Beste mensen,
Het atelier is in verband met de corona-crisis gesloten tot 1 juni. Dat houdt in dat diverse voorjaars-workshops die hier genoemd staan vóór die datum niet door kunnen gaan. Waar dat mogelijk is heb ik nu datums na 1 juni gepland. Ze staan hieronder. Kijk er even naar en inschrijven kan via leimenzwa@live.nl, ook als je dat nog niet eerder had gedaan.

Veiligheid staat nu boven alles, hoe graag ik ook samen met jullie in mijn atelier ben. Liefs, Marga.

  • vogelhuisjes, huisjes , klaprozen-dagen en raku stoken in mei/juni ! Maar de datums zijn verschoven! Ze staan hieronder allemaal beschreven. Inschrijven: stuur een mail naar leimenzwa@live.nl of kom even langs.

De vogelhuisjes-workshop stond als inhaalmoment gepland op zaterdag 28 maart van 10 tot 13 uur voor wie 14 maart afwezig was ivm ziekte maar ook deze datum moet geannuleerd worden vanwege het advies om pas 1 juni open te gaan. De dames die hun vogelhuis al klaar hebben kunnen dat komen glazuren op zaterdag 6 juni 10-13 uur. Mocht dat niet uitkomen laat me dat dan weten, dan plannen we iets anders.

KLEIROLLEN MAKEN om je klei te bewerken – GEANNULEERD IVM CORONACRISIS.

KLAPROZEN-DAGEN!  voor volwassenen. Nieuwe datum ivm corona-crisis.

Dit jaar gaan we weer klaprozen maken. Voor in je tuin op een stok of stang, voor in je bloempot of om ergens in je woonkamer te leggen. Of om cadeau te geven.

Wanneer: Vrijdag 1 mei tussen 10 en 17 uur was deze datum gepland en dat kan dus niet doorgaan ivm corona-crisis. Dit wordt nu: vrijdag 12 juni tussen 10 en 17 uur. Je bent dan welkom om 1 of meer rozen te komen maken. Per uur dat je werkt betaal je €7,50 + de prijs voor de klei die je gebruikt (€7,50 per 5 kilo). Voor een gemiddeld grote roos (zeg zo’n 15 cm doorsnede) ben je een uurtje zoet als beginner en gebruik je ongeveer voor €2,50 klei, om je een idee te geven). Je beslist dus zelf hoe lang je blijft, hoeveel rozen je maakt en hoe groot die gaan worden. Uiteraard help ik je als dat nodig is, zoals in elke workshop. Aanmelden graag in het atelier of via een mail naar leimenzwa@live.nl met een tijdsindicatie.

Dan moeten de rozen nog geglazuurd worden in de kleur die je zelf wilt. Persoonlijk vind ik rood het mooiste maar jij bepaalt dat. Glazuren kan pas als de rozen een keer gebakken zijn. We maken samen een afspraak wanneer je dat komt doen. Ook hier betaal je weer per uur dat je er bent €7,50. De glazuurprijs hangt af van de grootte van de roos en zal tussen de €5 en €12,50 per roos liggen. Hierna worden de rozen nog een keer gebakken en dan zijn ze klaar om opgehaald te worden.HUISJES MAKEN IN 1 OCHTEND! O

Zaterdag 23 mei was deze workshop gepland. Deze verschuift ivm de corona-crisis naar zaterdag 27 juni. Dan ben je welkom tussen 10 en 12.30 uur. We gaan dan huisjes maken zoals bijvoorbeeld op de voorbeelden hieronder. De foto’s komen van Pinterest. Ze zijn leuk om te maken en niet al te ingewikkeld zodat iedereen dat kan, al dan niet met hulp van mij.

We gebruiken hiervoor beige, fantasie- of bruin-bakkende klei die niet geglazuurd gaat worden. Eventueel kun je later, nadat de werken gebakken zijn, nog accenten met verf aanbrengen. Als je huisjes klaar zijn blijven ze nog 2 weken in het atelier drogen en dan worden ze op hoge temperatuur (waterdicht) gebakken. Daarna kunnen ze opgehaald worden. Prijs voor deze workshop bedraagt €27,50 all-inn.

Raku stook dagen!  

Als het voorjaar in de lucht zit is het weer tijd om buiten te gaan stoken: rakustoken. Dit kan op de volgende dagen, maximaal 3 personen:

dinsdag 12 mei 15-18 uur (met enige uitloop) – GEANNULEERD IVM CORONA-CRISIS.

zaterdag 13 juni 10-13 uur (met enige uitloop) – 1 aanmelding binnen

Een van deze dagen kom je met biscuitgebakken werk, gemaakt van rakuklei, naar mijn tuin thuis in Elsloo. Je glazuurt daar het werk met rakuglazuur en samen gaan we de raku-stook doen. Je werk is niet hoger dan 30 centimeter, hoeveelheid werken in onderling overleg (afhankelijk van de doorsnede). Kosten bedragen €45 per persoon. Iedereen neemt iets lekkers mee om er een leuke tijd van te maken. Bij slecht weer gaat deze workshop niet door en wordt verplaatst naar een samen te plannen datum. Wil je eerder in mijn atelier een werk maken voor deze workshop omdat je dat elders niet kunt, dan betaal je daar €25 voor (exclusief klei) en maken we samen een afspraak daarvoor.