Deze pagina is altijd actueel!

Woensdag 5 oktober is het atelier GESLOTEN!

Bakkosten:
We weten allemaal dat de energiekosten de pan uit gaan rijzen. Daarom heb ik helaas moeten besluiten om per september de kleiprijzen (inclusief bakken) voor cursisten te gaan verhogen. Voor de enkeling voor wie ik glazuurbak doe (en die in hun eigen atelier bisque stoken) ga ik vanaf nu €5 per kilo gebakken werk rekenen. Het is niet anders, anders moet ik erop toeleggen. Ook zullen de glazuurprijzen die ik op de werken van cursisten zet omhoog moeten want ook die werken gaan weer in de oven.

In het atelier zijn nu diverse viltproducten van ‘Sjaal met Verhaal’ te koop. Enerzijds omdat ik hun producten zo leuk vind combineren met mijn eigen kleurige keramiek maar vooral ook omdat ik achter hun handmade/fairtrade principe staan waarmee vrouwen in Nepal en Thailand, het land waar ik zo van houd, een zelfstandig leven kunnen opbouwen. Er zijn hartjes zoals hieronder op de foto, viltpoppetjes en ook leuke spullen voor kinderkamers.

De cursusdatums zijn aangevuld tot einde jaar. Helaas zitten alle cursussen vol. Ook staan de herfstworkshops gepland in het hoofdstuk ‘klei-workshops’ waar je door kunt klikken op ‘herfst’. En er staan nieuwe datums voor de glazuurworkshops in het betreffende hoofdstuk.

Ben je benieuwd naar glazuur-combinaties? Dan kom een keer naar de map hierboven kijken waar alle stoneware-combinaties en ook enkele low-fire combinaties in staan. Zeker de moeite waard!

Wist je al dat ik ook graag naar andere ateliers ga om glazuurworkshops te geven? Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor meer informatie als jij en jouw cursisten hierin geinteresseerd zijn. De foto hieronder laat een avond bij Qrios in Maasmechelen zien waar ik een cascade- en stempelworkshop gaf.

Manlief is een fanatieke draaier. Inmiddels staat er een tweede draaischijf en worden er draaiworkshops en -cursussen gegeven. Meer info in het hoofdstuk ‘draaien op de pottenbakkersschijf’.

nieuws leim en zwa