Deze pagina wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt.

Het atelier is volgens de geldende corona-regels open. Dus alleen op een vooraf gemaakte afspraak. Helaas geen cursussen of workshops tot medio april en dan zien we maar weer verder wat het kabinet besluit.

Foto hierboven: ik heb leuke moederdaggeschenken gemaakt en samengesteld met andere producten. Voor een beschrijving en prijzen kijk in het hoofdstuk ‘Keramiek & Zwa te koop.’

Kom je voor een geschenk, klei of kleimaterialen?
Dan ben je welkom op de begane grond waar 1 persoon per half uur kan rondkijken. Kom het liefst alleen. Ben je met 2 personen (in dezelfde auto en/of uit hetzelfde gezin) dan mag je met 2 personen binnen zijn.
Kom je voor glazuur?
Dan ben je welkom op de eerste verdieping waar nu de glazuurkaarten uitgestald liggen. Daar zijn maximaal 2 personen per half uur welkom. Je kunt daar rustig je kleuren uitzoeken en ik verzamel ze dan beneden voor je zodat je ze daar maar hoeft te pakken en af te rekenen als je vertrekt.
Uiteraard met mondmasker en 1,5 meter.
Er mogen helaas nog geen cursussen/workshops gegeven worden.
Om een afspraak te maken stuur je minimaal 4 uur voor je bezoek een mail naar leimenzwa@live.nl met vermelding van de tijd die je graag wilt komen óf je belt naar 06-22352247. Spreek aub de voicemail in als ik niet opneem.

Voor cursisten geldt: het bisque-rek boven staat vol met jullie werken. Wil je thuis glazuren dan kun na een gemaakte afspraak je glazuren komen uitzoeken, je werk mee naar huis nemen en het daar glazuren.

foto hierboven: de glazuurkaarten liggen nu uitgestald op de eerste verdieping. Daar kun je op je gemak kijken. De thee staat klaar!

Ben je benieuwd naar glazuur-combinaties? Dan kom een keer naar deze map kijken waar alle stoneware-combinaties en ook enkele low-fire combinaties in staan. Zeker de moeite waard!

Het hoofdstuk ‘Mayco’ heet sinds kort ‘Mayco online glazuur-shop’. Hier is een soort van webshop verschenen waarin je alle kleuren van Mayco kunt bekijken, waar de prijzen staan en waar je kunt zien hoe je die bij mij kunt bestelllen of hoe je meer info kunt vragen.
Het liefst blijf ik het persoonlijke advies geven dat ik nu ook al doe, vandaar dat ik geen ‘echte’ webwinkel maak maar liever vanuit mijn website te werk ga.

Inmiddels is er nóg een nieuw hoofdstuk toegevoegd!:
Tools & Zwa voor keramisten. Hier vindt je allerlei fijne hebbedingetjes om je 
hobby/vak te beoefenen. Van klei tot loomers, 
van transfers tot glazuurkwasten etc.
Vergeet ook niet regelmatig in het hoofdstuk ‘Keramiek & Zwa te koop‘ te kijken voor nieuwe producten, zoals die leuke uiltjes hieronder.

Voor cursisten staat een leuk nieuwtje in het hoofdstuk ‘cursusdatums!’

Na de Lockdown ga ik Glazuur-spreekuren houden.
Omdat het steeds drukker wordt in mijn atelier (waar ik heel blij mee ben) merk ik dat mijn cursisten regelmatig in het nauw komen omdat mensen die voor glazuren komen daar vaak veel vragen over hebben waardoor ik met gemak een kwartier of langer met hen bezig ben terwijl mijn cursisten dan boven op hulp zitten te wachten. Dat moet veranderen. Natuurlijk kun je gedurende alle openingstijden binnen komen lopen om glazuren uit te zoeken en te kopen. Maar….heb je advies nodig, weet je niet welke kleuren je op je werk wilt zetten, heb je diverse vragen? Dan maak je gebruik van het Glazuur-spreekuur dat elke woensdag- en vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur gehouden wordt. Je hoeft hiervoor niet af te spreken! Is iemand voor je aan de beurt, dan luister je mee en verrijk je je kennis! Kun je niet op woensdag- of vrijdagmiddag? Stuur dan even een mailtje naar leimenzwa@live.nl en we maken een andere afspraak buiten de cursustijden in het atelier.

Er staan nieuwe datums voor 2021 voor de glazuur-workshops in het gelijk genoemde hoofdstuk. Maximaal 3 deelnemers.

We hebben besloten om het thuisbezorgen van glazuur, klei en keramiek te continueren, óók na Covid, voor wie dat graag wil. Binnen een straal van 10 km rond Elsloo doen we dat gratis, vanaf 10 kilometer vragen we een kleine vergoeding. De bezorgdienst zie je hieronder maar er wordt ook met de auto gereden.

Wist je al dat ik ook graag naar andere ateliers ga om glazuurworkshops te geven? Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor meer informatie als jij en jouw cursisten hierin geinteresseerd zijn. De foto hieronder laat een avond bij Qrios in Maasmechelen zien waar ik een cascade- en stempelworkshop gaf.

Manlief is een fanatieke draaier. Als hij in het atelier aan het werk is geeft hij wel eens een privé-lesje weg. De bedoeling is om dit in de toekomst uit te gaan breiden naar echte lessencyclussen. Zover is het nu nog niet.

nieuws leim en zwa