Glazuren is de specialiteit van het atelier.
Een kleurtje hier en een kleurtje daar zetten is het probleem niet, maar de dikte, de hoeveelheid lagen en vooral de combinaties, dat is wel een dingetje.
Daarvoor geef ik met veel plezier onderstaande workshops waarbij met Mayco-glazuren gewerkt wordt:
Je kunt kiezen uit de volgende 3 workshops:
1. één techniek leren op een zelf meegebracht werkstukje.
prijs: €25 inclusief glazuur voor 2,5 uur. We maken hiervoor samen een afspraak. Wegens eindejaarsdrukte is dit pas weer mogelijk vanaf januari 2022.
2. meerdere technieken (3-4) leren op zelf meegebrachte werkstukken.
prijs: €50 inclusief glazuur voor 4 uur. Datums zie beneden.
3. meerdere technieken (5-6) leren op zelf meegebrachte werkstukken.
prijs: €70 inclusief glazuur én lunch voor 5,5 uur. Datums zie beneden.
Deze workshop is uitermate geschikt voor mensen die van ver komen maar uiteraard ook voor mensen die heel veel willen leren op 1 dag.

DATUMS: SCROLL VERDER NAAR BENEDEN.

Ik vind het geweldig om te zien dat mensen uit alle windstreken hiervoor komen. Een eventuele overnachting kan ik voor je regelen bij een B&B vlakbij het atelier.
Aanmelden: liefst via leimenzwa@live.nl.
Bellen kan ook: 0622352247, langskomen mag altijd tijdens de openingstijden.
spreek de voicemail in als ik niet op zou nemen. 

Wat neem je mee naar deze workshops: Wil je maar 1 techniek leren, dan neem je 1 werkje mee, bijvoorbeeld een kommetje of schaaltje van zo;n 12 cm doorsnede.
Voor de 4 uur durende workshops neem je 3-4 kommetjes, schaaltjes, bollen of iets dergelijks m
Voor de langst workshop neem je 5-6 van die werken mee.
Naar wens kan er voor meerprijs een bisque gebakken werk gekocht worden bij aanvang van de workshop.

Belangrijk:
Met klem benadruk ik dat tijdens deze workshop geoefend wordt en dat het dus niet de bedoeling is dat je een groter werk meeneemt om kleuren op te zetten. Daarvoor maak je een afspraak voor werken in het open atelier.
In principe bak je het geglazuurde werk later zelf thuis of in het atelier waar je werkt. Als het echt niet anders kan wil ik je werk ook wel in mijn oven bakken tegen meerkosten. Mijn ovens zitten altijd al erg vol dus dan wordt het wel wachten totdat er plaats is.

Koop je na deze workshop glazuren, dan krijg je daar die dag 15% korting op.

Je leert bijvoorbeeld de cobble-stone techniek, het bellen blazen, de föhntechniek, schilderen met glazuur, werken met cascade glazuren (die zie je op de appel hogerop deze pagina), wax en transfers of silkscreens… en nog veel meer en dat ook nog eens in 1x! Je bent wel doodmoe als je naar huis gaat maar weet zóveel meer dan toen je binnen kwam…

Deze workshop is overigens ook super om te doen voor mensen 
die nog weinig tot géén glazuurervaring hebben. 
Maar ook voor hen die graag meer willen weten 
dan ze nu al weten of meer uitdaging zoeken.
Ik kijk naar ieders persoonlijke wensen en mogelijkheiden. Scroll verder naar beneden voor de datums.

foto: werken met transfers is erg leuk om te doen. Ook dit kun je tijdens deze worskhop oefenen, ik heb er een hoop op voorraad (ook voor verkoop).

Het is ook mogelijk om deze (of andere glazuurworkshops) in een ander atelier dan het mijne te geven. Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor de mogelijkheiden.

Datums 2021 

Vrijdag 29 oktober 13-17 uur – VOL

woensdag 22 december 13-17 uur – nog 1 plaats beschikbaar.

Woensdag 29 december een extra uitgebreide van 11 -16.30 uur inclusief lunch, €70.Je neemt 5-6 bisque gebakken werkjes mee.
VOL

Vrijdag 4 februari 2022 13-17 uur

Zondag 20 maart 2022 een extra uitgebreide van 11-16.30 uur inclusief lunch, €70. Je neemt 5-6 bisque gebakken werkjes mee.

foto boven: je hebt appels en je hebt appels. Dit is een hele mooie maar hoe krijg je die glazuren er nou zo op en welke moet je dan het best gebruiken om dit resultaat te krijgen? Dat leer ik je graag op deze workshop. Kiezen welke technieken je wilt leren is moeilijk hoor!

foto hierboven: een vaasje in föhntechniek. Als basis gebruik je altijd zwarte glazuur maar de andere kleuren kunnen naar wens gekozen worden.

Op de foto hierboven zie je een silkscreen (zeefdruk)- afbeelding. Dit werk moet nog gebakken worden.
Allereerst kun je allerlei voorbeelden bekijken en dan de keuze maken welke je in ieder geval wilt leren. Ik loop alle verschillende Macyo-glazuren met je door en let er bij aanvang op hoe dik (of dun) je glazuurt. Dat houdt in dat ook beginners deel kunnen nemen aan deze workshop, dus voor iedereen mooi om te doen.

Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van de cascade-techniek.
Je neemt zelf 3 tot 4 biscuitgebakken werken mee van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Denk hierbij aan tegeltjes, schaaltjes, kommetjes, bollen. Een grotere schaal waar we een vakverdeling op kunnen maken mag ook. Eventueel kun je ook iets bij mij kopen tegen meerprijs. In principe bak je het werk in je eigen atelier. Moet ik dat voor je doen dan vraag ik daar een meerprijs voor.

Op de foto hierboven zie je de cobble-stone techniek.
Tijdens deze workshop wordt veel glazuur gebruikt en je bent heel wat uren aan het werk. Daarom is de prijs ook duurder dan de andere glazuurworkshops: €45 per persoon. Dat is inclusief het gebruik van alle glazuren plus glazuurkwasten. Uiteraard ook inclusief koffie en thee. En koop je na afloop glazuren? Dan krijg je 15% korting van mij!

Foto hierboven: werken met silkscreens.