Herfstworkshops 2022 – hoe vul ik mijn oven (volgeboekt), een herfstworkshop voor volwassenen én een voor kinderen én ook nog een workshop waarbij je een al voor je gedraaide appel komt glazuren (volgeboekt). Je leest het allemaal hieronder. Aanmelden graag via een mail naar leimenzwa@live.nl of binnenlopen.

HERFSTWORKSHOP VOOR VOLWASSENEN.

Deze workshop bestaat uit 2 dagdelen van elk 2,5 uur en vindt plaats op vrijdagmiddag 30 september 13.30-16 uur en vrijdagmiddag 4 november 13.30 -16 uur.
De eerste middag maak je een werkstuk met als thema: HERFST. Denk bijvoorbeeld aan een uiltje, een mooie schaal voor op je tafel met bladeren in de klei gedrukt (zelf bladeren meenemen), paddestoelen, noem maar op. Ervaring is niet nodig maar maak het jezelf niet te moeilijk. Heb je nog nooit gekleid dan zou ik zelf bijvoorbeeld geen uiltje maken. Dat is dan toch wat hoog gegrepen. Maar een mooie schaal of paddestoelen rollen altijd uit je vingers met aanwijzingen van mij, ook als beginner. De tweede middag is je werk gebakken en kom je het glazuren in de kleuren die je zelf uit kunt kiezen. Daarna wordt het werk nog eens gebakken.
Prijs voor deze workshop in 2 dagdelen is all-inn €70.
Aanmelden doe je via een mail naar leimenzwa@live.nl of je loopt even binnen in het atelier.

HERFSTVAKANTIE-WORKSHOP VOOR KINDEREN (EN BEGELEIDENDE VOLWASSENEN).

In de herfstvakantie kun je op dinsdagmidddag 25 oktober of woensdagmiddag 26 oktober van 13.30-16 uur iets leuks uit klei komen maken. Of dat nou blaadjes zijn die je in klei drukt (blaadjes zelf meenemen), paddestoelen of dat het misschien wel iets voor halloween gaat worden beslis je zelf (maar wel vantevoren even over nadenken).
Kinderen vanaf 7/8 jaar zijn welkom en altijd onder begeleiding van een volwassene. Die volwassene kan óf het kind helpen óf zelf iets gaan maken. Let wel: deze middagen gaat mijn aandacht vooral naar de kinderen toe! (Dus wil je als volwassene echt iets moois maken, schrijf je dan in voor de workshop hierboven).

Voor deze workshop betaalt elke werkende persoon €25. We maken eerst een werkje uit klei en zijn daar ongeveer 1=1,5 uur mee bezig, daarna gaan we de werkjes föhnen en vervolgens kleuren. Ook daar zijn we ongeveer 1-1,5 uur mee bezig, afhankelijk van de tijdspanne die het kind aan kan. Vervolgens blijft alles nog 2 weken bij mij en wordt dan gebakken.
Opgeven kan in het atelier of via een mail naar leimenzwa@live.nl

Lekker aan het werk tijdens een kinderworkshop.

WORKSHOP APPEL GLAZUREN IN CASCADE-TECHNIEK. VOLGEBOEKT

Die appel…die hebben wij al voor je gedraaid en staat klaar als je deze workshop komt doen op vrijdagmiddag 11 november van 14 tot 16 uur.
Ben je een precies type dat alles in de hand wil houden? Schrijf je dan niét in! Durf je wel wat aan en houdt je van verrassingen? Schrijf je dan maar in! De cascade-techniek is een glazuur-techniek waarbij je echt gaat kliederen. Hoe meer je dat doet, hoe mooier het resultaat is als de appel na een week of wat uit de keramiek-oven komt. Als je naar huis gaat weet je dus wel welke kleuren je gebruikt hebt aan de hand van de voorbeeldenkaart maar hoe het er úit gaat zien….dan zie je pas als de oven open gaat.
Een leuke workshop dus voor mensen die wel van een uitdaging houden. Deze workshop kost €50 all-inn. De appels zijn ongeveer zo groot als een meloen. Er zijn verschillende maten want ze worden met de hand gemaakt, dus geen fabriekswerk. Inschrijven? Mail naar leimenzwa.nl of kom even langs.
DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.