Datums en onderwerpen voor 2021 worden hier in de nabije toekomst geplaatst, zo gauw de Covid-maatregelen versoepeld worden.

RAKU STOKEN

Raku stoken doen we in mijn tuin in Elsloo: Tiendstraat 2. Dat is aan de andere kant van de oude kerk, vlak bij het atelier. Je komt binnen door het rode tuinhek rechts van het huis en ziet dan vanzelf wel waar je zijn moet.

Een van deze dagen kom je met biscuitgebakken werk, gemaakt van rakuklei. Je glazuurt het werk met rakuglazuur en samen gaan we de raku-stook doen. Je werk is niet hoger dan 30 centimeter, hoeveelheid werken in onderling overleg (afhankelijk van de doorsnede). Kosten bedragen €45 per persoon. Iedereen neemt iets lekkers mee om er een leuke tijd van te maken. Bij slecht weer gaat deze workshop niet door en wordt verplaatst naar een samen te plannen datum. Wil je eerder in mijn atelier een werk maken voor deze workshop omdat je dat elders niet kunt, dan betaal je daar €25 voor (exclusief klei) en maken we samen een afspraak daarvoor.

Belangrijk om te weten: het glazuren van raku-werk doe je normaliter veel sneller dan op ‘normaal’ werk. Toch merkte ik het laatste jaar dat diverse deelneemsters wel anderhalf tot 2 uur aan het glazuren waren voordat het werk de oven in kon. Dat is veel te lang en zou eigenlijk in een kwartier tot een half uur mogelijk moeten zijn. Ben jij toch iemand die zegt ‘oh nee! ik heb echt langer nodig want wil, ook al is het raku, toch mijn werk heel erg precies glazuren’ dan maken we een afspraak om dat in mijn tuin te doen op een datum vóór de rakustook plaatsvindt. Ik vraag daar dan een tientje extra voor.

ZOMERDAGEN bij Leim&Zwa: vroege vogels! 
DEZE WORKSHOP IS IN 2020 HELAAS GEANNULEERD IMV DE CORONA-CRISIS 
DEZE WORKSHOP WORDT DERHALVE 
VERSCHOVEN NAAR 2021
ONGEVEER DEZELFDE TIJD. DATUMS VOLGEN NOG.

In de zomer worden geen cursussen gegeven dus dan heb ik tijd om andere dingen te doen, zoals bijvoorbeeld een paar leuke zomerdagen verzorgen voor mensen die graag eens kennis willen maken met klei of dit al hebben gedaan maar het atelier nog niet kennen. Kortom, voor beginners en gevorderden. Maar deze dagen zijn ook toegankelijk voor eigen cursisten! Je kunt 1 of meerdere dagen komen. Dit jaar ga ik dat doen op de volgende dagen: NOG TE PLANNEN

We starten met een heerlijk ontbijtje in het atelier en gaan dan aan het werk. Je bent vrij om te maken wat je wilt en samen kijken we of dat haalbaar is. Mensen die meerdere dagdelen komen, kunnen natuurlijk een groter werk maken. De naam ‘vroege vogels’ heeft te maken met de vroege tijd dat we starten (maar je mag ook een vogel maken hoor!) Na het ontbijt ga je aan het werk, met hulp van mij waar dat nodig is. Je kunt inschrijven voor 1 dag, 2 dagen of meer. Per dag vraag ik hier €60 voor. Dat is dus inclusief het ontbijt, koffie, thee en lekkers tussendoor, klei en begeleiding gedurende 5 uur per dag. Wil je als cursiste van Leim&Zwa meedoen dan schrijf ik 2 bijeenkomsten van je kaart af. Aanmelden graag via leimenzwa@live of een keer binnen komen lopen. Kom je van ver, dan kun je bij mij thuis overnachten en het avond-eten mee eten voor de prijs van €30 per nacht (1 2-persoonsbed en 1 1-persoonsbed). Ik heb een heerlijke tuin waar je lekker kunt relaxen ’s middags en Maastricht ligt vlakbij.

Je werk(en) worden later biscuit gebakken en dan kun je besluiten dat je zo óf komt ophalen (versturen kan ook) óf je komt ze een keer glazuren. Mocht je dat willen doen dan maken we daar een afspraak voor en vraag ik €10 voor je plaats en bereken de glazuurprijs aan de hand van de grootte van je werk.