De meest gekozen glazuur-workshop in mijn atelier is de workshop waarbij meerdere technieken geleerd kunnen worden. Ik vind het geweldig te zien dat mensen uit alle windstreken hiervoor komen. Als het nodig is kun je bij mij thuis overnachten, daarover lees je meer helemaal onderaan op deze pagina.
Datums staan verder naar beneden. Aanmelden via leimenzwa@live.nl.

Deze workshop kost €45 voor 4 uur uitleg en het gebruik van glazuren op zelf meegebrachte kleine werken, bijvoorbeeld een paar kommetjes, schaaltjes.

Met klem benadruk ik dat tijdens deze workshop geoefend wordt en dat het dus niet de bedoeling is dat je een groter werk meeneemt om daar maar 1 kleur op te zetten. Daarvoor maak je een afspraak in het open atelier. In principe bak je het geglazuurde werk later zelf thuis of in het atelier waar je werkt.
Je kunt ook workshops volgen waarbij je steeds maar 1 techniek leert. Die spreek je individueel of met een groepje mensen met mij af. Deze workshops kosten €20-25 pp. Neem hiervoor contact op om een datum af te spreken.

Koop je na deze workshop glazuren, dan krijg je daar die dag 15% korting op.

Je leert bijvoorbeeld de cobble-stone techniek, het bellen blazen, de föhntechniek, schilderen met glazuur, werken met cascade glazuren, wax en transfers of silkscreens… en nog veel meer en dat ook nog eens in 1x! Je bent wel doodmoe als je naar huis gaat maar weet zóveel meer dan toen je binnen kwam…

Deze workshop is overigens ook super om te doen voor mensen die nog weinig tot géén glazuurervaring hebben. Maar ook voor hen die graag meer willen weten dan ze nu al weten of meer uitdaging zoeken. Ik kijk naar ieders persoonlijke wensen en mogelijkheiden. Scroll verder naar beneden voor de datums.
.

foto: werken met transfers is helemaal hip tegenwoordig. Ook dit kun je tijdens deze worskhop oefenen, ik heb er een hoop op voorraad (ook voor verkoop).

Het is ook mogelijk om deze (of andere glazuurworkshops) in een ander atelier dan het mijne te geven. Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor de mogelijkheiden.

Datums 2021 – steeds met maximaal 3 personen:

Zaterdag 13 maart 10-14 uur – 2 inschrijvingen binnen.

Woensdag 7 april 14-18 uur

Zaterdag 29 mei 10-14 uur

Dinsdag 15 juni 14-18 uur

foto boven: je hebt appels en je hebt appels. Dit is een hele mooie maar hoe krijg je die glazuren er nou zo op en welke moet je dan het best gebruiken om dit resultaat te krijgen? Dat leer ik je graag op deze workshop. Kiezen welke technieken je wilt leren is moeilijk hoor!

Op de foto hierboven zie je een silkscreen (zeefdruk)- afbeelding. Dit werk moet nog gebakken worden.
Allereerst kun je allerlei voorbeelden bekijken en dan de keuze maken welke je in ieder geval wilt leren. Ik loop alle verschillende Macyo-glazuren met je door en let er bij aanvang op hoe dik (of dun) je glazuurt. Dat houdt in dat ook beginners deel kunnen nemen aan deze workshop, dus voor iedereen mooi om te doen.

Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van de cascade-techniek.
Je neemt zelf 3 tot 4 biscuitgebakken werken mee van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Denk hierbij aan tegeltjes, schaaltjes, kommetjes, bollen. Een grotere schaal waar we een vakverdeling op kunnen maken mag ook. Eventueel kun je ook iets bij mij kopen tegen meerprijs. In principe bak je het werk in je eigen atelier. Moet ik dat voor je doen dan vraag ik daar een meerprijs voor.

Op de foto hierboven zie je de cobble-stone techniek.
Tijdens deze workshop wordt veel glazuur gebruikt en je bent heel wat uren aan het werk. Daarom is de prijs ook duurder dan de andere glazuurworkshops: €45 per persoon. Dat is inclusief het gebruik van alle glazuren plus glazuurkwasten. Uiteraard ook inclusief koffie en thee. En koop je na afloop glazuren? Dan krijg je 15% korting van mij!

Foto hierboven: werken met silkscreens.
Kom je van verder en zoek je een overnachtingsadres? Naar wens kan dat tegen een kleine vergoeding (inclusief ontbijt en evt met warme maaltijd) bij mij thuis, ik heb een 2-persoonsbed én een 1-persoonsbed op een aparte slaapkamer voor je vrij met leefruimte zodat je je eigen privacy hebt. Gezamenlijk gebruik van onze badkamer. Wel graag vantevoren reserveren 06-22352247.