Contact

Keramiek- en glazuur-atelier Leim & Zwa

Mayco Glazuur

Wij zijn verkooppunt van Mayco glazuren maar ook van mayco-glazuurkwasten, stempels en silkscreens.

We hebben bewust géen webwinkel in glazuren omdat we in de loop van de jaren gemerkt hebben dat mensen graag komen kijken, vergelijken en advies vragen. Dat neemt niet weg dat we glazuren naar je toe kunnen sturen als je te ver weg woont. Mail of bel ons en het wordt geregeld!

 

Deze link toont je de online Mayco-catalogus: https://www.maycocolors.com/images/collateral/2017_color_catalog_low-res.pdf

Wil je meer weten over Mayco-glazuren? Overweeg dan eens om onze glazuur-workshop te volgen waarbij je de speciale glazuur-technieken kunt leren. Zelf volg ik zeer regelmatig de glazuurworkshops die worden gegeven door de mensen van Mayco zelf, die daarvoor uit de VS naar Europa komen om de keramisten die een verkooppunt hebben verder te scholen.

Maximaal 4 personen.

Data 2018:

Dinsdagmiddag 17 juli 13-17 uur - VOL.

Vrijdagmiddag 3 augustus 13-17 uur - VOL

Zaterdagochtend 4 augustus 10-14 uur - VOL

Zaterdagochtend 13 oktober 10-14 uur - 2 plaatsen vrij

 

Uitgebreidere info over deze workshop vind je als je verder naar beneden scrollt.

leim en zwa keramiek mayco glazuurworkshop

aan de start van de mayco-glazuurworkshop staat een van de tafels ongeveer zo klaar ter informatie.

Hebben we een van de mayco-producten die je nodig hebt niet in voorraad, dan bestellen we die graag voor je. Levertijd plm 1 week. De volledige collectie Stroke&Coat, Jungle Gems, Crystallites, Snowglaze, Cobble Stone, wax, Cascade en Underglaze hebben we altijd in de rekken staan. Inmiddels ook een heel aantal stoneware glazuren. Op bestelling leveren we de grote potten en de Foundations.

Meer info over Mayco kun je vinden op de mayco-website en op mayco-colors.com

Koop je bij ons glazuur dan krijg je daarvoor ook onze service: je kunt bij ons kleuren vergelijken en je ziet werken waar mayco-kleuren op zitten. We kijken als je dat wilt samen naar mooie combinaties. Zo komt het regelmatig voor dat mensen met andere kleuren naar huis gaan dan ze aanvankelijk op internet of in de catalogus hadden uitgezocht. Wij geven graag advies over de kleuren en hoe je die het beste kunt gebruiken en combineren; heb je maar een beetje nodig om bijvoorbeeld een oogje te glazuren? Dan krijg je dat beetje gewoon in een potje, dat scheelt een hoop voor je. Bij ons staat de koffie en de thee altijd klaar. Welkom!

Keramisten met een eigen atelier geven wij graag 10% korting. Neem dan wel je KvK-nummer of een visitekaartje mee.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mayco-workshop voor mensen die hier meer over willen leren:

Heb je nog nooit met Mayco glazuur gewerkt en wil je deze graag eens leren kennen? Glazuur je al een tijd met Mayco maar ben je op zoek naar meer uitdaging? Wij geven regelmatig glazuurworkshops voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Datums staan verder naar boven.

Je oefent onder onze begeleiding diverse specifieke Mayco- glazuurmogelijkheiden op eigen biscuitgebakken werk dat je meeneemt.  Denk hierbij aan een paar kleinere schaaltjes of bollen, iets waar je op kunt oefenen, want daar gaat het in deze workshop om. Ook kun je bij ons een bord of ander biscuit gebakken werk kopen maar dan wordt de prijs daarvan bij de workshopprijs opgeteld. Het is een dagdeel flink doorwerken maar je leert veel. Deze workshop wordt als zeer goed geëvalueerd door eerdere deelnemers.

Let wel: deze workshop is niet om productie te maken! Het gaat om het leren van de technieken en niet om zoveel en zo snel mogelijk glazuur op je werk te zetten! Het is dus niet de bedoeling dat je met een levensgroot werk komt.

Prijs voor deze workshop is vanaf oktober 2018 €45 (exclusief Mayco-kleurencatalogus) als je eigen werk meeneemt en het ook zelf bakt. Voor die prijs krijg je in een workshop van 4 uur lang alle uitleg, gebruik je onze glazuren en kwasten en is er koffie/thee. Wil je dat ik je werk voor je bak dan komen er een paar euro bakkosten bij.

Koop je na deze workshop Mayco glazuren dan krijg je die dag 15% korting.

Graag tevoren aanmelden, maximaal 4 personen. Aanbetaling €15. Deze is niet terugvorderbaar.

leim en zwa keramiek bubbelen

                                                                                         bubbelen met glazuur, een geliefde leermethode tijdens onze mayco workshops

We laten je, na uitleg over de diverse soorten Mayco glazuren en wat je daar allemaal mee kunt doen, kennis maken met de volgende techieken, waar je er 3 tot 4 uit mag kiezen:

  • diverse kleurlagen over elkaar heen zetten
  • schrijven en schilderen met Stroke & Coat
  • werken met Cobble Stone
  • föhntechniek
  • werken met stempels en/of silkscreens
  • werken met wax en bubble-folie
  • werken met papier en/of touw
  • werken met dunne laagjes tissues waardoor een cracquelé effect ontstaat.
  • werken met mayco cascade en/of sculpting medium.
  • bellenblaas-techniek
leim en zwa appel 2

vele kleurlagen over elkaar heen zetten, ook iets wat je kunt leren op onze mayco-workshop.

leim en zwa keramiek glazuurvoorbeelden

foto boven: hier is gewerkt met cascade-glazuur tussen andere kleuren. Foto links: een blad bewerkt met cobblestone-glazuur. Foto rechts: experimenteren met diverse kleuren en een krachtige föhn.

Hieronder een vijgeblad dat in klei gedrukt is en na de biscuitstook geglazuurd werd met diverse kleuren uit de Elements-serie van Mayco. Prachtige herfstkleuren.

leim en zwa keramiek herfstblad vijg


Indien gewenst kunnen wij u altijd glazuur per post toesturen. Ervaring leert echter dat het veel prettiger is om zelf te komen kijken zodat u zelf de kleuren goed kunt combineren. Daarom hebben we ook geen officiële webwinkel.