Datums zie je verder naar beneden.
Door een overvolle agenda kan ik pas weer na de zomer nieuwe data plannen.

Glazuren is dé specialiteit van het atelier. Met álle Mayco glazuren die gebruikt en gekocht mogen worden noem ik mijn atelier ook wel mijn snoepwinkel.
Bij glazuren is een kleurtje hier en een kleurtje daar zetten het probleem niet, maar (vooral) de dikte, de hoeveelheid lagen en de combinaties, dat is wel een dingetje.
Daarvoor geef ik met veel plezier deze workshops waarbij met Mayco-glazuren gewerkt wordt.
Deze workshops lopen als een razende vol, soms houd ik het zelf niet meer bij dus reageer snel als je ergens open plekken ziet.

Je kunt kiezen uit de volgende 3 workshops:   

1. één techniek leren op één zelf meegebracht oefen-werkstuk.
prijs: €30 inclusief glazuur, duur 2,5 uur. We maken hiervoor samen een afspraak.

2. meerdere technieken (3-4) leren op 4 zelf meegebrachte werkstukken (waarvan 1 met groeven, carving of figuren).
prijs: €50 inclusief glazuur voor 4 uur (vanaf mei 2022 €55). Datums zie beneden.

3. meerdere technieken (5-6) leren op 6 zelf meegebrachte werkstukken (waarvan 1 met groeven, carving of figuren).
prijs: €70 inclusief glazuur én lunch voor plm 6 uur (vanaf mei 2022 €75). Datums zie beneden.
Deze workshop is uitermate geschikt voor mensen die van ver komen maar uiteraard ook voor mensen die heel veel willen leren op 1 dag.

Let wel: deze workshop wordt gedaan met LAGE STOOK GLAZUREN (1000-1040 graden) van Mayco. Omdat daar de leukste technieken mee gedaan kunnen worden. Meerdere lage stook-glazuren kunnen ook hoog gestookt worden. Daar hebben we het ook over tijdens deze workshop.

Ik vind het geweldig om te zien dat mensen uit alle windstreken hiervoor komen. Een eventuele overnachting kan ik voor je regelen bij een B&B vlakbij het atelier.
Aanmelden: liefst via leimenzwa@live.nl.
Bellen kan ook: 0622352247, langskomen mag altijd tijdens de openingstijden.
spreek de voicemail in als ik niet op zou nemen, dan bel ik je terug.

DATUMS 2022

Zondag 24 april een extra uitgebreide van 11-16.30 uur, 5-6 technieken, inclusief lunch, €70. VOL

Vrijdag 17 juni extra ingelast van 13-17 uur: 3-4 technieken €55. VOL

Vrijdag 13 mei 13-17 uur, 3-4 technieken €55. VOL

Door een overvolle agenda worden volgende glazuurworkshops pas weer vanaf augustus/september gepland.

Transfers overbrengen….even voordoen en je weet hoe het moet. Beetje verslavend, dat wel. Bubbelen is ook zo leuk om te oefenen.

Wat neem je mee naar deze workshops:
Wil je maar 1 techniek leren, dan neem je 1 werkje mee, bijvoorbeeld een kommetje of schaaltje van zo;n 12 cm doorsnede. Wil je een groter werk meenemen dan betaal je een meerprijs.
Voor de 4 uur durende workshop neem je 3-4 kommetjes, schaaltjes, bollen of iets dergelijks mee.
Voor de langste workshop neem je 5-6 van die werken mee.
Naar wens kan er voor meerprijs een bisque gebakken werk gekocht worden bij aanvang van de workshop.
In principe bak je het werk na deze workshop thuis in je eigen oven of in het atelier waar je werkt. Wil je dat ik het voor je bak dan vraag ik daar een kleine meerprijs voor.

Belangrijk:
Met klem benadruk ik dat tijdens deze workshop geoefend wordt en dat het dus niet de bedoeling is dat je een groter werk meeneemt om kleuren op te zetten. Daarvoor maak je een afspraak voor werken in het open atelier.

Koop je na deze workshop glazuren, dan krijg je daar die dag 15% korting op.

Je leert bijvoorbeeld de cobble-stone techniek, het bellen blazen, de föhntechniek, schilderen met glazuur, werken met cascade glazuren (die zie je op de appel hogerop deze pagina), wax en transfers of silkscreens, werken met roest-techniek (zoals op de appel op de foto verder naar beneden)… en nog veel meer en dat ook nog eens in 1x! Je bent wel doodmoe als je naar huis gaat maar weet zóveel meer dan toen je binnen kwam…

Deze workshop is overigens óók super om te doen voor mensen 
die nog weinig tot géén glazuurervaring hebben. 
Maar vooral ook voor hen die graag meer willen weten 
dan ze nu al weten, meer uitdaging zoeken en/of de mogelijkheden van Mayco glazuren nog niet kennen.
Ik kijk naar ieders persoonlijke wensen en mogelijkheiden.

Foto boven: een appel waar de cascade-techniek op gezet is. Bovenkant en blad werd na de glazuurstook bewerkt met Magic Metallics van Mayco die een roest-effect creëren. Om dit effect te krijgen ben je een dag of wat bezig met lagen opzetten totdat je tevreden bent. Tijdens deze glazuurworkshop kan ik je wel uitleggen hoe dit in zijn werk gaat en waar je op moet letten.

foto: werken met transfers is erg leuk om te doen. Ook dit kun je tijdens deze worskhop oefenen, ik heb er een hoop op voorraad (ook voor verkoop).

Het is ook mogelijk om deze (of andere glazuurworkshops) in een ander atelier dan het mijne te geven. Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor de mogelijkheiden.

foto boven: je hebt appels en je hebt appels. Dit is een hele mooie maar hoe krijg je die glazuren er nou zo op en welke moet je dan het best gebruiken om dit resultaat te krijgen? Dat leer ik je graag op deze workshop. Kiezen welke technieken je wilt leren is moeilijk hoor!

Soms een beetje onderbelicht in de glazuurwereld maar met wax kun je erg mooie resultaten behalen, zoals op de foto hierboven. Ook dit kun je leren in deze workshop.

foto hierboven: een vaasje in föhntechniek. Als basis gebruik je voor het beste resultaat zwarte glazuur maar de andere kleuren kunnen naar wens gekozen worden.

Op de foto hierboven zie je een silkscreen (zeefdruk)- afbeelding. Dit werk moet nog gebakken worden.

Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van de cascade-techniek. Ook leg ik je uit hoe het komt dat je soms pinholes kunt hebben in je werk (zoals hier op de oranje rand).

Op de foto hierboven zie je de cobble-stone techniek.

Foto hierboven: werken met silkscreens.