Deze pagina wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt.

Helaas mogen na de versoepelingen die 19 mei ingaan nog steeds geen lessen gegeven worden. Per keer blijf ik maar 2 mensen mogen ontvangen, zoals nu ook al het geval is. Wil je komen werken:
– Zie hiervoor het schema in het hoofdstuk ‘atelier en cursussen’ en klik daar op ‘cursusdatums’. Je kunt daar kijken of er een plek vrij is op de door jou gewenste datum en dan een mailtjes sturen naar leimenzwa@live.nl. Ik plan je dan in.
– het atelier is inmiddels weer op vaste tijden open. Let echter even op: vanaf dinsdag 18 tot en met 24 mei neem ik even vrij dus is het atelier gesloten!

Kom je voor een geschenk, klei of kleimaterialen?
Dan ben je welkom op de begane grond waar ik 1 persoon toelaat (of 2 die samen gekomen zijn).
Kom je voor glazuur?
Dan ben je welkom op de eerste verdieping waar nu de glazuurkaarten uitgestald liggen. Daar zijn maximaal 2 personen per half uur welkom en heb je meer bewegingsruimte en dus afstand. Je kunt daar rustig je kleuren uitzoeken en ik verzamel ze dan beneden voor je zodat je ze daar maar hoeft te pakken en af te rekenen als je vertrekt.
Uiteraard met mondmasker en 1,5 meter.
Er mogen dus helaas nog geen cursussen gegeven worden.

Voor cursisten geldt: het bisque-rek boven staat vol met jullie werken. Wil je thuis glazuren dan kun na een gemaakte afspraak je glazuren komen uitzoeken, je werk mee naar huis nemen en het daar glazuren. Ook kun je nu, zoals hierboven al beschreven, een paar uurtjes in de ochtend komen werken na een afspraak.

foto hierboven: de glazuurkaarten liggen nu uitgestald op de eerste verdieping. Daar kun je op je gemak kijken. De thee staat klaar!

Ben je benieuwd naar glazuur-combinaties? Dan kom een keer naar deze map kijken waar alle stoneware-combinaties en ook enkele low-fire combinaties in staan. Zeker de moeite waard!

Er staan nieuwe datums voor 2021 voor de glazuur-workshops in het gelijk genoemde hoofdstuk. Maximaal 3 deelnemers.

We hebben besloten om het thuisbezorgen van glazuur, klei en keramiek te continueren voor wie dat graag wil. Binnen een straal van 10 km rond Elsloo doen we dat gratis, vanaf 10 kilometer vragen we een kleine vergoeding. De bezorgdienst zie je hieronder maar er wordt ook met de auto gereden.

Wist je al dat ik ook graag naar andere ateliers ga om glazuurworkshops te geven? Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor meer informatie als jij en jouw cursisten hierin geinteresseerd zijn. De foto hieronder laat een avond bij Qrios in Maasmechelen zien waar ik een cascade- en stempelworkshop gaf.

Manlief is een fanatieke draaier. Als hij in het atelier aan het werk is geeft hij wel eens een privé-lesje weg. De bedoeling is om dit in de toekomst uit te gaan breiden naar echte lessencyclussen. Zover is het nu nog niet.

nieuws leim en zwa