Naast de complete Mayco en Rakuvaria glazuur-collectie (zie daarvoor het betreffende hoofdstuk) is er in het atelier ook een hoek ingericht met gereedschappen en andere hebbedingetjes voor mensen die graag met hun handen in de klei zitten.
Ik richt me hierbij op de zelfstandig werkende keramist of cursist (van mij of elders) die op zoek is naar materialen, hiervan zijn dus geen grote hoeveelheden in huis.
Uiteraard kunnen deze artikelen ook verstuurd worden via post.nl.

Mallen: 7 cm €13,50 -10cm €16,50 – 12 cm €17,50 – 15 cm €18,50 – 20 cm €21,50 (uitverkocht) -25 cm €25,50, 30 cm €30,50, 35 cm €43,50. Momenteel alleen nog de grootste mal in voorraad!
Gezien het gewicht worden de mallen vanaf 18 centimeter niet verstuurd, de kleinere wel. Op dit moment niet alle maten in voorraad. Stuur gerust een mail of kom langs.

Witte klei waarmee we in het atelier werken is altijd in voorraad:
Ateliermasse 2510 van Sibelco, 25% 0-1mm.: €12,50 (prijsverhoging groothandel die ik helaas ook moet doorberekenen) – maximaal 2 per klant.
Daarnaast is er meestal ook in voorraad:
Scarva flax paperclay E/S 300 5 kilo
Scarva paperclay porcelain body ES 600 5 kilo

Attentie: in het atelier is GEEN  zelfhardende klei te koop!

Wil je thuis aan het werk dan is dit natuurlijk wel zo handig. De Pottery Toolkit.
Alles wat je nodig hebt zit hierin. Het hele pakket kost €12.

Deze tool hebben zowel ik als ook mijn cursisten steeds naast zich liggen. €8,50

Silicazand om je ovenplaten te beschermen. Ik gebruik het bij hoge stook. 1 kilo €1,75

Glazuurpotlood zwart €8,50

Mayco stempelmatten. De grote met boomschorsmotief rechtsonder (17×23 cm) kost €23, de kleinere (5,5×18 cm) €7,25. Deze matjes worden helaas niet meer door Mayco geproduceerd. Ik heb de laatste serie helemaal opgekocht en deze zijn nog te koop in het atelier. Daarna is het helaas afgelopen.

Deze 5 kilo -zak kan in 1 geheel gekocht worden, een klein gedeelte is ook mogelijk. Ik weeg het voor je af en pas de prijs aan.

Een kleispuitje voor wie van ‘friemelwerk’ houdt. Er zitten diverse opzetstukjes bij. Hoe fijner je klei, hoe gemakkelijker in gebruik. Ik baal zelf altijd van het schoonmaken maar daar is nog niets op gevonden helaas. Deze kost €15.

Loomers zijn er in allerlei maten en hardheden. Prijs vanaf €2,50

afplaktape om mooie strakke glazuurlijnen te krijgen. Blijft stukken beter plakken dan het schilderstape van de doe-het-zelf. Rolletjes van 1 cm en van 0,5 centimeter breed. De prijs staat op de foto. Momenteel uitverkocht, vanaf september weer in voorraad.

Sponsjes. €1.50 per stuk.

Rozenquarts of bergkristal stenen om je werk mooi glad te krijgen.

Ovenbestendig canthaldraad – ook mogelijkheid om maar een klein stukje te kopen. Ik haal dat dan van mijn eigen rol. Op de foto zie je stukken van 1,5 meter. Verschillende diktes.

Glazuurkwasten van Mayco zijn er in allerlei soorten en maten, vanaf €7,50. Ze zijn niet goedkoop maar ik durf je te garanderen dat je de rest van je leven ermee doet.
Voorraad kan wisselen.

Transfers zijn in verschillende dessins in voorraad, niet altijd precies die welke je hierboven ziet en per seizoen verschillend. Wil je de actuele voorraad zien, stuur dan even een mailtje naar leimenzwa@live.nl. Voor het grootste formaat betaal je tussen de €10 en €14. Halveren kan ook nog als je dat wilt en je kunt zelfs een kwart kopen.

Voor de mensen onder ons die graag keramiek sieraden maken deze haarspelden of basis voor ringen.

bandmirettes in verschillende afmetingen, prijs vanaf €3,75

bandmirettes voor het fijne kleine werk, set a 5: €8.

De meesten van ons zullen de snijdraad rechts boven op de foto kennen, deze kost €2. Zeker als je deze vaker gebruikt zul je merken dat ie snel stuk gaat. De andere 2 zijn vele malen sterker, de paarse hangt al 2 jaar in mijn atelier met wekelijks 40 cursisten en is nog steeds heel. Deze zijn wel wat duurder maar vele stukken duurzamer. de groene kost €9, de wat langere paarse kost €11.

linksboven €8per stuk

Rechtsboven kleiboortje etc. €3,75 elk – uitverkocht.

linksonder kleimesjes €6, rechtsonder kleiboortjes prijs staat erop. Momenteel uitverkocht

kleiboortjes rechtsonder uitverkocht.

Naast de hele glazuurlijn van Rakuvaria zijn bovenstaande producten ook verkrijgbaar voor dezelfde prijs als op de website van Rakuvaria. Rechtsboven dichtingsmiddel om je niet waterdichte vazen waterdicht te krijgen (dus ook bij niet raku-werk dat laaggestookt is kun je dat gebruiken), 0,5 liter €9, 50 en 1 liter €17; in het midden glazuurlijm (vergelijkbaar met pehatine): €5,50 en onderaan een zeef om je glazuren als ze wat klonterig zijn te zeven: €18.

De DVD1 (€18) en 2 kleine handzame boekjes met stap-voor-stap-uitleg. Links kost €14,50 en rechts €20. Het grote rakuvaria boek heb ik niet standaard in huis maar kan ik wel voor je bestellen.

als mayco-verkooppunt heb ik, naast alle glazuren, ook heel veel andere artikelen van Mayco in het atelier. Wat je op de foto ziet is aanwezig, de rest (vindbaar in de gids
‘creative tools’, helemaal onderaan in het hoofdstuk ‘mayco-online glazuurshop’), kan ik voor je bestellen. Binnen een dag of 2 heb ik het voor je in huis.
De designer-stencils kosten €6,30; de kiln wash (bescherming ovenplaten) €13,50, de rubber matten groot €22 en klein €6,30. De matte-spray tenslotte (waarmee je hoogglans glazuur mat kunt spuiten) kost €12,50 per bus. (uitverkocht)

Misschien ben je wel naar een van deze dingen op zoek en laat ik ze nou net in mijn kast hebben liggen: linksboven handvat voor thee-of koffiepot 15 cm €6, rechtsboven kurk voor op een pot 10,5 cm €6,50, linksonder een ouderwetse druppelvanger voor als je thee-of koffiepot lekt bij inschenken €4,50 en rechtsonder kleine drukmalletjes voor hagedis €2,50 of blaadjes €1,50

triangels zijn er altijd wel in allerlei formaten. De prijzen staan op de foto.

Deze mooie pottenbakkers-schorten zijn op mijn verzoek gemaakt door de ijverige naaisters van stichting Harambee. Bij verkoop verdien ik er niets aan, al het geld gaat naar Kenia en wordt daar gebruikt om de school voor Keniaanse studenten te bekostigen. Een mooi initiatief. Zie ook www.harambee.info. Deze schorten zijn er op dit moment in de dessins zoals zichtbaar op de foto hierboven en kost €25.