt is hij rose maar dat bakt weg in de oven. Deze tint is toegevoegd zodat je ziet dat je overal geglazuurd hebt.

Wax-resist AC302 flesjes á 59 ml €4, potten a473ml €17,80

De wax-resist kun je voor diverse doeleinden gebruiken. Op de foto hieronder zie je dat ik ermee gespeeld heb op bruine matte (UG) glazuur. Op deze glazuur heb ik onderop het schaaltje met noppenfolie wax gezet, de bovenkant heb ik wat beschilderd. Toen de wax droog was ben ik er met andere kleuren overheen gegaan. Daar waar de wax zit trekt de glazuur zich dan terug. Het doet een beetje denken aan de batik-techniek op stof uit de 70-er jaren.

Raku glazes in 7 verschillende kleuren, alleen in potten van 473 ml: €20,40

Steengoed GlazurenStoneware Glazes – hoge stook – de SW serie.
Mijn service naar mijn klanten is dat men ook een halve of een kwart pot kan kopen. Standaard verpakking van stoneware glazuren is 473 ml. Sommige potjes zijn ook in 118 ml verkrijgbaar. Vraag er gerust even naar.

SW001 clear €17,40
SW002 matte clear €17,40
SW003 crackle matte €17,40
SW004 Zinc free clear €17,40.

De stoneware-glazuren kosten tussen de €17,80 en €23 per pot. Indien gewenst kun je bij mij ook een halve pot kopen voor de helft van de prijs.
D

foto hierboven: zó mooi kan maar 1 Stoneware glazuur zijn. Dit is de Blue Surf SW100foto hierboven: mijn eerste proef met de nieuwe magma-glazuur. Zeer tevreden!

Stoneware wash potjes a 118 ml: €5,80

SW401 en SW402 zijn light- en dark flux. 118 ml €7 en 473 ml €23.
Op de foto hieronder zie je de beide flux kleuren op SW119 gezet. Op de pot light flux op een blauwe glazuur:

Dan hebben we altijd in voorraad de White en de Dark Mudcrack, SW403 en SW404, potten a 473 ml €23.
Wil je een soort lava op je werk, kies dan eens voor de SW405 of SW406, de light of dark magma á €23 per pot a 473 ml. Dat is weer eens wat anders! Ook in voorraad.
Hieronder is de SW406 zichtbaar op een werk.

Als je de Mayco gids hebt gedownload (dat kan dus helemaal onderaan deze pagina door op de foto van de gids te klikken) dan zie je dat er nog meer producten van Mayco te krijgen zijn, onder andere verf, brushes, stempelmatjes etc. Ben je hierin geïnteresseerd, ik kan het allemaal voor je bestellen. Mail me gerust als je prijzen wilt weten. Ook zijn sinds kort stoneware poederglazuren om te dompelen te koop.

Nu, in deze tijd van lockdown, attendeer ik erop dat de mayco glazuren leverbaar blijven. Ook kan ik ze bezorgen of ik stuur ze op. Glazuren die ik niet in voorraad heb kan ik allemaal bestellen, dan is er enkele dagen levertijd. Maar we hebben tijd genoeg…..Wil je een prijslijst van Botz, stuur dan even een mailtje.
Sinds kort zijn ook de stoneware poederglazuren te koop voor wie wil dompelen. Deze zijn niet standaard in voorraad maar heb ik binnen enkele dagen in huis als ik ze bestel. Ben je hierin geinteresseerd stuur dan een mail naar leimenzwa@live.nl, dan krijg je de prijslijst en verkrijgbare kleuren van me.
Ook heb ik steeds weer nieuwe grotere voorbeelden in de glazuur-rekken staan, zoals je ziet op de foto hieronder:

Prijzen waaierkwasten van links naar rechts: €5,95, €6,75, €9,50, €11,75, €9,25. Deze heb ik in principe altijd in huis, alle andere in de gids zijn ook leverbaar en bestel ik dan voor je.

Goed om te weten: ook silkscreens, andere stempelmatten en Botz glazuren kan ik leveren maar heb ik niet op voorraad in huis. Simpelweg omdat dit een veel te grote (en te dure) opslag is. Als ik dit alles voor je bij mijn leverancier bestel heb ik het met 2-3 dagen voor je in huis. Van Botz heb ik overigens wel altijd de goldglasur, lava en Koralle in voorraad.
Dan nog de transfers: hier heb ik er altijd meerdere van in het atelier. Wil je hier wat van zien/kopen, stuur me dan een mailtje of messenger-bericht, dan geef ik je door welke ik op dat moment in voorraad heb. Dat wisselt nogal eens.

Mayco glazuren zijn voor mij en voor vele anderen heerlijk om mee te werken. Na destijds gestart te zijn met Botz en Terra Color glazuren kwam Mayco op mijn pad en verstoften de overige glazuren al snel in hun potten. Ik ben er dan ook erg trots op om dealer van dit product te zijn. De benedenverdieping is een snoepwinkel geworden voor gelijkgestemden. Ik geef workshops met diverse glazuurtechnieken, deze vind je in het hoofdstuk ‘glazuurworkshops’.

Heb je vragen over Mayco glazuren? Ik ben er graag om deze te beantwoorden! Je kunt hiervoor in het atelier terecht tijdens een van de openingsuren of je stuurt een mail met je vragen naar leimenzwa@live.nl

klik op de foto hieronder en de nieuwste kleurengids wordt gedownload.

Klik je op de foto hierboven dan download je de kleurengids. 

Gids creative tools (stempelmatten, silkscreens etc, leverbaar op bestelling):
https://www.maycocolors.com/creative-tools/