Niet onze hobby om zo’n hoofdstuk toe te moeten voegen aan deze website maar het komt té vaak voor dat mensen op het laatste moment afzeggen of gewoon niet komen terwijl er een of meer plekken gereserveerd zijn die iemand anders graag had ingenomen. Lees deze dus goed door aub. Het kan niet zo zijn dat jouw plotselinge niet gemelde afwezigheid om wat voor reden dan ook ons geld kost. Vandaar…..

klei-WORKSHOPSen glazuur-WORKSHOPS; lessen draaien op de pottenbakkers-schijf.
Hiermee worden bedoeld de workshops/lessen waarbij je 1x of 2x komt op een vastgestelde, van te voren afgesproken, datum die je zelf hebt ingevuld in de agenda.

Algemene Voorwaarden:
Het plannen en voorbereiden van een workshop vraagt van ons tijd en organisatie-vermogen, inkoop en klaar maken van de werkplekken etc. Regelmatig moeten andere mensen die zich opgeven afgewezen worden omdat een workshop of draailes volgeboekt is.
Kun je, om wat voor reden dan ook, niet komen, dan blijft die plek onbezet en kost ons dat geld. Vandaar deze algemene voorwaarden.
Bij reservering in de agenda gaan wij ervan uit dat je deze voorwaarden gelezen hebt:
– Deelname aan een workshop/draailes houdt in dat het hele bedrag direct na je aanmelding wordt over gemaakt. Het huidige agenda-systeem is zodanig opgesteld dat je eerst betaald voordat je aanmelding gedaan kan worden.
– Afzegging tot 1 maand voor de geplande datum: er wordt geen bedrag in rekening gebracht en we storten je geld terug op je bankrekening.
– Afzegging vanaf 4 weken tot 1 week voor de geplande datum: de workshop/draailes wordt omgezet in een tegoed-bon die te besteden is voor een workshop/les op een ander moment, binnen een jaar na datum van de afgezegde workshop/les. Mocht er binnen dat jaar niet dezelfde workshop zijn waarvoor je je afmeldt, dan kan deze bon ook gebruikt worden voor een andere workshop, geschenk, glazuren of andere materialen in het atelier.
– Afzegging vanaf 1 week tot de geplande datum: omzetten in een tegoed-bon is nu niet meer mogelijk, je geld wordt ook niet teruggestort. We krijgen de workshop-plaats dan niet meer op zo’n korte termijn ingevuld dus je afmelding kost ons geld als we jou dat terug zouden geven. Je kunt wel iemand anders laten komen onder dezelfde reservering (dit geldt dan voor dezelfde dag, hetzelfde aantal mensen en er is geen restitutie mogelijk), dat regel je dan zelf. Natuurlijk staan wij open voor de reden van late afzegging.
Ben je van het ene op het andere moment ziek geworden dan kun jij er ook niks aan doen dat je niet kunt komen. Bel of mail ons dan wel even en dan kijken we hoe we het op kunnen lossen. We hopen in ieder geval dat hier geen misbruik van wordt gemaakt.

Algemene voorwaarden LEVERINGEN (dit zijn voornamelijk glazuren).
– Bestellen van producten: mail naar leimenzwa@live.nl. Niét via whattsapp, messenger of telefonisch. Dan wordt het voor mij erg onoverzichtelijk allemaal.
– Daarbij geef je de nummers van de glazuren door. Vooral de nummers zijn belangrijk omdat de glazuren op nummer-volgorde in mijn atelier staan.
– Vooraleer een levering naar de post wordt gebracht dient de rekening van de geleverde producten voldaan te zijn. Je krijgt van mij een rekening via mail. Het verschuldigde bedrag wordt over gemaakt op bankrekening NL97 INGB 0005 5076 80 ten name van Leim en Zwa. Nadat het bedrag op mijn bankrekening staat wordt het pakket z.s.m. in orde gemaakt. Ik verzend 2x per week de bestellingen. Na verzending krijg je het verzendbewijs/track en trace code (moment van bezorging) via mail doorgestuurd.
– Ik doe mijn uiterste best om de bestelde producten goed in te pakken voor verzending. Mocht er tijdens verzending toch breuk/schade ontstaan dan kan ik deze kosten niet vergoeden. (wees gerust, dat is in al die jaren pas 1x voor gekomen omdat de bezorger waarschijnlijk erg hard met het pakket gegooid had).
Indien een pakket niet door Post.NL geleverd wordt op de afgesproken tijd (via Track en Trace) doe ik mijn uiterste best om te achterhalen waar het pakket gebleven is. Ik kan echter niet verantwoordelijk gehouden worden voor een door Post.nl weggeraakt of later bezorgd pakket.

Cursus/zelfstandig werken – zowel zelfstandig werken (voorheen cursus genoemd) alsook glazuur-CURSUS (niet workshop) en draai-les.
Hiermee worden bedoeld de cursussen waarbij meerdere datums zijn afgesproken.

Algemene voorwaarden:
Bij het volgen van een glazuurcursus/zelfstandig werken ga je een afspraak aan voor een aantal vastgestelde data die je zelf in het boekings-systeem gepland hebt.
– Afmelden doe je zelf via het online boekings-systeem. Uitzondering hierop is de grote glazuur-cursus. Daarvoor meldt je je af via mail of telefoontje.
– Meld je je af of verzet je je datum een week (of langer) voordat je cursus gepland staat, dan kun je een andere afspraak maken via ons boekings-systeem. Dit heeft geen nare consequenties voor jou.
– Meldt je je 2 dagen of korter van te voren af/verwijder je je aanwezigheid, dan vragen we je toch je bijeenkomst te betalen. Ik heb dan een lege plek die ik niet meer opgevuld krijg. Jouw afmelding kost mij dan geld.
Het spreekt voor zich dat ik zoveel mogelijk rekening houd met de reden van je afzegging maar het is ook duidelijk geworden dat ik wat zakelijker hiernaar moet kijken.

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl