Wil je zelf een urn maken (voor mens of dier), lees dan verder naar beneden.

Wilt u misschien zelf een urn maken? Dat kan bij mij.

Ik beschik over kennis m.b.t. rouwverwerking om samen met u aan het werk te gaan.

Mensen die eerder zelf een urn maakten hebben deze periode ervaren als het ‘afronden van een fase’, het ‘tot de laatste snik zelf afwerken’,” het helemaal zelf doen, zonder dat een ander het heeft moeten overnemen’ en ‘de cirkel rond maken’. Dat zegt voldoende….

Ervaring in het werken met klei is niet nodig, ik begeleid u waar nodig.

Een urn (of meerdere kleine) maken kan 1 op 1 maar kan ook samen met andere nabestaanden. U bepaalt dat helemaal zelf. Ook kinderen zijn welkom om mee te werken.

Indien u het juist prettiger vindt om in een groep te werken mag u ook plaats nemen in een reguliere cursusgroep waar u deel van uitmaakt totdat de urn klaar is. Dat gebeurt regelmatig.

Naast urnen voor mensen kunnen ook urnen voor huisdieren gemaakt worden. Zo maakte Silvia onlangs deze mooie katten-urn:

Bij een urn denken we vaak aan een grote pot met as. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Elke vorm is oké. Zo ziet u hierboven een treintje waar de as van de kleine Lou in zit. Daaronder een foto met 2 theelichtjes en een bol die gevuld is met de as. In het glazuur hebben we ook as verwerkt. Beneden ziet u bedankjes na de uitvaart van mijn eigen moeder in de vorm van keramiek rozen met daaraan het kaartje. Voor dit laatste geldt overigens dat u weken voor de sterfdag al aan het werk moet zijn in het atelier. Ook dat kan zeer troostgevend werken (en helaas weet ik daar alles van).

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op of kom een keer langs zodat ik alles, uiteraard vrijblijvend, uit kan leggen. Laat de gedachte ‘o maar dat kan ik niet’ gerust los.