Contact

Keramiek- en glazuur-atelier Leim & Zwa

Mayco Glazuur

Opgelet: alle glazuren worden per 1 januari iets duurder! Dus sla je slag en kom voor die tijd nog even binnen lopen. Openingstijden staan in het desbetreffende hoofdstuk.

Leim & Zwa is verkooppunt van Mayco glazuren maar ook van mayco-glazuurkwasten, stempels en silkscreens. De laatste 3 veelal alleen op besteling. Mocht een glazuur onverwacht niet voorradig zijn dan bestellen we deze graag voor je. Levertijd is dan ongeveer 1 week.

We hebben geen webwinkel maar sturen de glazuren graag naar je toe als je verder weg woont. Wil je glazuren kopen maar zijn de openingstijden moeilijk voor je? Bel of mail me dan gerust! Dan spreken we even een andere tijd af, ik woon 2 minuten lopen van mijn atelier: 06-22352247 of leimenzwa@live.nl

 

We hebben de nieuwe nederlandstalige kleurencatalogus in huis!

In 2019 gaan er meer Mayco glazuurworkshops komen. Ook kleinere workshops met maar 1 glazuurthema. Maar ook workshops voor mensen die gewoonweg eens de basistechniek van het glazuren met Mayco willen leren. Houdt hiervoor de nieuwe website, die binnenkort de lucht in gaat, in de gaten.

Wil je meer weten over Mayco-glazuren? Overweeg dan eens om onze glazuur-workshop te volgen waarbij je de speciale glazuur-technieken kunt leren. Erg interessant en leerzaam! Deze vindt plaats op onderstaande datums. Meer info is verder naar beneden te lezen. Keramisten uit het hele land schrijven zich in voor deze workshop en als je ergens wil overnachten dan is in mijn huis mogelijkheid daarvoor. Foto's verder naar beneden.

Maximaal 4 personen.

2019:

Zaterdagmiddag 2 februari 13-17 uur - VOL

Vrijdagmiddag 22 maart 13-17 uur - VOL

Zaterdag 20 april 10-14 uur -nog 2 plaatsen

Vrijdagmiddag 10 mei 13-17 uur - 4 plaatsen

--------------------------------------------------------------

Ook leuk als de de uitgebreide glazuur-workshop niet wilt of kunt doorlopen: een workshop met 1 speciale techniek:

wordt snel weer gepland in 2019: werken met Mayco silcscreens.

Neem zelf een paar biscuitgebakken bordjes/kopjes/kommetjes (of iets anders) mee en bakt deze af in je eigen oven (als ik het moet doen geldt een meerprijs op deze workshop). De plaats waar je de silscreen wilt zetten moet glad zijn! Ik leg je uit hoe je met silkscreens werkt en dan kun je aan de slag met allerlei afbeeldingen.

Prijs voor deze workshop is inclusief glazuur en gebruik silkscreens (je kiest deze zelf uit, foto hieronder is slechts een voorbeeld) voor 3 werken €30.

Na afsluiting 15% korting op glazuren die je koopt.

 

 

Meer info over Mayco kun je vinden op de mayco-website en op mayco-colors.com

Koop je bij ons glazuur dan krijg je daarvoor ook onze service: je kunt bij ons kleuren vergelijken en je ziet werken waar mayco-kleuren op zitten. We kijken als je dat wilt samen naar mooie combinaties. Zo komt het regelmatig voor dat mensen met andere kleuren naar huis gaan dan ze aanvankelijk op internet of in de catalogus hadden uitgezocht. Wij geven graag advies over de kleuren en hoe je die het beste kunt gebruiken en combineren; heb je maar een beetje nodig om bijvoorbeeld een oogje te glazuren? Dan krijg je dat beetje gewoon in een potje, dat scheelt een hoop voor je.

Keramisten met een eigen atelier geven wij graag wat korting. Neem dan wel je KvK-nummer of een visitekaartje mee.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mayco-workshop voor mensen die hier meer over willen leren, waarvan de datums helemaal bovenaan staan:

Heb je nog nooit of nog niet veel met Mayco glazuur gewerkt en wil je deze graag eens leren kennen? Glazuur je al een tijd met Mayco maar ben je op zoek naar meer uitdaging? Ik geef regelmatig glazuurworkshops voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Datums staan verder naar boven.

Je oefent onder mijn begeleiding diverse specifieke Mayco- glazuurmogelijkheiden op eigen biscuitgebakken werk dat je meeneemt.  Denk hierbij aan een paar kleinere schaaltjes of bollen, iets waar je op kunt oefenen, want daar gaat het in deze workshop om. Doorsnede mag plusminus 12 centimeter zijn. Niet al te groot in ieder geval want je komt om te oefenen! Ook kun je bij ons een bord of ander biscuit gebakken werk kopen maar dan wordt de prijs daarvan bij de workshopprijs opgeteld. Het is een dagdeel flink doorwerken maar je leert veel. Deze workshop wordt als zeer goed geëvalueerd door eerdere deelnemers.

Let wel: deze workshop is niet om productie te maken! Het gaat om het leren van de technieken en niet om zoveel en zo snel mogelijk een hoop glazuur op je werk te zetten! Het is dus niet de bedoeling dat je met een levensgroot werk komt.

Prijs voor deze workshop is €45 (exclusief Mayco-kleurencatalogus) als je eigen werk meeneemt en het ook zelf bakt. Voor die prijs krijg je in een workshop van 4 uur lang alle uitleg, gebruik je mijn glazuren en kwasten en is er koffie/thee. Wil je dat ik je werk voor je bak dan komen er een paar euro bakkosten bij.

Koop je na deze workshop Mayco glazuren dan krijg je die dag 15% korting.

Graag tevoren aanmelden, maximaal 4 personen. Aanbetaling €15. Deze is niet terugvorderbaar.

leim en zwa keramiek bubbelen

                                                                                         bubbelen met glazuur, een geliefde leermethode tijdens onze mayco workshops

We laten je, na uitleg over de diverse soorten Mayco glazuren en wat je daar allemaal mee kunt doen, kennis maken met de volgende techieken, waar je er 3 tot 4 uit mag kiezen:

  • diverse kleurlagen over elkaar heen zetten
  • schrijven en schilderen met Stroke & Coat
  • werken met Cobble Stone
  • föhntechniek
  • werken met stempels en/of silkscreens
  • werken met wax en bubble-folie
  • werken met papier en/of touw
  • werken met dunne laagjes tissues waardoor een cracquelé effect ontstaat.
  • werken met mayco cascade en/of sculpting medium.
  • bellenblaas-techniek
leim en zwa appel 2

vele kleurlagen over elkaar heen zetten, ook iets wat je kunt leren op onze mayco-workshop.

leim en zwa keramiek glazuurvoorbeelden

foto boven: hier is gewerkt met cascade-glazuur tussen andere kleuren. Foto links: een blad bewerkt met cobblestone-glazuur. Foto rechts: experimenteren met diverse kleuren en een krachtige föhn.

Hieronder een vijgeblad dat in klei gedrukt is en na de biscuitstook geglazuurd werd met diverse kleuren uit de Elements-serie van Mayco. Prachtige herfstkleuren.

leim en zwa keramiek herfstblad vijg


Indien gewenst kunnen wij u altijd glazuur per post toesturen. Ervaring leert echter dat het veel prettiger is om zelf te komen kijken zodat u zelf de kleuren goed kunt combineren. Daarom hebben we ook geen officiële webwinkel.

Overnachtingsmogelijkheden voor wie van ver komt: Natuurlijk kun je een kamer in een hotel in de buurt reserveren of in een b&b maar vanaf 1 september 2018 kun je ook bij mij thuis overnachten. Er is een 2-persoonsbed (1.40m breed), een eigen verblijf met tv (allebei op de 2e verdieping). Bad/douche en wc deel je met ons (1e verdieping). Er wordt aan gewerkt om ook deze voor jezelf te krijgen maar zover is het nog niet. Vraag gerust even om verdere info als je hier gebruik van wilt maken.

leim en zwa keramiek verhuur