Deze pagina wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt.

Met de nieuwe corona-maatregelen vraag ik iedereen nogmaals met klem om NIÉT naar het atelier te komen als je je niet goed voelt, snottert, keelpijn hebt, verhoging hebt etc. Ben je cursiste of kom je een workshop volgen, meld je dan af! Dat kan op 06-22352247 (spreek voicemail in) of mail naar leimenzwa@live.nl. Berichtje op fb messenger of whattsapp is ook prima.
Ook zal vanaf dinsdag 29 september bij de ingang van het atelier naast de ontsmettingsmaterialen (die er al heel lang staan) een boekje liggen waarin je je naam en emailadres kunt schrijven. Zoals je dat al een hele tijd gewend bent in de horeca. Goed om te weten: ik bezorg glazuren ook aan huis!

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag of ik werk kan bakken voor mensen die elders werken of gewerkt hebben. Mijn antwoord daarop is Neen. Met 40 cursisten en de nodige workshops branden mijn ovens al de hele week met werk van mijn ‘eigen’ mensen.

In de herfstvakantie staan leuke workshops voor kinderen gepland! We gaan paddestoelen en uiltjes maken. Zie hiervoor het hoofdstuk ‘workshops/herfst’.

Vanaf januari 2021 start een nieuwe zaterdagochtendgroep op die 1x per maand op keramiek-cursus kan gaan komen. Ben je geïnteresseerd? Laat het weten!

Door de Corona-maatregelen houd ik me aan max 6 personen in mijn atelier. Alle cursussen zitten vol en dat is vervelend voor mensen die een keer een open atelier willen komen volgen. Omdat er dan vrijwel nooit plaats voor hen is is. Ik heb hier iets op bedacht. In het hoofdstuk ‘glazuurworkshops’ staan een heel aantal datums waarop ik deze workshop geef. Dat geef ik aan max 2-3 personen dus ik heb altijd nog stoelen vrij. Kun je zelfstandig werken en heb je me mij verder niet nodig maar alleen mijn atelier en materialen dan ben je deze datums/tijden welkom na aanmelding. Ik geef dan die workshop en jij doet lekker je ding. Ik vraag hier dan de open atelierprijs a €10 voor je stoel en bereken de kosten van de klei en glazuren die jij zelf nodig hebt. Let dus op: geen les op dat moment, zelfstandig werken.

In het atelier worden diverse producten van Harambee verkocht. De kleurrijke spullen worden door vlijtige Zuid-Limburgse vrijwilligers met liefde gemaakt. De winst gaat in zijn geheel naar de beroepsopleiding van jongeren in Kenia. Hiervoor zet deze stichting zich al meer dan 25 jaar in. Ik verkoop deze producten dan ook belangeloos waardoor je deze alleen cash kunt betalen. Er zijn mondmaskers, kussenslopen, vlaggenlijnen, ovenwanten en, een absolute must voor keramisten, leuke schorten á €12,50 per stuk. Ik ben nu met de stichting in overleg om een paar extra wijde schorten te maken voor mensen die werken op een draaischijf. Hierover later meer.

Volg je cursus of een workshop, of ben je klant? En voel je je ziek, ben je verkouden, snotter je of heb je koorts? Kom dan niét naar het atelier en meld je af! Ik probeer natuurlijk Covid-19 ver buiten mijn atelier te houden, vandaar. We werken met de ramen open. Nu het langzaam kouder wordt adviseer ik dan ook om een vest mee te nemen. Het is moeilijk om de 1,5 meter aan het houden, vooral als je hulp nodig hebt met kleien. We proberen het met zijn allen zoveel als maar kan. Ik zal dan ook vaker aanwijzingen van een afstandje geven en niet zo snel naast je komen zitten dan je eerder van mij gewend was. Wil je een mondmasker dragen dan zorg je daar zelf voor. Desinfectans is meer dan voldoende aanwezig. We werken met maximaal 6 personen, ieder heeft een eigen werkplek op voldoende afstand van de ander.

Je wist hopelijk al dat ik ook met plezier Mayco glazuren naar je toe stuur? Of langsbreng? Ik heb dan weliswaar geen webwinkel (want ik houd niet van het onpersoonlijke daarvan) maar je kunt me altijd bellen of een mail naar leimenzwa@live.nl sturen met het lijstje van glazuren die je nodig hebt. Ik zorg er dan voor en in elk pakketje zit wel een leuk extraatje voor je. Verzendingen gaan via post.nl tarief.

Heb je ervaring met kleien en geen aanwijzingen meer nodig maar vind je het wel leuk om met gelijkgestemden te werken in een groep? Er zijn 2 plaatsen beschikbaar op vrijdagmiddag van 14-16.30 uur.

Alle herfstworkshops staan gepland en vindt je in het hoofdstuk ‘workshops/herfst’.

Op de EVEN WEKEN is het atelier nu ook open van 18.30-21 uur op woensdagavond, voor verkoop en advies glazuren/klei en voor zelfstandig werkenden met ervaring.

We hebben besloten om het thuisbezorgen van glazuur, klei en keramiek te continueren na de Covid-stop eerder dit jaar voor wie dat graag wil. Binnen een straal van 10 km rond Elsloo doen we dat gratis, vanaf 10 kilometer vragen we een kleine vergoeding. De bezorgdienst zie je hieronder maar er wordt ook met de auto gereden.

Wist je al dat ik ook graag naar andere ateliers ga om glazuurworkshops te geven? Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor meer informatie als jij en jouw cursisten hierin geinteresseerd zijn. De foto hieronder laat een avond bij Qrios in Maasmechelen zien waar ik een cascade- en stempelworkshop gaf.

Manlief is een fanatieke draaier. Als hij in het atelie aan het werk is geeft hij wel eens een privé-lesje weg. De bedoeling is om dit in de toekomst uit te gaan breiden naar echte lessencyclussen. Zover is het nu nog niet.

nieuws leim en zwa

ik hoor van mensen dat ze niet goed de Mayco-catalogus op deze website vinden en die dus ook niet kunnen downloaden. Zo doe je dat: bovenaan elke pagina (dus ook nu) zie je een rode balk met daarin alle hoofdstukken genoemd. Ga op het hoofdstuk ‘mayco’ staan (dus niét de subhoofdstukken openen!) en klik dan daarop. Dan komt de 2018 gids (dat is de laatste nieuwe) in beeld en daar klik je op. Vervolgens wordt de gids automatisch gedownload en kun je lekker alle kleuren thuis bekijken. In het echt is dat natuurlijk nog leuker in mijn atelier maar zo kun je je wel al voorbereiden. Uiteraard kun je ook een Mayco-gids bij mij kopen, die kost €2,50.