• vogelhuisjes, huisjes en klaprozen-dagen! Ze staan hieronder allemaal beschreven.

Een prachtig vogelhuis! Workshop voor volwassenen. Met heel veel details (in 3 bijeenkomsten) of in minder details (in 2 bijeenkomsten).

Bij het voorjaar horen vogelhuisjes, dat is duidelijk. Dit jaar gaan we in een workshop een prachtig vogelhuis maken in de mogelijkheid zoals hierboven beschreven staat.
Voor inspiratie kijk je op mijn Pinterest-site in de map ‘keramiek vogelhuisjes’. Aanmelden kan in het atelier, of via leimenzwa@live.nl.

Kies je voor een vogelhuis met veel details (zie eerste foto hieronder) dan kom je 3x naar het atelier en wel op: zaterdagochtend 14 maart en 28 maart 10-12.30 uur werken met klei, zaterdagochtend 11 april glazuren van 10-14 uur. Je bent dan dus in totaal 9 uur aan het werk. Voor deze workshop betaal je all-inn €90. Uiteraard kies je je eigen motieven en later ook je kleuren.

Kies je voor een wat kleiner vogelhuis met minder details (zie tweede foto als voorbeeld) dan kom je 2x naar het atelier en wel op: zaterdagochtend 14 maart 10-12.30 uur werken met klei en zaterdagochtend 11 april glazuren van 10-13 uur. Je bent dan dus in totaal 5,5 uur aan het werk. Voor deze workshop betaal je all-inn €55. Uiteraard kies je je eigen kleuren en uitwerking.

KLAPROZEN-DAGEN!  voor volwassenen.

Dit jaar gaan we weer eens klaprozen maken. Voor in je tuin op een stok of stang, voor in je bloempot of om ergens in je woonkamer te leggen. Of om cadeau te geven.

Wanneer: Vrijdag 1 mei tussen 10 en 17 uur of Zaterdag 2 mei tussen 10 en 13 ben je welkom om 1 of meer rozen te komen maken. Per uur dat je werkt betaal je €7,50 + de prijs voor de klei die je gebruikt (€7,50 per 5 kilo). Voor een gemiddeld grote roos (zeg zo’n 15 cm doorsnede) ben je een uurtje zoet als beginner en gebruik je ongeveer voor €2,50 klei, om je een idee te geven). Je beslist dus zelf hoe lang je blijft, hoeveel rozen je maakt en hoe groot die gaan worden. Uiteraard help ik je als dat nodig is, zoals in elke workshop. Aanmelden graag in het atelier of via een mail naar leimenzwa@live.nl met een tijdsindicatie.

Dan moeten de rozen nog geglazuurd worden in de kleur die je zelf wilt. Persoonlijk vind ik rood het mooiste maar jij bepaalt dat. Glazuren kan pas als de rozen een keer gebakken zijn. Dit is mogelijk op: vrijdag 15 mei tussen 10 en 17 uur of zaterdag 16 mei tussen 10 en 13 uur. Ook hier betaal je weer per uur dat je er bent €7,50. De glazuurprijs hangt af van de grootte van de roos en zal tussen de €5 en €12,50 per roos liggen. Hierna worden de rozen nog een keer gebakken en dan zijn ze klaar om opgehaald te worden.H

HUISJES MAKEN IN 1 OCHTEND!

Zaterdag 21 mei ben je welkom tussen 10 en 12,30 uur. We gaan dan huisjes maken zoals bijvoorbeeld op de voorbeelden hieronder. De foto’s komen van Pinterest. Ze zijn leuk om te maken en niet al te ingewikkeld zodat iedereen dat kan, al dan niet met hulp van mij.

We gebruiken hiervoor beige of bruin-bakkende klei die niet geglazuurd gaat worden. Eventueel kun je later, nadat de werken gebakken zijn, nog accenten met verf aanbrengen. Als je huisjes klaar zijn blijven ze nog 2 weken in het atelier drogen en dan worden ze op hoge temperatuur (waterdicht) gebakken. Daarna kunnen ze opgehaald worden. Prijs voor deze workshop bedraagt €27,50 all-inn.