Enkele keren per jaar verzorg ik een thema-workshop. Als er een gepland staat, dan staat deze hieronder vermeld.

Wil je graag een keer alleen of met meerdere mensen komen voor een workshop? Neem dan contact op via een mail naar leimenzwa@live.nl, dan bespreken we wat mogelijk is. Je volgt dan een 2-delige workshop (2x 2,5 uur met minimaal 2 weken tussen beide datums) en deze kost €90.
Bij deze 2-delige workshop maak je eerst zelf een werkstuk uit klei en kom je een paar weken later terug om je werk te glazuren. Let wel: bij deze workshop kunnen geen beelden (bijvoorbeeld ‘dikke dames) gemaakt worden. Dat is veel te veel werk en krijg je niet in 2,5 uur af. Zelfs een volleerd iemand lukt dat niet.
Lees aub goed de algemene voorwaarden door mbt de klei-workshops. Deze staan in het hoofdstuk ‘Algemene voorwaarden cursus/workshop/leveringen

RAKU-WORKSHOP. VOL Ja je ziet het goed, deze is al volgeboekt. Afhankelijk van de vorderingen in onze tuin die momenteel overhoop ligt ivm plaatsing tuinhuis komen hier later nog nieuwe datums te staan.
Een raku-workshop in onze tuin behoort ook tot de mogelijkheden maar wij zijn alleen mooi-weer stokers. Dat houdt in dat wij alleen in voorjaar/zomer/vroeg najaar rakustoken en niét als het regent, sneeuwt of waait.

Deze workshop kun je individueel of met een groep van max 4-5 personen afspreken. De prijs voor een tweedelige workshop (eerst een werk maken in mijn atelier en enkele weken raku-stoken) bedraagt €100, de prijs voor een eendelige workshop (eigen bisque gebakken werk meenemen en raku stoken) bedraagt €60. Dat is inclusief de glazuren die je gaat gebruiken, alles wat bij de stook hoort en natuurlijk wat lekkers bij de koffie/thee/wijn. Ook kunnen groepen ons via een mail naar leimenzwa@live benaderen om samen een afspraak te maken.

Datums:
als je thuis géén rakuwerk kunt maken en stoken (dus als je zelf geen keramiek-oven hebt) is dat in ons atelier mogelijk op:
woensdagochtend 12 juli of vrijdagochtend 14 juli (volgeboekt), beide van 10 tot 13 uur. Je maakt dan je werk dat we een paar weken later gaan rakustoken. Dit is dan een 2-delige workshop.

Het échte rakustoken in onze tuin vindt (bij goed weer, als het regent of te hard waait maken we een andere afspraak) plaats op
woensdagochtend 2 augustus of vrijdagochtend 4 augustus (volgeboekt), beide van 10 uur totdat we klaar zijn (reken op 3-4 uur). Op deze datum kun je ook inschrijven als je zelf een werk thuis gemaakt en bisque gebakken hebt (dan is dat voor jou een 1-delige workshop).

Werken mogen niet hoger zijn dan 25 centimeter en niet breder/dikker dan 15 centimeter (enkele kleinere werken mag natuurlijk ook). Dit omdat ik maar maximaal 2 ovens per keer stook en graat ieders werk in de oven wil hebben. Je werkt zoveel mogelijk zelfstandig deze ochtend, onder mijn begeleiding. Dat wil zeggen dat je ook zelf je werk in de oven zet, het er met de tang uit haalt en in het houtvuur zet. Ook daarom wil ik geen al te grote werken, dat is veel te zwaar in de tang.

HUIZEN-HUISJES-VILLA’S EN ZWA – VOLGEBOEKT

Dinsdag 8 augustus van 10-13.30 uur huisje(s) maken, evt uitloop woensdag 9 aug van 10 tot klaar, Glazuren op vrijdag 25 augustus van 10-12.30 uur. Deze workshop is al volgeboekt.

2-delige Workshop met als thema:
EEN HERFSTIGE KERST (OFWEL EEN KERSTIGE HERFST):
DEEL 1 OP ZATERDAG 28 OKTOBER VAN 10 TOTDAT JE WERK KLAAR IS, DEEL 2 OP ZATERDAG 25 NOVEMBER VAN 10 TOTDAT JE WERK KLAAR IS.
Deze workshop zit al VOL!

Wat gaan we doen: eigenlijk zegt de naam van deze workshop het al. Je komt een herfststuk maken of een kerststuk, van keramiek natuurlijk. Een (of meer) mooie schaal (schalen) waar je bladeren (zelf meebrengen) in drukt, een kerstboom, een of meer bollen waar je kaarsen in kunt branden om de donkerte te verdrijven etc. etc. Die keuze maak je zelf. Omdat ik geen eindtijd aan deze workshop zet kun je wat langer werken dan de reguliere 2,5 uur. Gewoon totdat het klaar is. Neem voor de zekerheid een boterham mee, mocht je langer doorwerken. Dus je kunt ook iets groters of iets meer als normaal maken. Tussen de beide datums zitten een paar weken waarin je gemaakte werk moet drogen en de eerste keer gestook gaat worden. De tweede keer kom je glazuren, kleuren. Daarna wordt het werk nog een keer gebakken.

Prijs voor deze workshop is all-inn €90 voor beide keren. Hieronder een paar voorbeelden maar natuurlijk kun je veel meer op internet vinden. Kijk ook eens op mijn pinterest-pagina.

lamp gemaakt door Merry Thaden

Af en toe komt het voor dat mensen hun werk niet ophalen nadat ze een workshop gevolgd hebben. Ik bewaar deze werken maximaal één jaar. Daarna gaan ze (helaas) de prullenbak in of ik gebruik ze zelf.

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl