In verband met mijn knie-operatie en daaropvolgende revalidatie kan ik dit jaar 2023 geen afspraken meer maken voor workshops. In december plaats ik hier de workshops voor 2024.

Enkele keren per jaar verzorg ik een thema-workshop. Als er een gepland staat, dan staat deze hieronder vermeld. Dit jaar zijn dat nog: een raku-workshop, een zomervakantie-workshop voor volwassenen en kinderen (draaien en kleien), een huisjes-workshop en een herfst/kerstworkshop.

Wil je graag een keer alleen of met meerdere mensen komen voor een workshop? Neem dan contact op via een mail naar leimenzwa@live.nl, dan bespreken we wat mogelijk is. Je volgt dan een 2-delige workshop (2x 2,5 uur met minimaal 2 weken tussen beide datums) en deze kost €90.

Bij deze 2-delige workshop maak je eerst zelf een werkstuk uit klei en kom je een paar weken later terug om je werk te glazuren. Let wel: bij deze workshop kunnen geen beelden (bijvoorbeeld ‘dikke dames) gemaakt worden. Dat is veel te veel werk en krijg je niet in 2,5 uur af. Zelfs een volleerd iemand lukt dat niet.
Lees aub goed de algemene voorwaarden door mbt de klei-workshops. Deze staan in het hoofdstuk ‘Algemene voorwaarden cursus/workshop/leveringen

2-delige Workshop met als thema:
EEN HERFSTIGE KERST (OFWEL EEN KERSTIGE HERFST):
DEEL 1 OP ZATERDAG 28 OKTOBER VAN 10 TOTDAT JE WERK KLAAR IS, DEEL 2 OP ZATERDAG 25 NOVEMBER VAN 10 TOTDAT JE WERK KLAAR IS.
Deze workshop zit al VOL!

Wat gaan we doen: eigenlijk zegt de naam van deze workshop het al. Je komt een herfststuk maken of een kerststuk, van keramiek natuurlijk. Een (of meer) mooie schaal (schalen) waar je bladeren (zelf meebrengen) in drukt, een kerstboom, een of meer bollen waar je kaarsen in kunt branden om de donkerte te verdrijven etc. etc. Die keuze maak je zelf. Omdat ik geen eindtijd aan deze workshop zet kun je wat langer werken dan de reguliere 2,5 uur. Gewoon totdat het klaar is. Neem voor de zekerheid een boterham mee, mocht je langer doorwerken. Dus je kunt ook iets groters of iets meer als normaal maken. Tussen de beide datums zitten een paar weken waarin je gemaakte werk moet drogen en de eerste keer gestook gaat worden. De tweede keer kom je glazuren, kleuren. Daarna wordt het werk nog een keer gebakken.

Prijs voor deze workshop is all-inn €90 voor beide keren. Hieronder een paar voorbeelden maar natuurlijk kun je veel meer op internet vinden. Kijk ook eens op mijn pinterest-pagina.

lamp gemaakt door Merry Thaden

Af en toe komt het voor dat mensen hun werk niet ophalen nadat ze een workshop gevolgd hebben. Ik bewaar deze werken maximaal één jaar. Daarna gaan ze (helaas) de prullenbak in of ik gebruik ze zelf.

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl