Deze pagina wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt.

Vanaf maandag 25 april is het atelier open volgens een zomer-openingsschema, dat je in het hoofdstuk ‘openingstijden’ vindt. Kijk hier altijd even naar als je wilt komen om bijvoorbeeld glazuren te komen kopen. ’s Zaterdags zal ik niet meer standaard elke zaterdag open zijn, ook dat wordt in het betreffende hoofdstuk aangegeven. Ook is het mogelijk dat ik soms thuis (en ‘thuis’ is een ander adres als mijn atelier) aan het raku-stoken ben. Ook dan is het atelier gesloten en zal dat in het hoofdstuk ‘openingstijden’ aangegeven staan. Daarnaast komt natuurlijk ook de zomervakantie eraan. Alles staat vermeld als het zover is, dus bellen is echt niet nodig.

Er is inmiddels een zomerworkshop ‘vroege vogels’ én een raku-workshop gepland waarop vanaf nu kan worden ingeschreven. Kijk in het hoofdstuk ‘klei-workshops’ en klik door op ‘zomer’.

Leuk nieuws: De draaiworkshops starten op!
Mogelijkheid om zo’n kennismakings-workshop te volgen is voorlopig op maandagmiddag (13.30-16.30 uur) en op vrijdagochtend (10 tot 13 uur). Per keer kunnen 2 personen deelnemen. Je wordt gedurende deze uren begeleid door Jos, het laatste kwartier gebruik je om je draaischijf weer helemaal schoon te maken. Deze workshop kost €30 inclusief begeleiding. Voor de klei en biscuitbak betaal je €4,50 per gebruikte kilo.
Wil je meedoen? Laat het weten via een mail naar leimenzwa@live.nl en dan plannen we je in.
In het hoofdstuk ‘atelier, cursussen en cursusdatums’ staan in het hoofdstukje ‘cursusdatums’ helemaal onderaan de beschikbare plekken.
Let wel: dit worden dus géén reguliere lessen. Iedereen moet een keer mee kunnen doen is ons motto. Later zien we wel weer verder.

Kom je voor een geschenk, klei of kleimaterialen?
Dan ben je welkom op de begane grond.
Kom je voor glazuur?
Dan ben je welkom op de eerste verdieping waar nu de glazuurkaarten uitgestald liggen. Je kunt daar rustig je kleuren uitzoeken en ik verzamel ze dan beneden voor je zodat je ze daar maar hoeft te pakken en af te rekenen als je vertrekt. Voor mensen die wat moeilijker ter been zijn liggen beneden ook glazuurkaarten.

Ben je benieuwd naar glazuur-combinaties? Dan kom een keer naar de map hierboven kijken waar alle stoneware-combinaties en ook enkele low-fire combinaties in staan. Zeker de moeite waard!

Wist je al dat ik ook graag naar andere ateliers ga om glazuurworkshops te geven? Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor meer informatie als jij en jouw cursisten hierin geinteresseerd zijn. De foto hieronder laat een avond bij Qrios in Maasmechelen zien waar ik een cascade- en stempelworkshop gaf.

Manlief is een fanatieke draaier. Als hij in het atelier aan het werk is geeft hij wel eens een privé-lesje weg. Inmiddels staat er een tweede draaischijf en binnenkort gaat hij rustigaan wat lesjes geven. We zijn inmiddels e.e.a. aan het plannen.

nieuws leim en zwa