De vogel-workshop is lopende:
zaterdag 6 april deel 2:  glazuren van je dan gebakken werk – 10-13 uur.

Workshop voor mensen met een eigen keramiek-oven: Hoe laad ik mijn oven en waar moet ik op letten?

Vrijdagmiddag 12 april 2019 13-15 uur – DEZE WORKSHOP IS VOL

 Heb je sinds kort een eigen keramiek-oven of overweeg je deze aan te schaffen? Dan is dit een leuke workshop voor jou.
Deze middag gaan we samen kijken naar: de plaatsing van je oven en veiligheid, soorten stapelmateriaal, triangels en hun functie, is er verschil tussen biscuit- en glazuurbrand?, hoeveel afstand bewaar ik tussen mijn werkstukken en kan ik ook werken in elkaar zetten?, pfff hoe lang moet ik mijn werk nou laten drogen?, bescherming van je ovenplaten en onderhoud, wanneer mag mijn oven nou weer open en wat verder ter tafel komt.
Na alles besproken te hebben gaan we samen een oven vullen.
Na afloop krijg je mijn stook-curves die ik al vele jaren gebruik en wie mijn werken kent die weet hoe mooi de glazuur erop zit.

Prijs inclusief info-map met stookprogramma’s : €27,50, tevoren te betalen.

ivm met krapte in de ovenruimte is er plaats voor maximaal 3 personen!

Een vis maken – voor aan je vijver, in je tuin of een schaal om vis op te serveren.

Ga zelf op zoek naar wat je wilt gaan maken en neem foto’s/tekening mee. Op pinterest vindt je vele voorbeelden. Ervaring is niet nodig.

Deel 1: werken met klei op vrijdagmiddag 3 mei 13-16.30 uur
Deel 2: glazuren van je vis op vrijdagmiddag 24 mei van 13-16.30 uur.


Prijs: €60. Aanbetaling bij inschrijving €15 (deze is niet terug vorderbaar bij afmelding na 15 april).

Een mooie mind-walk en daarna een hamsa-hand van klei maken.Houdt je van wandelen, van mindfulness, een kleine yoga-oefening en een meditatie? Wil je je hoofd echt eens even helemaal leeg maken? Kom dan met me mee op:

zaterdagochtend 11 mei van 10-14 uur.

Eerst maken we een mooie mind-walk (zie voor meer uitleg hoofdstuk mind-walk op deze website) van een uurtje of 2 waarin het hamsa-handje, symbool voor geluk en bescherming, centraal staat. Na de wandeling neem ik je mee naar mijn atelier en daar ga je van rood- of zwartbakkende klei een hamsa-hand maken plus eten we een kleine salade. Je werk kom je na 2 weken ophalen want dit moet nog drogen en gebakken worden.

Prijs voor deze bijzondere workshop bedraagt all-inn €45. Aanbetaling €15.

Wegwijzerborden maken 

ook leuk voor kinderen. Je kunt een leuk naambord maken, wegwijzerborden voor een thema-feest, voor sinterklaas, kerstmis, carnaval of voor een geboorte. Of voor een seizoen. Voor wat je zelf wil! Buiten bij het atelier en ook in de etalage heb ik altijd wel een paar wegwijzerborden hangen, bekijk ze maar eens. Ervaring is niet nodig, het is heel leuk en niet moeilijk om zo’n bord te maken.

Deel 1: zaterdagochtend 22 juni (werken met klei) van 10-12.30 uur.
Deel 2: zaterdagochtend 20 juli (glazuren) van 10 tot 12.30 uur (deze datum kan naar wens ook anders gepland worden)

Prijs volwassene €50 voor 3 borden, kind dat  meekomt €12 voor 1 bord.

Raku-stooks staan gepland op de volgende dagen:Woensdagmiddag 8 mei 14-18 uur -nog maar 1 plaats vrij
Dinsdagmiddag 21 mei 14-18 uur – VOL
Zaterdag 15 juni 10-14 uur – nog 1 plaats vrij

Voor alle dagen geldt: maximaal 4 personen! Bij regen of harde wind gaat deze workshop niet door en wordt een nieuwe datum gepland.

Prijs voor deze middag is €45 inclusief glazuren voor een werk met een maximale  hoogte van 20 cm en breedte van 25cm (of meerdere kleinere werken). Geen plaatwerk! Werk dat je meeneemt dient gemaakt te zijn van rakuklei en biscuitgestookt te zijn. Glazuren doen we aan de start van deze stook.

Wil je graag meedoen met deze workshop maar weet je niet hoe je een raku-werk moet maken? Dan volg je een paar weken eerder eerst 1 les in mijn atelier waarbij ik je dat kan leren. Voor deze les (2,5 uur) betaal je dan €25 en voor de klei ongeveer €10 (inclusief eerste biscuitbak). Tijd spreken we samen af.