Deze pagina wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt.

In verband met de nieuwe corona-afspraken: 
Cursussen en workshops ‘draaien’ weer met maximaal 3 aanwezigen per keer. Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht. Heb je geen bij je, dan kun je voor €1 een kopen. Óf je koopt zo’n leuk Harambee-masker voor het goede doel. Dan sta je er ook nog lekker kleurig op. Deze kosten €6 per stuk of €10 per 2.

Het atelier is OPEN voor verkoop van keramiek, klei, glazuur en kleibenodigdheden. De openingstijden staan in het hoofdstuk ‘openingstijden’. Kijk daar even goed naar want ik ben niet van 9 tot 18 open elke dag! Producten kunnen naar wens ook thuis bezorgd worden. Versturen van glazuren gaat ook gewoon door dus je kunt je bestellingen blijven doen

In de winkel mondkapje op en max 2 personen per keer beneden binnen. Strikte 1,5 meter afstand.

Op de facebookpagina van Leim & Zwa plaats ik nu regelmatig filmpjes waarin ik uitleg geef over bepaalde glazuren. Ik ben nog aan het kijken hoe ik die hier op de website geplaatst krijg. Wil je ze bekijken en heb je geen facebook? Geen probleem. Als je hier naar beneden scrollt zie je op de rode balk onderaan een blauw/witte F. Klik daarop en je komt vanzelf op mijn facebookpagina terecht. Daar kun je de video’s bekijken.

Hierboven een foto van de laatste nieuwe cadeaubonnen in herfst/winterstijl. Ze bevatten allemaal een keramiek geschenkje dat de feestvierder mag houden. Zo zit in de bon van €40 een porseleinen theezakjeshoudertje (uiteraard uit eigen atelier) en een lekker zakje thee. Andere bonnen hebben een mooie hanger of iets anders als verrassing bij zich. Momenteel ben ik bezig met de kerst-cadeaubonnen. Alleen de bon is al een geschenk op zich!

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag of ik werk kan bakken voor mensen die elders werken of gewerkt hebben. Mijn antwoord daarop is Neen. Met 40 cursisten en de nodige workshops branden mijn ovens al de hele week met werk van mijn ‘eigen’ mensen.

Vanaf januari 2021 start een nieuwe zaterdagochtendgroep op die 1x per maand op keramiek-cursus kan gaan komen. Ben je geïnteresseerd? In verband met de coronaregels gaan we met 3 personen van start en die hebben zich al aangemeld. Zo gauw Corona voorbij is gaan we met 6 verder. Hiervoor kun je je alvast aanmelden.

Je wist hopelijk al dat ik ook met plezier Mayco glazuren naar je toe stuur? Of langsbreng? Ik heb dan weliswaar geen webwinkel (want ik houd niet van het onpersoonlijke daarvan) maar je kunt me altijd bellen of een mail naar leimenzwa@live.nl sturen met het lijstje van glazuren die je nodig hebt. Ik zorg er dan voor en in elk pakketje zit wel een leuk extraatje voor je. Verzendingen gaan via post.nl tarief.

Heb je ervaring met kleien en geen aanwijzingen meer nodig maar vind je het wel leuk om met gelijkgestemden te werken in een groep? Er zijn 2 plaatsen beschikbaar op vrijdagmiddag van 14-16.30 uur.

Op de EVEN WEKEN is het atelier nu ook (meestal) open van 18.30-21 uur op woensdagavond, voor verkoop en advies glazuren/klei en voor zelfstandig werkenden met ervaring. Echter, op dit moment met de aangescherpte corona-maatregelen is dat even niet het geval. Voor actuele openingstijden kijk je in het hoofdstuk ‘openingstijden’.

We hebben besloten om het thuisbezorgen van glazuur, klei en keramiek te continueren na de Covid-stop eerder dit jaar voor wie dat graag wil. Binnen een straal van 10 km rond Elsloo doen we dat gratis, vanaf 10 kilometer vragen we een kleine vergoeding. De bezorgdienst zie je hieronder maar er wordt ook met de auto gereden.

Wist je al dat ik ook graag naar andere ateliers ga om glazuurworkshops te geven? Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor meer informatie als jij en jouw cursisten hierin geinteresseerd zijn. De foto hieronder laat een avond bij Qrios in Maasmechelen zien waar ik een cascade- en stempelworkshop gaf.

Manlief is een fanatieke draaier. Als hij in het atelie aan het werk is geeft hij wel eens een privé-lesje weg. De bedoeling is om dit in de toekomst uit te gaan breiden naar echte lessencyclussen. Zover is het nu nog niet.

nieuws leim en zwa

ik hoor van mensen dat ze niet goed de Mayco-catalogus op deze website vinden en die dus ook niet kunnen downloaden. Zo doe je dat: bovenaan elke pagina (dus ook nu) zie je een rode balk met daarin alle hoofdstukken genoemd. Ga op het hoofdstuk ‘mayco’ staan (dus niét de subhoofdstukken openen!) en klik dan daarop. Dan komt de 2018 gids (dat is de laatste nieuwe) in beeld en daar klik je op. Vervolgens wordt de gids automatisch gedownload en kun je lekker alle kleuren thuis bekijken. In het echt is dat natuurlijk nog leuker in mijn atelier maar zo kun je je wel al voorbereiden. Uiteraard kun je ook een Mayco-gids bij mij kopen, die kost €2,50.