Naast de complete Mayco en Rakuvaria glazuur-collectie (zie daarvoor het betreffende hoofdstuk) is er in het atelier ook een hoek ingericht met gereedschappen en andere hebbedingetjes voor mensen die graag met hun handen in de klei zitten.
Ik richt me hierbij op de zelfstandig werkende keramist of cursist (van mij of elders) die op zoek is naar materialen, hiervan zijn dus geen grote hoeveelheden in huis.
Uiteraard kunnen deze artikelen ook verstuurd worden via post.nl.

Mallen op dit moment in voorraad: 7 cm €13,50 -10cm €16,50 – 12 cm €17,50 – 15 cm €18,50 – 18cm €21 – 20 cm €21,50 -25 cm €25,50, 30 cm €30,50, 35 cm €43,50. Gezien het gewicht worden de mallen vanaf 18 centimeter niet verstuurd, de kleinere wel.

Witte klei waarmee we in het atelier werken is altijd in voorraad:
Ateliermasse 2510 van Sibelco, 25% 0-1mm.: €9
Daarnaast is er meestal ook in voorraad:
rakuklei Goerg & Schneider 441- 45% 0.2-0,8 mm: €12.
Scarva flax paperclay E/S 300 5 kilo: €21.
Scarva paperclay porcelain body ES 600 5 kilo: €26
ATTENTIE: AANGEZIEN IK GEEN GROOTHANDEL BEN MAX 2 PAKKEN WITTE KLEI PER KLANT, ANDERE SOORTEN MAXIMAAL 1 PAK.
Alle pakken (dus ook de gewone witte klei) kunnen naar wens gehalveerd worden, porselein kan per heel, half of kwart pak. Ideaal als je niet zo heel vaak ‘in de klei’ zit 
of liever met lekker verse klei werkt. 
Attentie: in het atelier is GEEN  zelfhardende klei te koop!

Rubberen drukletters. Leuk om mee te glazuren of in de klei te drukken. Per set €4. Alleen onderste voorradig.

Wil je thuis aan het werk dan is dit natuurlijk wel zo handig. De Pottery Toolkit.
Alles wat je nodig hebt zit hierin. Het hele pakket kost €10. Momenteel uitverkocht.

Xiem clean up tool. Prachtig materiaal waar je een leven lang mee doet. Eigenlijk moet je zoiets altijd naast je hebben liggen als je met klei werkt. €8,50 per stuk.

Deze tool hebben zowel ik als ook mijn cursisten steeds naast zich liggen. €8,50

Silicazand om je ovenplaten te beschermen. Ik gebruik het bij hoge stook. 1 kilo €1,75

Glazuurpotlood zwart €8,50

Mayco stempelmatten. De grote met boomschorsmotief rechtsonder (17×23 cm) kost €23, de kleinere (5,5×18 cm) €6,30. Deze zijn op dit moment aanwezig, alle andere kan ik voor je bestellen. De hele collectie vindt je in het hoofdstuk ‘mayco online glazuurshop’ door helemaal onderaan op de foto ‘creative tools’ te klikken.

Mayco harde plastic stencils, deze zijn voorradig en kosten elk €6,30.

Deze 5 kilo -zak kan in 1 geheel gekocht worden, een klein gedeelte is ook mogelijk. Ik weeg het voor je af en pas de prijs aan.

Pigmenten en oxides in allerlei kleuren. De prijs verschilt per soort, je kunt kleine hoeveelheden hiervan kopen. Stuur me gerust een mail als je iets zoekt, dan kijk ik voor je, laat je weten of ik het in huis heb en geef direct de prijs erbij.

Een kleispuitje voor wie van ‘friemelwerk’ houdt. Er zitten diverse opzetstukjes bij. Hoe fijner je klei, hoe gemakkelijker in gebruik. Ik baal zelf altijd van het schoonmaken maar daar is nog niets op gevonden helaas. Deze kost €15.

Loomers zijn er in allerlei maten en hardheden. Prijs vanaf €2,50

afplaktape om mooie strakke glazuurlijnen te krijgen. Blijft stukken beter plakken dan het schilderstape van de doe-het-zelf. Rolletjes van 1 cm en van 0,5 centimeter breed. De prijs staat op de foto.

Gatenmakers, uitsteekvormen, geef het een naam. Dit zijn hele kleintjes, van maar een paar mm tot anderhalve centimeter doorsnede. Het hele potje met inhoud kost €6. Nét iets netter én handiger dan wanneer je de achterant van een kwast door je klei drukt. uitverkocht

Sponsjes. €1.50 per stuk.

Rozenquarts of bergkristal stenen om je werk mooi glad te krijgen.

Ovenbestendig canthaldraad – ook mogelijkheid om maar een klein stukje te kopen. Ik haal dat dan van mijn eigen rol. Op de foto zie je stukken van 1,5 meter. Verschillende diktes.

hoeksnijder schuine kant/verstek voor perfecte scherpe hoeken.

Glazuurkwasten zijn er in allerlei soorten en maten, van goedkoop tot duur, dat is natuurlijk een kwestie van kwaliteit en wat jij eraan uit wilt geven.
Boven links zijn Mayco waaierkwasten, verkrijgbaar vanaf €7,60 per stuk, rechts daarnaast een mooi blik met kwasten €20, linksonder een rood etui met kwasten €12 en rechtsonder setjes kwasten á stuks voor €6. Voorraad kan wisselen.
Alle Mayco kwasten kunnen besteld worden indien niet op voorraad. Download hiervoor de gids ‘creative tools’, helemaal onderaan in het hoofdstuk ‘mayco-online glazuurshop’. Alles wat daarin staat, ook de kwasten, zijn te bestellen. Levertijd is dan enkele dagen.

Transfers zijn meestal verschillende dessins in voorraad. Voor A4-formaat betaal je tussen de €4 en €5 euro. Halveren kan ook nog als je dat wilt en je kunt zelfs een kwart kopen.

Deze serie transfers zijn er in de grootte van 4 A4-vellen. Per vel kosten ze dan €8. Wil je een half vel dan kost dat €4,50. Een vel ter grootte van 1 A4(dan knip ik dat grote vel dus in vieren) kost je €3. Op een van mijn blogs in het gelijknamige hoofdstuk op deze site vertel ik hoe je transfers aan brengt op je werk.

Voor de mensen onder ons die graag keramiek sieraden maken deze haarspelden of basis voor ringen.

bandmirettes in verschillende afmetingen, prijs €3,75

bandmirettes voor het fijne kleine werk, set a 5: €7,50

Voor wie van meer luxe houdt zijn er deze bandmirettes met bredere kunststof greep. Ze kosten €8,50 en €9 per stuk.

De meesten van ons zullen de snijdraad rechts boven op de foto kennen, deze kost €2. Zeker als je deze vaker gebruikt zul je merken dat ie snel stuk gaat. De andere 2 zijn vele malen sterker, de paarse hangt al 2 jaar in mijn atelier met wekelijks 40 cursisten en is nog steeds heel. Deze zijn wel wat duurder maar vele stukken duurzamer. de groene kost €9, de wat langere paarse kost €11.

linksboven €4 per stuk

Rechtsboven kleiboortje etc. €3,75 elk.

linksonder kleimesjes €6, rechtsonder kleiboortjes prijs staat erop.

naast de hele glazuurlijn van Rakuvaria zijn bovenstaande producten ook verkrijgbaar voor dezelfde prijs als op de website van Rakuvaria. Rechtsboven dichtingsmiddel om je niet waterdichte vazen waterdicht te krijgen (dus ook bij niet raku-werk dat laaggestookt is kun je dat gebruiken), 0,5 liter €9, 50 en 1 liter €17; in het midden glazuurlijm (vergelijkbaar met pehatine): €5,50 en onderaan een zeef om je glazuren als ze wat klonterig zijn te zeven: €18.

De DVD1 (€18) en 2 kleine handzame boekjes met stap-voor-stap-uitleg. Links kost €14,50 en rechts €20. Het grote rakuvaria boek heb ik niet standaard in huis maar kan ik wel voor je bestellen.

als mayco-verkooppunt heb ik, naast alle glazuren, ook heel veel andere artikelen van Mayco in het atelier. Wat je op de foto ziet is aanwezig, de rest (vindbaar in de gids
‘creative tools’, helemaal onderaan in het hoofdstuk ‘mayco-online glazuurshop’), kan ik voor je bestellen. Binnen een dag of 2 heb ik het voor je in huis.
De designer-stencils kosten €6,30; de kiln wash (bescherming ovenplaten) €13,50, de rubber matten groot €22 en klein €6,30. De matte-spray tenslotte (waarmee je hoogglans glazuur mat kunt spuiten) kost €12,50 per bus.

Misschien ben je wel naar een van deze dingen op zoek en laat ik ze nou net in mijn kast hebben liggen: linksboven handvat voor thee-of koffiepot 15 cm €6, rechtsboven kurk voor op een pot 10,5 cm €6,50, linksonder een ouderwetse druppelvanger voor als je thee-of koffiepot lekt bij inschenken €4,50 en rechtsonder kleine drukmalletjes voor hagedis €2,50 of blaadjes €1,50

kunststof rolletjes om een leuk patroontje in je klei te krijgen. €3,50 per stuk.

triangels zijn er altijd wel in allerlei formaten in het rieten mandje te vinden. De prijzen staan op de foto.

Deze mooie pottenbakkers-schorten zijn op mijn verzoek gemaakt door de ijverige naaisters van stichting Harambee. Bij verkoop verdien ik er niets aan, al het geld gaat naar Kenia en wordt daar gebruikt om de school voor Keniaanse studenten te bekostigen. Een mooi initiatief. Zie ook www.harambee.info. Deze schorten zijn er op dit moment in de dessins zoals zichtbaar op de foto hierboven en kost €23.