Herfstworkshops 2021

Workshop voor volwassene:
maak je eigen herfstserviesgoed! 
Bijeenkomst 1 werken met klei: zaterdag 9 oktober 10-13 uur. 
Bijeenkomst 2 glazuren van je werk: zaterdag 6 november 10-12.30 uur.
3 aanmeldingen binnen, nog 3 plaatsen vrij.

Al vele jaren wordt in de herfst met bladeren gewerkt in de herfstworkshops.
Dit jaar kies ik eens voor iets anders.
Dus wat gaan we dit jaar eens in deze workshop doen: eigen herfst-serviesgoed maken. En of je het nu rood-met-witte-stippen of in bruine herfst-tinten wilt maken, dat moet je zelf weten. Door mij gemaakte voorbeelden die klaar staan zie je hierboven. Als idee.
We maken dit allemaal met de hand (dus er wordt niet gedraaid op een draaischijf) en je moet het vooral niet te netjes willen hebben (dat zie je ook op de foto). Daarom ook zeer geschikt voor wie nog nooit met de handen in de klei heeft gezeten.
De eerste bijeenkomst werk je 3 uur met de klei (waarbij ik een max hanteer van 2 mokken, 2 bordjes en 2 kommetjes) en evt. een paddestoel erbij. Dee tweede bijeenkomst, een paar weken later (want je werk moet drogen en gebakken worden) kom je je werk kleuren. Een paar dagen later is het dan klaar als het nog eens gebakken is. Prijs €80 all-inn (met herfstgebak en een soepje).

Herfstworkshop voor kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een volwassene: paddestoelen maken op de eerste dag van de herfstvakantie:
zaterdag 23 oktober van 10 tot 12.30 uur.

Hieronder zie je een paar voorbeeld-paddestoelen. Heel leuk (en gemakkelijk te maken) zijn de kleintjes die je aan touwtjes kunt ophangen. Maar iets groter om neer te zetten mag ook hoor. Van 10 tot 11.15 maken we de paddestoeltjes, dan pauzeren we even en van 11.30 tot 12.30 uur gaan we de paddestoeltjes kleuren met glazuur. Prijs per kind is €20. Een begeleidende ouder betaalt niets (maar krijgt wel koffie/thee) en betaalt hetzelfde als zij of hij ook paddestoeltjes zou willen maken. Als je weg bent blijven de paddestoelen nog 2 weken in het atelier om te drogen en te bakken. Daarna kunnen ze pas opgehaald worden.