Contact

Keramiek- en glazuur-atelier Leim & Zwa

Open Atelier - wat is dat?

Dat is heel simpel: ons atelier is open!

Wanneer kun je gebruik maken van het open atelier: altijd als het atelier open is. Zie hoofdstuk 'openingstijden'.

Je kunt gewoon binnen binnen komen lopen en aanschuiven om samen met ons te werken.

leim en zwa keramiek open atelier

een druk bezocht open atelier. Maar we hebben altijd plaats genoeg. 

Daarmee bedoel ik dat iedereen tijdens de openingstijden zelfstandig (want dat is iets anders als les krijgen) een keramiekwerk kan komen glazuren, vanaf ongeveer 8 jaar. Of ik nou les aan het geven ben of niet. Of je nu een cursiste bent of niet. Ik help je natuurlijk wel altijd even op weg maar het is niet de bedoeling dat ik continue naast je sta als je gebruik maakt van het open atelier. In dat geval zul je een les moeten nemen en ook dat kan. Maar dan geldt een andere prijs (zie hoofdstuk cursussen).

Het Open Atelier is dus bedoeld om te glazuren. Glazuren kun je doen op een van de biscuit gebakken werken die te koop zijn. Of op een werk dat je eerder zelf gemaakt heb, al dan niet in mijn atelier. Dat werkstuk dient dan wel biscuit-gebakken te zijn!

leim en zwa keramiek biscuitrek kelder

een selectie van het biscuit werk waar je een keuze uit kunt maken. Deze collectie wisselt steeds.

Glazuren is gemakkelijk, leuk om te doen en heerlijk ontspannend.

Je zoekt een plaats in het atelier uit (boven of beneden) en gaat, nadat je uitleg hebt gekregen, lekker aan het werk. Uiteraard kijk ik af en toe of het ook allemaal goed gaat. Maar in principe werk je zelfstandig. Je kunt alleen komen of met een paar vriendinnen, familieleden, je kind (vanaf 8 jaar) etc. Er is genoeg plaats. Ben je van plan om met meer dan 4 personen te komen? Ja….dan kan het toch handig zijn om even te bellen of te mailen, dan moet ik toch even een paar plaatsen reserveren voor de zekerheid. Als je alleen of met 2 personen komt dan kun je gewoon binnen komen lopen.

Wat kost het werken in het Open Atelier?

Op onze biscuit-gebakken werken in het soutterain staan de all-inn prijzen vermeld. Die zijn er vanaf €16,50 tot €40.

Vanaf € 16,50 (biscuit werk, glazuur, gebruik kwasten, afbakken in keramiek-oven, koffie/thee) kun je dus al aan het werk voor de duur van 2,5 uur. Hoe groter het werk dat je uitzoekt, hoe duurder, dat spreekt voor zich. De meeste volwassenen zoeken een werk van €20 uit en krijgen dat ook af in één bijeenkomst. Krijg je je werk in één dagdeel van 2,5 uur niet af, dan kom je een volgende keer terug en betaal je per keer dat je extra werkt € 10.

Eigen cursisten: vanaf 1 januari 2019 €10 per 2,5 uur werken. Glazuren worden apart berekend.

Niet-cursisten die eigen werk willen glazuren: €12,50 per 2,5 uur, inclusief gebruik glazuurkwasten. Glazuren worden apart berekend en de prijs daarvan is uiteraard afhankelijk van de grootte van je werk.

leim en zwa keramiek borden

een voorbeeld van een prachtig servies-set. Hier zitten heel veel uren werk in, niet iets voor 1 middagje. Ook niet voor 2.

Ik bak het werk dat je bij ons gemaakt en geglazuurd hebt (of dat je bij mij  gekocht hebt) in mijn keramiek-oven. Kom je als niet-cursist met een eigen werk (uit je eigen oven of uit een ander atelier) en wil je dat bij mij laten bakken, dan reken ik daar een paar euro bakkosten bij. Let wel: ik bak géén greenware (klei die nog niet gebakken is) voor niet-cursisten! Alleen maar werken die bij mij gemaakt zijn en/of geglazuurd en dus al een eerste keer gebakken zijn. Het bedrag is afhankelijk van de grootte van je werk, ik geef je vooraf de prijsindicatie. Neem je het geglazuurde werk mee naar huis, naar je eigen keramiek-oven of die van je eigen atelier, houd dan rekening met de oven-instellingen. Mayco glazuren mogen niet hoger dan 1040 graden gestookt worden!

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag. Bel, mail of kom een keer binnen lopen.


Leim en Zwa Keramiek glazuren dames Leim en Zwa Keramiek moeder en dochter Leim en Zwa Keramiek biscuit