Ik maak, mede vanwege de algemene drukte in het atelier, geen urnen meer op bestelling. Op de foto hieronder zie je echter 2 door ons gedraaide urnen waar we een persoonlijke touch aan hebben gegeven door de naam erop te zetten (links op de urn, rechts op een blaadje) en de dopjes af te stemmen op de wens van de klant. Deze urnen hebben een prijs vanaf €75, afhankelijk van grootte en verder wensen. Die maken we wel. Jos draait ze en ik werk ze daarna verder af.
Wil je een urn in een andere vorm met specifieke wensen dan kun je wél zelf een urn komen maken, ook als je geen klei-ervaring hebt. Je leest hieronder meer hierover.

Het treinen-urntje hierboven werd gemaakt door de moeder van de slechts 10 weken oud geworden Loe.

Op de foto hierboven zit in de gesloten bol de as van de overledene. De as werd ook door de glazuur vermengd waardoor deze niet helemaal glad is geworden. Onder de theelichtjes is ook ruimte voor wat as.

Wilt u misschien zelf een urn maken? Dat kan bij mij.

Ik beschik over kennis m.b.t. rouwverwerking om samen met u aan het werk te gaan.

Mensen die eerder zelf een urn maakten hebben deze periode ervaren als het ‘afronden van een fase’, het ‘tot de laatste snik zelf afwerken’,” het helemaal zelf doen, zonder dat een ander het heeft moeten overnemen’ en ‘de cirkel rond maken’. Dat zegt voldoende….

Ervaring in het werken met klei is niet nodig, ik begeleid u waar nodig.

Een urn (of meerdere kleine) maken kan 1 op 1 maar kan ook samen met andere nabestaanden. U bepaalt dat helemaal zelf. Ook kinderen zijn welkom om mee te werken. Wilt U 1 op 1 komen werken dan vraag ik voor deze 2-delige workshop €300 all-inn. Afspraken hiervoor zullen in de middag of (bij hoge uitzondering) avond-uren gemaakt worden. Blijken 2 bijeenkomsten te weinig te zijn dan maken we er drie van en betaalt u €350. Echter….omdat we bezig zijn met de verhuizing van ons atelier naar huis plan ik tot september geen 1 op 1 workshops buiten de openings-uren omdat we veel tijd nodig hebben om alles geregeld te krijgen.

Indien u het juist prettiger vindt om in een groep te werken mag u ook plaats nemen in een reguliere cursusgroep waar u deel van uitmaakt totdat de urn klaar is. Dat gebeurt regelmatig en ervaring heeft geleerd dat dit als heel troostrijk werd ervaren. Ik kijk in welke groep een plaatsmogelijkheid is voor enkele weken en U betaalt het aantal lessen dat u nodig heeft in groepstarief. Per les a 2,5 uur is dat €25 exclusief klei, glazuur en bakken.

Naast urnen voor mensen kunnen ook urnen voor huisdieren gemaakt worden. Zo maakte Silvia onlangs deze mooie katten-urn:

Bij een urn denken we vaak aan een grote pot met as. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Elke vorm is oké. Zo ziet u hierboven een treintje waar de as van de kleine Lou in zit. Daaronder een foto met 2 theelichtjes en een bol die gevuld is met de as. In het glazuur hebben we ook as verwerkt. Beneden ziet u bedankjes na de uitvaart van mijn eigen moeder in de vorm van keramiek rozen met daaraan het herinnerings-kaartje. Voor dit laatste geldt overigens dat u weken voor de sterfdag al aan het werk moet zijn in het atelier. Ook dat kan zeer troostgevend werken (en helaas weet ik daar alles van).

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op of kom een keer langs zodat ik alles, uiteraard vrijblijvend, uit kan leggen. Laat de gedachte ‘o maar dat kan ik niet’ gerust los.

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl