Hieronder wordt uitgelegd hoe deze workshop in zijn werk gaat.
Wat NIEUW is: Het kan ook zijn dat je helemaal geen uitleg wilt/nodig hebt mbt glazuren maar dat je wél graag je werk in mijn atelier wilt komen glazuren omdat ik alle Mayco-kleuren open heb! Dan kun je een van deze tijden hiervoor gebruiken. Je volgt dan dus niet de workshop maar kunt wel je eigen werk glazuren. Ik vraag je €10 voor je stoel (open atelier prijs) en bereken de kosten van de glazuren adhv de grootte van je werk dat je bij je hebt.

De meest gekozen glazuur-workshop in mijn atelier is de workshop waarbij meerdere technieken geleerd kunnen worden. Ik vind het geweldig te zien dat mensen uit alle windstreken hiervoor komen. Als het nodig is kun je bij mij thuis overnachten, daarover lees je meer helemaal onderaan op deze pagina.
Je leert bijvoorbeeld de cobble-stone techniek, het bellen blazen, de föhntechniek, schilderen met glazuur, werken met cascade glazuren, wax en transfers of silkscreens… en nog veel meer en dat ook nog eens in 1x! Je bent wel doodmoe als je naar huis gaat maar weet zóveel meer dan toen je binnen kwam…
Deze workshop is overigens ook super om te doen voor mensen die nog weinig tot géén glazuurervaring hebben. Maar ook voor hen die graag meer willen weten dan ze nu al weten of meer uitdaging zoeken. Ik kijk naar ieders persoonlijke wensen en mogelijkheiden. Scroll verder naar beneden over de datums en de foto’s en je leest ook de prijs en meer.
Je kunt ook workshops volgen waarbij je steeds maar 1 techniek leert. Die spreek je individueel of met een groepje mensen met mij af. Deze workshops kosten €20-25 pp.

foto: werken met transfers is helemaal hip tegenwoordig. Ook dit kun je tijdens deze worskhop oefenen, ik heb er een hoop op voorraad (ook voor verkoop).

Het is ook mogelijk om deze (of andere glazuurworkshops) in een ander atelier dan het mijne te geven. Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor de mogelijkheiden.

Datums 2020 – steeds met maximaal 3 persone

Dinsdag 13 oktober 13.30-17.30 uur

Zaterdag 28 november 10-14 uur: VOL

Dinsdag 8 december 13.30-17.30 uur – VOL

Zaterdag 16 januari 2021 10-14 uur: VOL

binnenkort volgen nieuwe datums voor 2021.

foto boven: je hebt appels en je hebt appels. Dit is een hele mooie maar hoe krijg je die glazuren er nou zo op en welke moet je dan het best gebruiken om dit resultaat te krijgen? Dat leer ik je graag op deze workshop. Kiezen welke technieken je wilt leren is moeilijk hoor!

Op de foto hierboven zie je een silkscreen (zeefdruk)- afbeelding. Dit werk moet nog gebakken worden.
Allereerst kun je allerlei voorbeelden bekijken en dan de keuze maken welke je in ieder geval wilt leren. Ik loop alle verschillende Macyo-glazuren met je door en let er bij aanvang op hoe dik (of dun) je glazuurt. Dat houdt in dat ook beginners deel kunnen nemen aan deze workshop, dus voor iedereen mooi om te doen.

Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van de cascade-techniek.
Je neemt zelf 3 tot 4 biscuitgebakken werken mee van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Denk hierbij aan tegeltjes, schaaltjes, kommetjes, bollen. Een grotere schaal waar we een vakverdeling op kunnen maken mag ook. Eventueel kun je ook iets bij mij kopen tegen meerprijs. In principe bak je het werk in je eigen atelier. Moet ik dat voor je doen dan vraag ik daar een meerprijs voor.

Op de foto hierboven zie je de cobble-stone techniek.
Tijdens deze workshop wordt veel glazuur gebruikt en je bent heel wat uren aan het werk. Daarom is de prijs ook duurder dan de andere glazuurworkshops: €45 per persoon. Dat is inclusief het gebruik van alle glazuren plus glazuurkwasten. Uiteraard ook inclusief koffie en thee. En koop je na afloop glazuren? Dan krijg je 15% korting van mij!

Foto hierboven: werken met silkscreens.
Kom je van verder en zoek je een overnachtingsadres? Naar wens kan dat tegen een kleine vergoeding (inclusief ontbijt en evt met warme maaltijd) bij mij thuis, ik heb een 2-persoonsbed én een 1-persoonsbed op een aparte slaapkamer voor je vrij met leefruimte zodat je je eigen privacy hebt. Gezamenlijk gebruik van onze badkamer. Wel graag vantevoren reserveren 06-22352247.