Wegwijzerborden maken – ook voor kinderen.

Deel 1: zaterdagochtend 22 juni (werken met klei) van 10-12.30 uur.

Deel 2: zaterdagochtend 20 juli (glazuren) van 10 tot 12.30 uur (deze datum kan naar wens ook anders gepland worden)

Prijs volwassene €50 voor 3 borden, kind dat  meekomt €12 voor 1 bord.

Workshop voor mensen met een eigen keramiek-oven: Hoe laad ik mijn oven en waar moet ik op letten?

Vrijdagmiddag 12 juli van 13-15 uur. Deze workshop is VOL

Heb je sinds kort een eigen keramiek-oven of overweeg je deze aan te schaffen? Dan is dit een leuke workshop voor jou.
Deze middag gaan we samen kijken naar: de plaatsing van je oven en veiligheid, soorten stapelmateriaal, triangels en hun functie, is er verschil tussen biscuit- en glazuurbrand?, hoeveel afstand bewaar ik tussen mijn werkstukken en kan ik ook werken in elkaar zetten?, pfff hoe lang moet ik mijn werk nou laten drogen?, bescherming van je ovenplaten en onderhoud, wanneer mag mijn oven nou weer open en wat verder ter tafel komt.
Na alles besproken te hebben gaan we samen een oven vullen.
Na afloop krijg je mijn stook-curves die ik al vele jaren gebruik en wie mijn werken kent die weet hoe mooi de glazuur erop zit.

Prijs inclusief info-map met stookprogramma’s : €27,50, te betalen bij aanmelding.

ivm met krapte in de ovenruimte is er plaats voor maximaal 3 personen!

Zomercursus:

Evenals vorig jaar wordt ook dit jaar weer een zomercursus gegeven. Deze vindt plaats van dinsdag 30 juli tot en met vrijdag 2 augustus. Elke dag kun je onder mijn begeleiding in het atelier komen werken met klei, van 10 tot 16 uur. Je gaat maken wat je zelf mooi vindt en stuurt me vantevoren foto’s en/of tekeningen. Samen kijken we of het haalbaar is of dat er bijgestuurd moet worden. Dat is afhankelijk van het feit of je helemaal geen, een beetje of al veel ervaring in het werken met klei hebt. Van 12 tot 13 lunchen we in het atelier of in het kasteelpark en we sluiten de dag af met een glaasje wijn of alcoholvrij. Prijs is per dag €65 inclusief koffie/thee/lunch/wijntje/klei en eerste biscuitbak. Kom je alle 4 de dagen dan betaal je per dag geen €65 maar €60, dus in totaal €240. Na beëindiging van de cursus blijft je werk een paar weken drogen en wordt het biscuitgebakken. Daarna kun je het evt komen glazuren of je haalt het op. Kom je van verder weg dan is er bij mij thuis mogelijkheid tot overnachten en ontbijt voor een leuke prijs. Ik heb 1 2-persoonsbed en 1 1-persoonsbed en woon 5 minuten van het atelier. De douche wordt gedeeld. In je vrije uren is er een gezamenlijke ontspanningsruimte en de tuin.