Dinsdag 31 januari: hoe vul ik mijn keramiek-oven? Hieronder meer info.
Woensdagavond 8 maart deel 1: tuinkeramiek maken. Hieronder meer info. VOL
Woensdagavond 29 maart deel 2: tuinkeramiek van 8 maart glazuren. VOL

Wil je graag een keer alleen of met meerdere mensen komen voor een workshop? Neem dan contact op via een mail naar leimenzwa@live.nl, dan bespreken we wat mogelijk is.

Mogelijkheden:
Workshops kunnen in 1 of in 2 delen doorlopen worden.
Een 1-delige workshop (2,5 uur) (glazuren van een al gebakken werk) kost gemiddeld €30 per persoon plús het te glazuren werk dat je uitzoekt (variërend van €10-€40 afhankelijk van de grootte van het werk).
Een 2-delige workshop wordt het meest gekozen (2x 2,5 uur met minimaal 2 weken tussen beide datums) en kost €80, vanaf 2023 €90 ivm de rijzende energiekosten. Bij deze 2-delige workshop maak je eerst zelf een werkstuk uit klei en kom je een paar weken later terug om je werk te glazuren.
Lees aub goed de algemene voorwaarden door mbt de klei-workshops. Deze staan in het hoofdstuk ‘Algemene voorwaarden cursus/workshop/leveringen

Een paar keer per jaar organiseer ik een workshop waarop ingeschreven kan worden. De workshops voor 2022 zijn inmiddels beëindigd. Die voor 2023 moet ik nog gaan plannen en zullen tzt hieronder verschijnen. Er staat wel al een workshop gepland waarbij je leert hoe je je keramiek-oven vult.

HOE VUL IK MIJN OVEN EN WAAR MOET IK OP LETTEN?
Dinsdag 31 januari 13-16 uur
Deze workshop duurt ongeveer 2,5-3 uur. Daarin vertel ik je IN BEGRIJPELIJKE TAAL ZONDER INGEWIKKELD GEDOE alle ins&outs met betrekking tot het vullen van je keramiek-oven. Deze workshop is vooral aantrekkelijk voor hen die onlangs een oven hebben gekocht (en het opstarten daarvan toch wel een beetje akelig vinden) of er een willen gaan kopen. We lopen het ovenprogramma door en ik laat je zien wat je allemaal nodig hebt (ovensteuntjes, ovenplaten, triangels etc) en wat er zoal fout kan gaan (en hoe erg of niet erg dat kan zijn). Ook bespreken we de mogelijkheden van wel/niet opnieuw glazuren als een werk tegenvalt en geef ik antwoord op al je vragen. Aan het eind gaan we samen een oven vullen.
Je gaat naar huis met een hoop informatie in je hoofd, een reader met info en daarin staan ook mijn ovenprogramma’s.
Voor deze workshop vraag ik €35. Max 3 personen.
Heb je een oven thuis staan en weet je niet hoe de computer ingesteld moet worden? Of vindt je het gewoon eng om de eerste keer alleen te vullen en op te starten? Dan kan Jos dat bij jou thuis komen doen na het doorlopen van deze workshop. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding van €10 plus de gereden kilometers a €0,19 cent per kilometer.
Aanmelden kan via een mail naar leimenzwa@live.nl

Tweedelige workshop: tuinkeramiek maken. volgeboekt
Woensdagavond 8 maart: 19-21.30 uur deel 1: tuinkeramiek maken.
Woensdagavond 29 maart 19-21 uur deel 2: de gebakken tuinkeramiek glazuren.

Heerlijk, de lente komt weer langzaamaan terug en we vinden het leuk om onze tuinen/balkons etc weer in orde te maken. In deze workshop gaan we de eerste avond lekker met de handen in de klei en maken een leuk werkstuk voor in de tuin. Dat gaat geen halve meter hoog worden want dan moet je meerdere keren komen hoor! Denk aan een leuke vogel, een paar bloemen, een of 2 leuke kleurige bollen die je op een stok kunt zetten, een vogelhuisje voor aan de muur, zulk soort dingen. Houdt er rekening mee dat de eerste avond iets uit kan lopen want het werk moet af die avond. Je hebt geen klei-kennis nodig, ik ben er om je te helpen. Deze workshop kost €90 all-inn. Daarvoor heb je 2 leuke avonden (incl koffie/thee en lekkers) en ook nog iets moois na een paar weken!

RAKU-WORKSHOP.
Het met een groep boeken van een raku-workshop behoort ook tot de mogelijkheden. Deze kun je individueel of met een groep van max 4 personen afspreken. De prijs voor een tweedelige workshop (eerst een werk maken in mijn atelier en enkele weken raku-stoken) bedraagt €100, de prijs voor een eendelige workshop (eigen bisque gebakken werk meenemen en raku stoken) bedraagt €60. Dat is dan inclusief de glazuren die je gaat gebruiken, alles wat bij de stook hoort en natuurlijk wat lekkers bij de koffie/thee/wijn.

Workshop waarbij een urn gemaakt wordt:
Deze workshop wordt in onderling overleg gepland buiten de openingstijden van Leim & Zwa. Bij 1 op 1 begeleiding buiten de openingsuren vraag ik €200 voor 2×2,5 uur werken onder mijn begeleiding, de klei, de glazuur en het stoken van het werk.
Ook kun je plaatsnemen in een lesgroep als je dat fijner vindt. Je wordt begeleid in het maken van de urn en samen zorgen we ervoor dat het een mooi, dierbaar stuk wordt. Dan geldt de cursusprijs die je in het hoofdstuk ‘atelier/tarieven’ vindt. Meestal zijn 5 lessen wel genoeg. Je komt zelf al met ideeën en uiteraard kan ik daarbij helpen. Op internet is genoeg te vinden. Misschien willen jullie met enkele mensen een paar kleinere urnen maken. Ook dat kan. Kinderen zijn welkom. Overleggen is altijd vrijblijvend.

Af en toe komt het voor dat mensen hun werk niet ophalen nadat ze een workshop gevolgd hebben. Ik bewaar deze werken maximaal één jaar. Daarna gaan ze (helaas) de prullenbak in of ik gebruik ze zelf.