Contact

Keramiek- en glazuur-atelier Leim & Zwa

Thema Workshops

inschrijven kan via leimenzwa@live.nl

Voor de Mayco-glazuurworkshops kijk je in het hoofdstuk 'Mayco'.

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Workshop voor mensen met een eigen keramiek-oven: Hoe laad ik mijn oven en waar moet ik op letten?

Vrijdagmiddag 9 november 13-15 uur.

Nog 1 plaats vrij.

Na 10 jaar en vele vele honderden (en misschien meer) ovens stoken denk ik dat ik anderen goed kan uitleggen waar je op moet letten als je zelf een oven hebt en die misschien pas net hebt aangeschaft of dat wilt gaan doen. Het is de 2e keer dat ik deze workshop organiseer. De deelneemsters van de eerste keer waren erg tevreden!

Deze middag gaan we samen kijken naar: de plaatsing van je oven en veiligheid, soorten stapelmateriaal, triangels en hun functie, is er verschil tussen biscuit- en glazuurbrand?, hoeveel afstand bewaar ik tussen mijn werkstukken en kan ik ook werken in elkaar zetten?, pfff hoe lang moet ik mijn werk nou laten drogen?, bescherming van je ovenplaten en onderhoud, wanneer mag mijn oven nou weer open en wat verder ter tafel komt.

Na alles besproken te hebben gaan we samen een oven vullen.

Na afloop krijg je mijn stook-curves die ik al vele jaren gebruik en wie mijn werken kent die weet hoe mooi de glazuur erop zit.

Prijs voor deze workshop is, incl koffie en thee + info-map met stookprogramma's : €27,50, tevoren te betalen.

ivm met krapte in de ovenruimte is er plaats voor maximaal 3 personen!

-------------------------------------------------------------------------------------

Woensdagmiddag 24 oktober en 7 november 14-15.30 uur: een elfen-of kabouterdeurtje maken - ouder/kind workshop.

4 inschrijvingen binnen

De eerste woensdagmiddag kom je een deurtje uit klei maken, de tweede middag kom je het glazuren. Zo'n deurtje dat je onderaan tegen een boom zet. Uiteraard wordt je, zoals je bij ons gewend bent, geassisteerd in het maken van zo'n deurtje. Uitdrukvormpjes, stempels etc zijn aanwezig.

 Prijs voor deze in totaal 3 uur durende workshop inclusief alle materialen, ovenstook en koffie/thee/sap voor de kids: volwassene €30, kind €18,50. Cursisten van Leim&Zwa ontangen korting bij inschrijving. Hier beneden enkele foto's maar ga vooral zelf op zoek op internet. De linker foto is wat ingewikkelder en geschikt voor ouders, de rechter is eenvoudiger en geschikt voor kinderen. Binnenkort volgt nog een foto van een vogellvoeder-deurtje.

leim en zwa keramiek elfendeurtje1leim en zwa keramiek elfendeurtje2

---------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 10 november 10-13 uur en zaterdag 1 december van 13-15 uur - een kerstboom maken (op veler verzoek).

Nog maar 2 plaatsen vrij!

De eerste zaterdag kom je van klei een mooie kerstboom maken (1 grote of een paar kleinere). De tweede zaterdag is deze gebakken en kom je hem in mooie kleuren glazuren. Daarna moet de kerstboom nog een keer gebakken worden en dan kun je hem komen afhalen. Ervaring is niet nodig, je wordt uiteraard geholpen waar dat nodig is en tevoren vindt een duidelijke uitleg plaats. In het verleden zijn al heel wat kerstbomen in mijn atelier gemaakt. Hieronder enkele voorbeelden. Prijs voor deze in totaal 5 uur durende workshop, inclusief alle materialen en koffie/thee: €80 all-inn. Cursisten van Leim&Zwa ontvangen korting op deze workshop. Aanbetaling €25, niet terugvorderbaar.

leim en zwa keramiek kerstboom1leim en zwa keramiek kerstboom2leim en zwa keramiek kerstboom3

In het nieuwe jaar 2019 staan de volgende workshops in de planning, datums moeten nog gekozen gaan worden:

 

- vogelhuisjes maken - altijd een leuke bezigheid in het voorjaar en met een beetje gelukt komt er ook nog een echt vogeltje in broeden! Prijs: €60-datums (2 delig): zaterdag 16 maart en 6 april, 10-13 uur.

- Vis maken - voor aan je vijver of een schaal om je vis op te serveren. Prijs €60. Datums (2-delig): vrijdagmiddag 3 mei en 24 mei van 13-16.30 uur.

 

- wegwijzerborden maken - ook voor kinderen. Prijs volwassene €60 voor 3 borden, kind dat meekomt €12,50 voor 1 bord. Datums (2-delig): zaterdagochend 22 juni en 20 juli van 10 tot 12.30 uur.

foto's met voorbeelden volgen spoedig.

 

Inschrijven:

Dit kan door het sturen van een mailtje (envelopje rechts boven aan deze pagina), een telefoontje of via een bericht op facebook als je mijn pagina geliked hebt (leim en zwa, vormgeving in keramiek). Je inschrijving is compleet wanneer het aanbetalingsbedrag is overgemaakt. Deze aanbetaling is niet terugvorderbaar bij afmelding en wordt beschouwd als kosten voor reservering.

---------------------------------------------------------

Heb je nog nooit met Mayco glazuur gewerkt en wil je deze graag eens leren kennen? Wij geven regelmatig glazuurworkshops voor keramisten met een eigen atelier en/of een eigen oven. In het hoofdstuk 'mayco-glazuur' vindt je alle informatie hierover.