De meest gekozen glazuur-workshop is de workshop waarbij meerdere technieken geleerd kunnen worden. Je kunt ook workshops volgen waarbij je steeds maar 1 techniek leert. Die spreek je individueel of met een groepje mensen met mij af. De beschrijving hiervan vind je in het hoofdstuk ‘Mayco’ en dan doorklikken naar de workshop die je wilt. Hier in dit hoofdstuk wordt alleen de grote workshop besproken met meerdere technieken.

Het is ook mogelijk om deze (of andere glazuurworkshops) in een ander atelier dan het mijne te geven. Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor de mogelijkheiden.
IVM CORONA-RICHTLIJNEN GEEF IK DEZE WORKSHOP NOG MAAR AAN 2 PERSONEN TEGELIJKERTIJD IN PLAATS VAN DE VROEGERE 4, DUS EIGENLIJK PRIVÉ-LES. GRAAG, WANNEER JE JE ZIEK VOELT, NIET KOMEN EN AFMELDEN OP 06-22352247. Ben je met meerdere mensen met wie je deze workshop graag wilt doen: ik kan ook op jouw locatie komen! We spreken dan samen datum en tijdstip af. 
Onder de genoemde datums staat meer informatie over deze workshop.

Datums 2020:

Dinsdag 28 juli 13.30 – 17.30 uur – VOL

Zaterdag 19 september 10-14 uur – 2 plaatsen vrij.

Vrijdag 25 september 13.30-17.30 uur – 2 plaatsen vrij.

Zaterdag 10 oktober 10-14 uur – 2 plaatsen vrij.

Dinsdag 13 oktober 13.30-17.30 uur – 2 plaatsen vrij.

Vrijdag 13 november 13.30-17.30 uur – 2 plaatsen vrij.

Zaterdag 28 november 10-14 uur – 2 plaatsen vrij.

Dinsdag 8 december 13.30-17.30 uur – 2 plaatsen vrij.

In deze zeer leerzame workshop, die 4 uur duurt, leer je diverse glazuurtechnieken. Denk bijvoorbeeld aan cobble-stone, cascade, bellen blazen, föhnen, kleurlagen over elkaar heen zetten, werken met wax, zeefdrukjes en stempels etc etc.

Allereerst kun je allerlei voorbeelden bekijken en dan de keuze maken welke je in ieder geval wilt leren. Ik loop alle verschillende Macyo-glazuren met je door en let er bij aanvang op hoe dik (of dun) je glazuurt. Dat houdt in dat ook beginners deel kunnen nemen aan deze workshop, hij is voor iedereen mooi om te doen.

Je neemt zelf 3 tot 4 biscuitgebakken werken mee van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Denk hierbij aan tegeltjes, schaaltjes, kommetjes, bollen. Een grotere schaal waar we een vakverdeling op kunnen maken mag ook. Eventueel kun je ook iets bij mij kopen tegen meerprijs. In principe bak je het werk in je eigen atelier. Moet ik dat voor je doen dan vraag ik daar een meerprijs voor.

Tijdens deze workshop wordt veel glazuur gebruikt en je bent heel wat uren aan het werk. Daarom is de prijs ook duurder dan de andere glazuurworkshops: €45 per persoon. Dat is inclusief het gebruik van alle glazuren plus glazuurkwasten. Uiteraard ook inclusief koffie en thee.

Kom je van verder en zoek je een overnachtingsadres? Naar wens kan dat tegen een kleine vergoeding (inclusief ontbijt en evt met warme maaltijd) bij mij thuis, ik heb een 2-persoonsbed voor je vrij met leefruimte zodat je je eigen privacy hebt. Gezamenlijk gebruik van de badkamer. Wel graag vantevoren reserveren 06-22352247.