Contact

Keramiek- en glazuur-atelier Leim & Zwa

Workshops

In ons atelier worden naast cursussen heel wat workshops gegeven. Hier lees je op welke manieren dat kan. We hebben workshops in 1, 2 of 3 dagdelen die ook voor families, bedrijven, vrijgezellenfeestjes, kinderverjaardagen etc. heel leuk zijn. Vooral de workshop in 1 dagdeel is hier geschikt voor.

In het hoofdstuk 'thema-workshops 2015' staan dan nog workshops gepland waarop je individueel kunt inschrijven.

De diverse workshops:

workshop in 1 dagdeel: leuk voor families, bedrijven, (kinder)verjaardagen, vrijgezellenfeestjes etc.

Een workshop die 2,5 uur duurt en waarbij je al biscuit gebakken werk gaat glazuren. Leuk om met een groep maar ook leuk om zomaar in je eentje te komen doen. Hiervoor kun je tijdens al onze openingstijden binnen lopen. maar het kan ook op afspraak, zeker als je met meer mensen komt. Ook in het weekend of op een avond (vanaf 4 personen). Info over deze workshop zie je ook in het hoofdstuk 'open atelier'. Uit het rek zoek je een al biscuit gebakken werkstuk uit. We hebben genoeg staan en passen deze ook aan het seizoen aan. We leggen je uit hoe je moet glazuren en je gaat lekker aan het werk. Koffie en thee krijg je van ons. Ook kinderen vinden dit heel leuk om te doen en regelmatig worden er verjaardagsfeestjes op deze manier gegeven. We hebben speciale spullen voor kinderen. Geschikt voor de leeftijd vanaf 8 jaar.

 Kosten: vanaf € 16,50 all-inn. Hoe groter het werk dat je uitzoekt, hoe duurder. Dat lijkt ons logisch. Krijg je je werk binnen 2,5 uur niet af en moet je nog een keer terugkomen. Dat kan. Dan betaal € 10 per uur als je de volgende keer komt en maak je je werk alsnog af.

Kinderfeestjes kunnen op 2 manieren doorlopen worden: kinderen van 8 tot 10 jaar zoeken een leuk voorgebakken werk uit en kunnen dat tijdens hun feestje glazuren in de kleurtjes die ze zelf willen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen dat ook maar ze kunnen ook kiezen voor een anderhalf uur kleien en dan nog een uurtje glazuren. Beide workshops kosten €16,50 all-inn.

leim en zwa keramiek biscuit

 

Workshop in 2 dagdelen: een workshop van 2 keer 2,5 uur. Hiervoor maak je een afspraak met ons. Overdag kun je individueel hiervoor komen. Je werkt dan meestal in een cursusgroep mee. Het kan ook op een avond of in het weekend maar is dan alleen boekbaar vanaf 4 personen.

De eerste bijeenkomst maak je een werk uit klei. Het is het leukste als je zelf al een printje meeneemt van iets dat je graag zou willen maken. Houd het wel eenvoudig! In de loop van de jaren hebben we gemerkt dat mensen met heel grote ideeën komen (zoals beelden met armen en benen compleet). Dat gaat je niet lukken in 2,5 uur! Daarom: tijdens deze workshop kunnen géén beelden meer gemaakt worden! Hievoor plan je een workshop in 3 dagdelen met ons. Wat wel gaat lukken zijn bijvoorbeeld: een mooie schaal, vaas, bol, en in jaargetijdethema's paddestoelen, kerstboom, bloemen etc.

De tweede bijeenkomst, een paar weken later, is je werk gebakken en kom je het glazuren.

Prijs voor deze workshop: 65 euro all-inn.

Soms is het zo dat mensen toch nog een keer terug moeten komen omdat ze hun werk in de geplande tijd niet af hebben gekregen. In dat geval maken we er een 3-delige workshop van, waarvan je de prijs verder naar beneden vindt.

De laatste tijd merken we dat deze workshop vaker overdag gedaan wordt en dat er dan ook kinderen meekomen die zelf iets uit klei willen maken. Prima! Zij betalen dan wel minder want het moet wel leuk blijven voor iedereen. Een kind dat met een betalende ouder meekomt betaalt voor deze workshop €15 plus de hoeveelheid klei (niet meer dan een paar euro). Als ze de tweede keer mee komen glazuren betalen ze de glazuurprijs plus een vrijwillige bijdrage voor de consumpties en het lekkers.

leim en zwa zoenvis

Workshop in 3 dagdelen: een workshop die 3 keer 2,5 uur duurt. Hiervoor maak je een afspraak met ons. Als je overdag komt schuif je meestal aan bij een cursusgroep. Het kan ook op een avond of in het weekend maar is dan pas boekbaar vanaf 4 personen.

De eerste twee keren maak je een werk uit klei. Neem ook hier zelf ideeën op papier mee. Het is niet de bedoeling dat je eerst nog een half uur moet gaan nadenken over wat je eigenlijk wilt gaan maken. We vragen dus wel wat voorbereiding. Een van de vele ideeën zie je op de foto's hieronder. Binnen deze workshop werk je dus 5 uur in totaal met klei. Daar kun je wat mee! Toch komen ook op deze workshop regelmatig mensen met heel grote ideeën die niet haalbaar zijn in deze uren, bijvoorbeeld grote beelden met compleet uitgewerkte gezichten terwijl men nog nooit met klei gewerkt heeft. Kleien lijkt misschien gemakkelijk maar is het bij lange na niet. Voor echte mooie beelden heb je veel ervaring en ook veel tijd nodig. Houd daar ook binnen deze workshop rekening mee zodat je wel plezier eraan beleeft! Hiervoor adviseren wij een cursus.

De derde en laatste bijeenkomst gebruik je om te glazuren.

Prijs all-inn voor de hele workshop: €95.

leim en zwa keramiek dames 

 leim en zwa keramiek tweeties

 

Workshop waarbij een urn gemaakt wordt: Deze workshop wordt in onderling overleg gepland buiten de openingstijden van Leim & Zwa. We zijn dan alleen, met zijn tweetjes of met andere gezinsleden die ook mee willen doen. Je wordt begeleid in het maken van de urn en samen zorgen we ervoor dat het een mooi dierbaar stuk wordt. Je komt zelf al met ideeën. Op internet is genoeg te vinden. Misschien willen jullie met enkele mensen een paar kleinere urnen maken. Ook dat kan. Afhankelijk van wat je wilt gaan maken plannen we de tijd hiervoor. Dat ligt aan de grootte en vorm. Je kunt hier alleen voor komen of met een gezin. Ook kinderen zijn welkom. Het is een bijzondere vorm van rouwverwerking om zelf een urn te maken. Rouwbegeleiding is dan ook een item dat ik inzet bij deze workshop. Voor iedereen op de wijze zoals dat nodig is en dat kan elke keer verschillend zijn. Mijn verleden als IC-verpleegkundige en leraar verpleegkunde en sociale vaardigheden helpt me hierbij. Ik geef je de werkuren en de prijs als we weten wat je wilt gaan maken en met hoeveel personen jullie willen komen. Uiteraard vrijblijvend. Ga je met mij aan het werk dan heb je een unieke urn die niemand anders heeft. Als deze klaar is vul je hem zelf thuis en als je dat niet wilt dan doen we het samen in mijn atelier of ik doe het alleen. Daar vraag ik niets extra's voor.