Ik maak geen urnen meer op bestelling, hooguit hele kleine, maar je kunt wél zelf een urn komen maken, ook als je geen klei-ervaring hebt. Je leest hieronder meer hierover.

Het treinen-urntje hierboven werd gemaakt door de moeder van de slechts 10 weken oud geworden Loe.

Op de foto hierboven zit in de gesloten bol de as van de overledene. De as werd ook door de glazuur vermengd waardoor deze niet helemaal glad is geworden. Onder de theelichtjes is ook ruimte voor wat as.

Wilt u misschien zelf een urn maken? Dat kan bij mij.

Ik beschik over kennis m.b.t. rouwverwerking om samen met u aan het werk te gaan.

Mensen die eerder zelf een urn maakten hebben deze periode ervaren als het ‘afronden van een fase’, het ‘tot de laatste snik zelf afwerken’,” het helemaal zelf doen, zonder dat een ander het heeft moeten overnemen’ en ‘de cirkel rond maken’. Dat zegt voldoende….

Ervaring in het werken met klei is niet nodig, ik begeleid u waar nodig.

Een urn (of meerdere kleine) maken kan 1 op 1 maar kan ook samen met andere nabestaanden. U bepaalt dat helemaal zelf. Ook kinderen zijn welkom om mee te werken. Wilt U 1 op 1 komen werken dan vraag ik daar per uur €27,50 voor. Dat is inclusief klei maar exclusief de glazuren die later gebruikt worden. Afspraken hiervoor zullen in de middag- en/of avond-uren gemaakt worden.

Indien u het juist prettiger vindt om in een groep te werken mag u ook plaats nemen in een reguliere cursusgroep waar u deel van uitmaakt totdat de urn klaar is. Dat gebeurt regelmatig en ervaring heeft geleerd dat dit als heel troostrijk werd ervaren. Ik kijk in welke groep een plaatsmogelijkheid is voor enkele weken en U betaalt het aantal lessen dat u nodig heeft in groepstarief. 5 lessen kosten dan €115 exclusief klei en glazuren.

Naast urnen voor mensen kunnen ook urnen voor huisdieren gemaakt worden. Zo maakte Silvia onlangs deze mooie katten-urn:

Bij een urn denken we vaak aan een grote pot met as. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Elke vorm is oké. Zo ziet u hierboven een treintje waar de as van de kleine Lou in zit. Daaronder een foto met 2 theelichtjes en een bol die gevuld is met de as. In het glazuur hebben we ook as verwerkt. Beneden ziet u bedankjes na de uitvaart van mijn eigen moeder in de vorm van keramiek rozen met daaraan het kaartje. Voor dit laatste geldt overigens dat u weken voor de sterfdag al aan het werk moet zijn in het atelier. Ook dat kan zeer troostgevend werken (en helaas weet ik daar alles van).

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op of kom een keer langs zodat ik alles, uiteraard vrijblijvend, uit kan leggen. Laat de gedachte ‘o maar dat kan ik niet’ gerust los.