Graag nodig ik je uit om eens te komen kijken als deze website je nieuwsgierig maakt. Neem dan wel de goede deur als je voor het eerst komt! Ik hoor regelmatig dat mensen aan de deur van het eetcafé naast mij staan te duwen en dat is overdag gesloten!

Begane grond – verkoop glazuren en keramiek & Zwa – WELKOM!

Mijn snoepwinkel. Niet zo groot als de eerste verdieping maar wel sfeervol. Hier staan alle glazuren te koop en uiteraard ook mijn Keramiek & Zwa. Zie voor meer info het hoofdstuk ‘Mayco online glazuur shop‘ en ‘Keramiek & Zwa te koop‘.

Vrijwel de hele collectie Mayco en ook de Raku-varia glazuurlijn is in huis. Dat maakt het kiezen soms moeilijk, neem vooral wat tijd als je komt.
Naast glazuren zijn er ook klei en kleibewerkingsmaterialen te koop.

Soutterain – droog- en stookruimte

Soutterain - droog- en stookruimte

In het souterrain is de droog-en stookruimte. Hier staan 3 keramiek-ovens en allerhande bisque-werk dat gekocht kan worden om te glazuren.

Iemand die graag even alleen werkt kan dat hier doen.


foto boven: links vóór de glazuurbak. Rechts ná de glazuurbak waarbij de oven in 24 uur tijd de werken op 1040 graden celsius gebakken heeft.

Op de eerste verdieping

Deze verdieping, te bereiken via de wenteltrap, wordt gebruikt tijdens de lessen en worskhops.
Het is het ‘echte’ klei-atelier, 3 x groter dan het atelier op de begane grond, dus veel meer ruimte.
Alle materialen die je nodig hebt tijdens het werken zijn ter beschikking.
De tafels met 5 werkplekken staan in 2 groepen opgesteld zodat we van elkaar kunnen zien wat we maken, van elkaar kunnen leren maar toch afstand kunnen houden.
1 werkplek wordt in beslag genomen door de glazuurkaarten. Klanten die voor glazuren komen kunnen hier hun kleuren uitzoeken. Hier is meer licht en meer ruimte.


Je kunt kleiboeken inzien ter inspiratie, evenals het tijdschrift ‘Klei’. Sinds enige tijd staat er ook een draaischijf. In de toekomst gaan er lessen draaien aangeboden worden maar zover is het nog niet.

Via de open keuken (waar altijd koffie en thee is) kom je op het buitenterras waar je een heerlijk uitzicht hebt over het kasteelpark en het Belgische Maasdal. Met mooi weer glazuren we daar graag, midden in de natuur. En soms lunchen we er ook.