Contact

Keramiek- en glazuur-atelier Leim & Zwa

Workshops

In ons atelier worden naast cursussen heel wat workshops gegeven. Hier lees je op welke manieren dat kan. We hebben workshops in 1, 2 of 3 dagdelen die ook voor families, bedrijven, vrijgezellenfeestjes, kinderverjaardagen etc. heel leuk zijn. Vooral de workshop in 1 dagdeel is hier geschikt voor.

In het hoofdstuk 'thema-workshops 2015' staan dan nog workshops gepland waarop je individueel kunt inschrijven.

De diverse workshops:

workshop in 1 dagdeel: leuk voor families, bedrijven, (kinder)verjaardagen, vrijgezellenfeestjes etc.

Duur: 2,5 uur.

Je glazuurt keramiek-werk dat al gebakken is dus werkt niét met klei in deze workshop. Dit kun je uitzoeken uit de aanwezige producten.

 Info over deze workshop zie je ook in het hoofdstuk 'open atelier'. Ik leg uit hoe je moet glazuren en je gaat lekker aan het werk. Koffie en thee zijn inbegrepen. Ook kinderen vinden dit heel leuk om te doen en regelmatig worden er verjaardagsfeestjes op deze manier gegeven. We hebben speciale spullen voor kinderen. Geschikt voor de leeftijd vanaf 8 jaar.

Kosten: vanaf € 16,50 all-inn. Hoe groter het werk dat je uitzoekt, hoe duurder. Dat lijkt ons logisch.

Kinderfeestjes kunnen op 2 manieren doorlopen worden: kinderen van 8 tot 10 jaar zoeken een leuk voorgebakken werk uit en kunnen dat tijdens hun feestje glazuren in de kleurtjes die ze zelf willen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen dat ook maar ze kunnen ook kiezen voor een anderhalf uur kleien en dan nog een uurtje glazuren. Beide workshops kosten €16,50 all-inn.

leim en zwa keramiek biscuit

 

Workshop in 2 dagdelen:

Duur: 2 x 2,5 uur met een tussenpose van tenminste 2 weken.

De eerste bijeenkomst maak je een werk uit klei. In de loop van de jaren hebben we gemerkt dat mensen met heel grote ideeën komen (zoals beelden met armen en benen compleet). Dat gaat je niet lukken in 2,5 uur! Daarom: tijdens deze workshop kunnen géén beelden gemaakt worden! Hievoor boek je een workshop in 3 dagdelen. Wat wel gaat lukken zijn bijvoorbeeld: een mooie schaal, vaas, bol, en in jaargetijdethema's paddestoelen, kerstboom, bloemen etc.

De tweede bijeenkomst, een paar weken later, is je werk gebakken en kom je het glazuren.

Prijs voor deze workshop: 65 euro all-inn.

leim en zwa zoenvis

Workshop in 3 dagdelen:

Duur: 3 x 2,5 uur. De eerste 2x kan kort achter elkaar, de derde week met een pauze van minimaal 2 weken na de 2e keer.een workshop die 3 keer 2,5 uur duurt.

De eerste twee keren werk je met klei, de derde keer glazuur je je dan gebakken werk.

Een van de vele ideeën zie je op de foto's hieronder. Binnen deze workshop werk je dus 5 uur in totaal met klei. Daar kun je wat mee! Toch komen ook op deze workshop regelmatig mensen met heel grote ideeën die niet haalbaar zijn in deze uren, bijvoorbeeld grote beelden met compleet uitgewerkte gezichten terwijl men nog nooit met klei gewerkt heeft. Kleien lijkt misschien gemakkelijk maar is het bij lange na niet. Voor echte mooie beelden heb je veel ervaring en ook veel tijd nodig. Houd daar ook binnen deze workshop rekening mee zodat je wel plezier eraan beleeft! Hiervoor adviseren wij een cursus.

Prijs all-inn voor de hele workshop: €95.

leim en zwa keramiek dames 

 leim en zwa keramiek tweeties

 

Workshop waarbij een urn gemaakt wordt: Deze workshop wordt in onderling overleg gepland buiten de openingstijden van Leim & Zwa. We zijn dan alleen, met zijn tweetjes of met andere gezinsleden die ook mee willen doen. Je wordt begeleid in het maken van de urn en samen zorgen we ervoor dat het een mooi dierbaar stuk wordt. Je komt zelf al met ideeën. Op internet is genoeg te vinden. Misschien willen jullie met enkele mensen een paar kleinere urnen maken. Ook dat kan. Afhankelijk van wat je wilt gaan maken plannen we de tijd hiervoor. Dat ligt aan de grootte en vorm. Je kunt hier alleen voor komen of met een gezin. Ook kinderen zijn welkom. Het is een bijzondere vorm van rouwverwerking om zelf een urn te maken. Rouwbegeleiding is dan ook een item dat ik inzet bij deze workshop. Voor iedereen op de wijze zoals dat nodig is en dat kan elke keer verschillend zijn. Mijn verleden als IC-verpleegkundige en leraar verpleegkunde en sociale vaardigheden helpt me hierbij. Ik geef je de werkuren en de prijs als we weten wat je wilt gaan maken en met hoeveel personen jullie willen komen. Uiteraard vrijblijvend. Ga je met mij aan het werk dan heb je een unieke urn die niemand anders heeft. Als deze klaar is vul je hem zelf thuis en als je dat niet wilt dan doen we het samen in mijn atelier of ik doe het alleen. Daar vraag ik niets extra's voor.