Niet mijn hobby om zo’n hoofdstuk toe te moeten voegen aan deze website maar het is té vaak voorgekomen dat mensen op het laatste moment afbellen of gewoon niet komen/niet betalen terwijl ik een of meer plekken gereserveerd heb. Lees deze dus goed door aub. Het kan niet zo zijn dat jouw plotselinge afwezigheid om wat voor reden dan ook mij geld kost. Vandaar…..

Algemene voorwaarden LEVERINGEN (dit zijn voornamelijk glazuren).
– Bestellen van producten: mail naar leimenzwa@live.nl. Niét via whattsapp, messenger of telefonisch. Dan wordt het voor mij erg onoverzichtelijk allemaal.
– Daarbij geef je de nummers van de glazuren door, dus niet alleen de naam. Vooral de nummers zijn het belangrijkst omdat de glazuren op nummer-volgorde in mijn atelier staan (en zoek ik me suf bij alleen de naam).
– Vooraleer een levering naar de post wordt gebracht dient de rekening van de geleverde producten voldaan te zijn. Je krijgt van mij een rekening via mail. Het verschuldigde bedrag wordt over gemaakt op bankrekening NL97INGB0005507680 ten name van Leim en Zwa. Nadat het bedrag op mijn bankrekening staat wordt het pakket z.s.m. in orde gemaakt en verzonden. Na verzending krijg je het verzendbewijs (moment van bezorging) via mail doorgestuurd.
– Ik doe mijn uiterste best om de bestelde producten goed in te pakken voor verzending. Mocht er tijdens verzending toch breuk/schade ontstaan dan kan ik deze kosten niet vergoeden. (wees gerust, dat is in al die jaren pas 1x voor gekomen omdat de bezorger waarschijnlijk erg hard met het pakket gegooid had. Helaas betrof dit keramiek. Bij glazuren gaat het altijd goed).

Cursus – zowel keramiek-cursus alsook glazuur-CURSUS (niet workshop) en draai-CURSUS (niet workshop).
Hiermee worden bedoeld de cursussen waarbij meerdere datums zijn afgesproken.

Algemene voorwaarden:
Bij het volgen van een cursus ga je een afspraak aan voor een aantal vastgestelde data die je vooraf betaalt via pin of cash.
– Afmelden doe je altijd via een mailtje naar leimenzwa@live.nl (niet via app, messenger, telefoontje etc want dan houd ik alle info niet meer uit elkaar. Persoonlijk afmelden in het atelier kan wel).
– Meldt je je een week (of langer) voordat je cursus gepland staat af, dan is dat geen probleem en kijken we samen voor een andere datum of schuif je door naar de volgende cursusdatum als dit niet mogelijk blijkt. Dit heeft geen nare consequenties voor jou.
– Meldt je je tussen een week en 2 dagen voor de inplanning af, dan wordt een halve les van je kaart afgeschreven. We kunnen dan nog kijken naar een evt. inhaalmoment maar de halve les blijft dan afgeschreven.
– Meldt je je 2 dagen of korter van te voren af, dan wordt helaas je hele les afgeschreven. Je les kan dan ook niet meer ingehaald worden. Ik heb dan een lege plek die ik niet meer opgevuld krijg. Jouw afmelding kost mij dan geld.
– Elke leskaart heeft een maximale houdbaarheid:
– Een 5-lessenkaart is maximaal 3 maanden geldig, daarna vervallen de nog niet gebruikte lessen.
– Een 10-lessenkaart is maximaal 6 maanden geldig, daarna vervallen de nog niet gebruikte lessen.
– Een 10-bijeenkomstenkaart voor zelfstandig werkenden is maximaal 8 maanden geldig. Daarna vervallen nog niet gebruikte bijeenkomsten.
Het spreekt voor zich dat ik zoveel mogelijk rekening houdt met de reden van je afzegging maar het is ook duidelijk geworden dat ik wat zakelijker hiernaar moet kijken.

klei-WORKSHOPS en glazuur-WORKSHOPS; WORKSHOP draaien op de pottenbakkers-schijf.
Hiermee worden bedoeld de workshops waarbij je maar 1x of 2x komt op een vastgestelde, van te voren afgesproken, datum.

Algemene Voorwaarden:
Het plannen en voorbereiden van een workshop vraagt van ons veel tijd en organisatie-vermogen. Voor de workshops die je bij Leim&Zwa volgt, reserveren wij een plek voor jou en kopen in wat nodig is. Regelmatig moeten andere mensen die zich opgeven afgewezen worden omdat een workshop volgeboekt is.
Kun je, om wat voor reden dan ook, niet komen, dan blijft die plek onbezet en kost ons dat geld. Vandaar deze algemene voorwaarden.
Bij reservering gaan wij ervan uit dat je deze voorwaarden gelezen hebt:
– Deelname aan een workshop houdt in dat het hele workshop-bedrag direct na je aanmelding wordt over gemaakt op bankrekening NL97INGB0005507680 ten name van Leim en Zwa. Pas dan is je inschrijving definitief. Zo lang het geld niet op onze rekening staat is je aanmelding niet definitief en kan iemand anders je gevraagde plaats innemen. Doe dat dus zo snel mogelijk want vol = vol. We regelen dat via een mail.
– Afzegging tot 1 maand voor de geplande datum: er wordt geen bedrag in rekening gebracht en we storten je geld terug op je bankrekening.
– Afzegging vanaf 4 weken tot 1 week voor de geplande datum: de workshop wordt omgezet in een tegoed-bon die te besteden is voor een workshop op een ander moment, binnen een jaar na datum van de afgezegde workshop. Mocht er binnen dat jaar niet dezelfde workshop zijn waarvoor je je afmeldt, dan kan deze bon ook gebruikt worden voor een andere workshop, geschenk, glazuren of andere materialen in het atelier.
– Afzegging 1 week of later voor de geplande datum: omzetten in een tegoed-bon is nu niet meer mogelijk, je geld wordt ook niet teruggestort. We krijgen de workshop-plaats dan niet meer ingevuld dus je afmelding kost ons geld als we jou dat terug zouden geven. Je kunt wel iemand anders laten komen onder dezelfde reservering (dit geldt dan voor dezelfde dag, hetzelfde aantal mensen en er is geen restitutie mogelijk).
– Aan- en ook afmelden doe je via een mail naar leimenzwa@live.nl

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl