Workshop voor mensen met een eigen keramiek-oven: hoe laad ik mijn oven 
en waar moet ik op letten? 
Dinsdag 2 november 13-15.30 uur.

Heb je sinds kort een eigen keramiek-oven of overweeg je deze aan te schaffen? Dan is dit een leuke workshop voor jou. Deze middag gaan we samen kijken naar: de plaatsing van je oven, veiligheid, soorten stapelmateriaal, triangels en hun functie, is er veschil tussen biscuit- en glazuurstook, hoeveel afstand bewaar ik tussen mijn werkstukken, hoe lang moeten ze drogen, bescherming ovenplaten, onderhoud, wanneer mag mijn oven open en wat verder nog allemaal ter tafel komt. Na dit alles besproken te hebben gaan we een oven vullen. Na afloopt krijg je mijn stook-curves die ik al vele jaren gebruik en wie mijn werken kent weet hoe mooi de glazuren erop zitten

Prijs inclusief info-map met stookprogramma’s: €27,50. Plaats voor 3 personen. D

KERSTWORKSHOP VOLWASSENEN: ENGEL OF KERSTBOOM MAKEN. 
Bijeenkomst 1: werken met klei op 
zaterdag 20 november van 10 tot 13.30 uur.
Bijeenkomst 2: glazuren van je werk op 
zaterdag 18 december van 10-13 uur.

Jazeker! Op veler verzoek gaan we dan maar eens kerstengelen maken! Of een kerstboom voor wie niets met engelen heeft. Zelf heb ik dat ook niet zo maar hieronder zie je een foto van een engel die ik gemaakt heb en die ik dan wel weer heel erg leuk vind. Die leeft op grote voet en heeft gelakte nageltjes!
Natuurlijk kun je je eigen model engel maken (of kerstboom) maar let erop dat je het niet te ingewikkeld wilt doen. Een uitgebreid engelengezichtje maken zit er niet in kwa tijd. Dat doe je niet zo 1,2,3 ofschoon heel wat mensen dat wel denken. Forget it. Bereid je goed voor zodat je weet wat je wilt als je komt. Zoek foto’s op internet of maak een tekening.
We maken de eerste bijeenkomst de engel of kerstboom uit klei. Daar heb je dan 3,5 uur de tijd voor en dat is best een flinke tijd. Een paar weken later, als het werk gedroogd en later gebakken is, kom je terug om je engel of kerstboom te gaan glazuren in de kleuren die jij mooi vindt. Vlak voor kerst haal je het op en heb je er jaren plezier van.
Er is plaats voor 6 volwassenen en de prijs is €75 all-inn (met een glühwijntje erbij en natuurlijk kerstlekkers).
Graag een aanbetaling van €15 zodat ik zeker weet dat je komt.
Foto’s zijn slechts voorbeelden!

Workshop voor kinderen (en naar wens volwassene) in de kerstvakantie: sneeuwmannen maken! 
Vrijdag 7 januari 2022 van 13-16 uur.

In de kerstvakantie, bijna aan het eide daarvan, zijn kinderen vanaf 10 jaar met een volwassene als begeleiding welkom om een leuke sneeuwman te maken!
Deze middag gaan we met klei en glazuur aan de slag. We maken een sneeuwpop om ergens neer te zetten of een die die aan het raam, deur of op je kamer gehangen kan worden. Voorbeelden hieronder komen van pinterest. De staande is er een die ik gemaakt heb. Het kan 1 grotere sneeuwman zijn of misschien wel een paar kleintjes om aan takken te hangen!
We werken daar ongeveer een uurtje of anderhalf aan en daarna gaan we hem direct kleuren met allerlei leuke glazuurkleurtjes. Witte sneeuwglazuur hoort daar natuurlijk ook bij! Er zijn 6 tafels beschikbaar waar mensen uit 1 gezin aan kunnen zitten. Graag een begeleidende ouder!
Wil je meedoen?
De kosten voor deze leuke workshop zijn €20 per kind all-inn. Wil je als ouder ook iets maken? Dan betaal je dezelfde prijs. Help je je kind(eren) alleen maar, dan betaal je uiteraard niets.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is etalagen-winter-2020-2.jpg