Zomerschaaltjes, Ik-blijf-thuis-vogels en Raku stoken bij Leim&Zwa. Scroll maar naar beneden. Inschrijven kan via leimenzwa@live.nl of je komt even langs.

ZOMERSCHAALTJES MAKEN EN WIE WEET….EEN SCHAALTJE DRAAIEN! VOLGEBOEKT

Schaaltjes heb je nooit genoeg. Voor bij de bbq of om de kersen (op de taart) te leggen. Of om als cadeau weg te geven. En niets is zo leuk als van je eigen servies eten.
Deze workshop bestaat uit 1 dagdeel. Datums staan verder naar beneden. Kosten zijn €37,50 all-inn. Aanbetaling €15 (niet terugvorderbaar).
Je maakt onder begeleiding een aantal schaaltjes tot een maximum van 5. Deze kunnen bewerkt worden met een vrolijk transfer en\of kant of stempels. Bij het transfer is er al een glazuur-patroon aangebracht op heel dun rijstpapier. Dit breng je aan op de nog natte klei. Er zijn heel leuke printjes, voorbeelden zie je op de foto. Hierna worden de schaaltjes wat aangedroogd en kun je ze verder glazuren in de kleur of kleuren die jij leuk vindt. Daarna zullen ze nog een kleine 10 dagen moeten drogen voordat ik ze kan bakken op 1040 graden celsius. Manlief Jos is deze tijden aan het draaien op zijn pottenbakkers-schijf.
Als je het aandurft mag je proberen een schaaltje of bakje te draaien tijdens deze workshop! Woon je in de buurt van Eys-Wittem dan kun je dezelfde workshop ook volgen bij Laissez Faire Art Café. Zie hiervoor www.laissezfaireartcafe.nl. Aldaar niet met de mogelijkheid tot draaien maar wel met een eventuele lunch als afsluiting.

Je kunt kiezen uit 2 datums:

woensdagavond 8 juli 18-21 uur – max. 6 deelnemers -VOL

zaterdagochtend 11 juli 10-13 uur – max. 6 deelnemers – VOL

IK-BLIJF-THUIS-VOGELS- volgeboekt!

Blijf jij ook thuis deze zomer? En heb je zin om iets creatiefs te doen?
Kom dan naar deze leuke 2-delige workshop waarin je 1 (of een paar) leuke, gekke, serieuze, vrolijke of rare vogels kunt maken. In het atelier worden altijd veel vogels gemaakt en ze zijn allemaal even leuk. Hieronder een foto met een paar voorbeelden, eerder gemaakt tijdens cursussen of workshops.

Deze workshop kost voor 6 uur werken in mijn atelier, klei, glazuren, 2x bakken van je werk en uiteraard koffie/thee en wat lekkers €75 per persoon.
Aanbetaling is €15, deze is niet terugvorderbaar bij afzegging. Het restbedrag a €60 pin of cash je bij aankomst.

deze workshop is volgeboekt!

Deel 1: vrijdagmiddag 24 juli van 14-17 uur: werken met klei.
Deel 2: vrijdagmiddag 14 augustus van 14-17 uur: glazuren (kleuren) van je werk. Keuze uit meer dan 200 kleuren!

IK-BLIJF-THUIS-VLINDER-MAKEN: ook voor kinderen onder begeleiding van een volwassene

Blijf jij ook thuis deze zomer? En heb je zin om iets creatiefs te doen, eventueel met je kind(eren)?
Kom dan naar deze leuke 2-delige workshop waarin je 1 vlinder kunt maken. De foto is slechts een voorbeeld. Deze workshop is ook leuk om samen met je kind(eren) te komen doen en je tuin over een paar weken vol te hangen met zelfgemaakt vlinders!
Maar ook als volwassene alleen kun je hierop inschrijven.

Deze workshop kost voor 3 uur werken in mijn atelier, klei, glazuren, 2x bakken van je werk en uiteraard koffie/thee en wat lekkers €37,50 per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen €25.
Aanbetaling is €7,50, deze is niet terugvorderbaar bij afzegging. Het restbedrag pin of cash je bij aankomst.

Deel 1: woensdag 29 juli van 13.30-15 uur – werken met klei
Deel 2: woensdag 12 augustus van 13.30-15 uur– glazuren van je dan gebakken vlinder. Daarna blijft de vlinder nog een paar dagen in het atelier want deze moet nog een keer gebakken worden.

RAKU STOKEN

Raku stoken doen we in mijn tuin in Elsloo: Tiendstraat 2. Dat is aan de andere kant van de oude kerk, vlak bij het atelier. Je komt binnen door het rode tuinhek rechts van het huis en ziet dan vanzelf wel waar je zijn moet.

zaterdag 4 juli 14- 17 uur (met uitloop) – VOL

zaterdag 1 augustus 14-17 uur (met uitloop) – VOL

woensdag 5 augustus 14-17 uur (met uitloop) – VOL

zaterdag 8 augustus 10-13 uur (met uitloop)- nog 2 plaatsen vrij

woensdag 9 september 15-18 uur (met uitloop) – nog 1 plaats vrij.

Een van deze dagen kom je met biscuitgebakken werk, gemaakt van rakuklei. Je glazuurt het werk met rakuglazuur en samen gaan we de raku-stook doen. Je werk is niet hoger dan 30 centimeter, hoeveelheid werken in onderling overleg (afhankelijk van de doorsnede). Kosten bedragen €45 per persoon. Iedereen neemt iets lekkers mee om er een leuke tijd van te maken. Bij slecht weer gaat deze workshop niet door en wordt verplaatst naar een samen te plannen datum. Wil je eerder in mijn atelier een werk maken voor deze workshop omdat je dat elders niet kunt, dan betaal je daar €25 voor (exclusief klei) en maken we samen een afspraak daarvoor.

ZOMERDAGEN bij Leim&Zwa: vroege vogels! 
DEZE WORKSHOP IS HELAAS GEANNULEERD IMV DE CORONA-CRISIS OMDAT IK DE CURSUSSEN DOOR LAAT LOPEN. HET ATELIER ZIT DAN VOL MET CURSISTEN EN DE PLAATSEN ZIJN BEPERKT MET ONZE 1,5METER SAMENLEVING. 
DEZE WORKSHOP WORDT DERHALVE VERSCHOVEN NAAR VOLGEND JAAR 2021 ONGEVEER DEZELFDE TIJD.

In de zomer worden geen cursussen gegeven dus dan heb ik tijd om andere dingen te doen, zoals bijvoorbeeld een paar leuke zomerdagen verzorgen voor mensen die graag eens kennis willen maken met klei of dit al hebben gedaan maar het atelier nog niet kennen. Kortom, voor beginners en gevorderden. Maar deze dagen zijn ook toegankelijk voor eigen cursisten! Je kunt 1 of meerdere dagen komen. Dit jaar ga ik dat doen op de volgende dagen:

maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli van 9 tot 14 uur (met enige uitloop) – GEANNULEERD

maandag 27 juli tot en met vrijdag 31 juli van 9 tot 14 uur (met enige uitloop) – GEANNULEERD

We starten met een heerlijk ontbijtje in het atelier en gaan dan aan het werk. Je bent vrij om te maken wat je wilt en samen kijken we of dat haalbaar is. Mensen die meerdere dagdelen komen, kunnen natuurlijk een groter werk maken. De naam ‘vroege vogels’ heeft te maken met de vroege tijd dat we starten (maar je mag ook een vogel maken hoor!) Na het ontbijt ga je aan het werk, met hulp van mij waar dat nodig is. Je kunt inschrijven voor 1 dag, 2 dagen of meer. Per dag vraag ik hier €60 voor. Dat is dus inclusief het ontbijt, koffie, thee en lekkers tussendoor, klei en begeleiding gedurende 5 uur per dag. Wil je als cursiste van Leim&Zwa meedoen dan schrijf ik 2 bijeenkomsten van je kaart af. Aanmelden graag via leimenzwa@live of een keer binnen komen lopen. Kom je van ver, dan kun je bij mij thuis overnachten en het avond-eten mee eten voor de prijs van €30 per nacht (1 2-persoonsbed en 1 1-persoonsbed). Ik heb een heerlijke tuin waar je lekker kunt relaxen ’s middags en Maastricht ligt vlakbij.

Je werk(en) worden later biscuit gebakken en dan kun je besluiten dat je zo óf komt ophalen (versturen kan ook) óf je komt ze een keer glazuren. Mocht je dat willen doen dan maken we daar een afspraak voor en vraag ik €10 voor je plaats en bereken de glazuurprijs aan de hand van de grootte van je werk.