Contact

Keramiek- en glazuur-atelier Leim & Zwa

Thema Workshops 2018

inschrijven kan via leimenzwa@live.nl

De mind-walk cursus staat genoemd in het hoofdstuk 'mind-walk' (zie balk bovenaan). Deze staat los van het werken in mijn atelier maar start en eindigt daar wel.

Voor de Mayco-glazuurworkshops kijk je in het hoofdstuk 'Mayco'.

Ben je met een groep vrienden/vriendinnen/buren/familie etc en wil je graag eens komen werken in mijn atelier? Dan kunnen jullie natuurlijk inschrijven op een van de themaworkshops hieronder óf een afspraak maken voor een ander moment waarbij jullie alleen in het atelier werken. Minimaal 4 deelnemers.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Voor het eerste half jaar van 2018 staan de volgende workshops gepland. Verder naar beneden staan deze uitgebreid beschreven:

 

* Workshop voor mensen met een kruidentuintje (voor iedereen vanaf 8 jaar):

Vrijdag 25 mei óf zondag 27 mei.

* Dag-Natuurworkshop met mind-walk (volwassenen):

Zaterdag 26 mei.

* Raku-stoken (volwassenen) op:

Dinsdag 12 juni.

* Hoe vul ik mijn oven en waar moet ik op  letten:

Dinsdag 31 juli

* Voor de  Mayco-glazuurworkshops kijk je in het hoofdstuk 'Mayco'.

------------------------------------------------------------------------------

Uitgebreidere beschrijving van de hierboven genoemde themaworkshops.

Workshop voor mensen met een kruidentuintje, ook leuk voor kinderen vanaf een jaar of 8 (want zelfgemaakte tuinstekertjes zijn natuurlijk veel leuker dan die van plastic): Vrijdagmiddag 25 mei van 13-17 (eindtijd bepaal je zelf) óf zondag 27 mei van 11 tot 15 (eindtijd bepaal je zelf) uur is er gelegenheid om 1 of meer kruidenstekers te maken. Die zijn natuurlijk veel leuker als een gekochtte kruidensteker. Voor elke iets grotere steker die je maakt betaal je €10. Maak je er 3 dan betaal je dus €30 voor de grotere. Maak je een aantal kleintjes (in de vorm van rondjes of hartjes) dan betaal je €10 per 3, €20 per 6 etc. Je maakt er zoveel als je wilt en zoveel als de tijd toelaat. Deze middag maak je de steker uit klei, je föhnt hem even en dan ga je hem meteen glazuren. 2 weken later kan hij opgehaald worden. Oei dat is een leuk moederdag-geschenk! Geef haar deze workshop cadeau! Je kunt hiervoor een leuke bon bij mij komen ophalen waarbij je dan meteen de workshop betaalt.

Voor de zondagworkshop geldt: minimaal 4 deelnemers.

leim en zwa keramiek basilicum

  voorbeeld van een grote kruidensteker, gebruik vooral je eigen fantasie! Het mag dus heel anders!

 

Natuur-workshop - alleen volwassenen: zaterdag 26 mei van 10 tot 17 uur - een dagworkshop met mindwalk met als titel 'natuur'. Van 10-13 uur ga je een of meer werkstukken van klei maken met dit thema (denk aan bloemen, een schaal of bordjes waar je bladeren indrukt, een mooie theelichthouder voor in je tuin. Ga maar op zoek naar voorbeelden). Deze leggen we van 13-14.30 uur (hopenlijk) in de zon te drogen. We nemen onze lunch (zelf van thuis meenemen) mee naar het bos en gaan daar een mind-walk doen, d.w.z. een rustige wandeling waarbij een korte meditatie en mindfullness-oefeningen gedaan worden. Deze wandeling is voor iedereen haalbaar, we gaan niet rennen of zweten. De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door dus kom met goed schoeisel! Mocht het weer tegenvallen dan eten we de lunch in het atelier. Als we uitgerust terugkomen ga je van 14.30-16.30 uur je droge werk glazuren. We sluiten rond 16.30 uur af met een glas wijn en een klein hapje. Prijs voor deze dagworkshop is all-inn €65. Deze worskhop gaat door bij inschrijving van minimaal 4 en maximaal 7 personen.

Je mag deze dag ook gebruiken om alleen te kleien. Het glazuren doe je dan op een later moment (een paar weken later). Daar betaal je dan nog €10 extra voor.

Aanbetaling €15. Deze is niet terugvorderbaar.

leim en zwa keramiek buiten

leim en zwa keramiek herfstblad

 

Raku-stook! Alleen voor volwassenen.

Stoken staan gepland op de volgende data:

Donderdag 31 mei - 13-17 uur - VOL

Dinsdag 12 juni - 14-18 uur

Donderdag 5 juli - 18-22 uur - VOL

alleen bij rustig weer

Met zelf meegenomen biscuitwerk: €30-45 afhankelijk van grootte. Maximaal 25 cm hoog en 20 cm breed.

Wil je eerst in het atelier een raku-werkstuk maken? Dat kan ook, neem dan even contact op voor verdere uitleg.

Aanbetaling €15 Bij afmelding wordt de aanbetaling beschouwd als kosten voor reservering.

Iedereen neemt wat lekkers mee, ik zorg voor koffie en thee.

Adres: Tiendstraat 2 - 6181GJ Elsloo. Ingang via de rode poort naast het huis.

                       leim en zwa keramiek raku 

 

Workshop voor mensen met een eigen keramiek-oven: Hoe laad ik mijn oven en waar moet ik op letten?

Dinsdagmiddag 31 juli 14-16 uur.

Na 10 jaar en vele vele honderden (en misschien meer) ovens stoken denk ik dat ik anderen goed kan uitleggen waar je op moet letten als je zelf een oven hebt en die misschien pas net hebt aangeschaft of dat wilt gaan doen.

Deze middag gaan we samen kijken naar: de plaatsing van je oven en veiligheid, soorten stapelmateriaal, triangels en hun functie, is er verschil tussen biscuit- en glazuurbrand?, hoeveel afstand bewaar ik tussen mijn werkstukken en kan ik ook werken in elkaar zetten?, pfff hoe lang moet ik mijn werk nou laten drogen?, bescherming van je ovenplaten en onderhoud, wanneer mag mijn oven nou weer open en wat verder ter tafel komt.

Na alles besproken te hebben gaan we samen een oven vullen.

Na afloop krijg je mijn stook-curves die ik al vele jaren gebruik en wie mijn werken kent die weet hoe mooi de glazuur erop zit.

Prijs voor deze workshop is, incl koffie en thee met wat lekkers + stookprogramma's : €20

ivm met krapte in de ovenruimte is er plaats voor maximaal 3 personen!

---------------------------------------------------------------------------------------

Keramiek Zomerweek!

Van 6 tot en met 10 augustus is er mogelijkheid om in het atelier te komen werken met klei. Samen kijken we naar wat je wilt maken en wat je niveau is. Deze workshop is geschikt voor beginners maar ook voor gevorderden, kortom iedereen is welkom!

Ook een erg leuke mogelijkheid voor toeristen die in Zuid-Limburg verblijven! Je werk(en) blijven na afloop nog een paar weken drogen en worden dan biscuit gebakken. Je kunt ze dan zelf komen ophalen of ik stuur ze op (tegen verzend-tarief, dit valt niet binnen de prijs).

Indien je op een later tijdstip terug wilt komen om je gemaakte werk te glazuren dan kan dat tegen een kleine meerprijs.

5 dagen lang (ook per dag of minder dagen boekbaar) elke dag lekker 6 uur lang bezig zijn in mijn atelier, waar je je in Frankrijk waant (zie foto's). Je bent welkom tussen 10 en 16 uur, ik zorg elke dag voor een (vegetarische) lunch en we kunnen ook even een mooie wandeling in het aangrenzende bos maken. In de buurt zijn genoeg B&B's en hotels te vinden voor wie een overnachtings-adres zoekt. Ook is er een kleine camping in Elsloo en een grotere een dorp verder.

Voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn biedt ik 's avonds een Mind-Walk aan tegen het gereduceerde tarief van €5 per keer. In het hoofdstuk 'Mind-Walk' op deze website kun je lezen wat dat is. Mind-Walks kunnen ook meegedaan worden door andere familieleden maar is niet geschikt voor kinderen.

Maximaal 6 personen.

Prijs:

€75 per dag, inclusief klei en lunch.

Boek je de hele week: €325.

Aanbetaling: €25 (niet terugvorderbaar).

leim en zwa keramiek dorpstraat

leim en zwa keramiek dorpstraat 1

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Inschrijven:

Dit kan door het sturen van een mailtje (envelopje rechts boven aan deze pagina), een telefoontje of via een bericht op facebook als je mijn pagina geliked hebt (leim en zwa, vormgeving in keramiek). Je inschrijving is compleet wanneer het aanbetalingsbedrag is overgemaakt. Deze aanbetaling is niet terugvorderbaar bij afmelding en wordt beschouwd als kosten voor reservering.

---------------------------------------------------------

Heb je nog nooit met Mayco glazuur gewerkt en wil je deze graag eens leren kennen? Wij geven regelmatig glazuurworkshops voor keramisten met een eigen atelier en/of een eigen oven. In het hoofdstuk 'mayco-glazuur' vindt je alle informatie hierover.