De meest gekozen glazuur-workshop in mijn atelier is de workshop waarbij meerdere technieken geleerd kunnen worden.
DATUMS: SCROLL VERDER NAAR BENEDEN.
Op 2 datums wordt een extra uitgebreide workshop van 5,5 uur gegeven inclusief lunch en mogelijkheid om nóg meer technieken te leren.
Ik vind het geweldig om te zien dat mensen uit alle windstreken hiervoor komen. Een eventuele overnachting kan ik voor je regelen bij een B&B vlakbij het atelier.
Aanmelden: liefst via leimenzwa@live.nl.
Bellen kan ook: 0622352247,
spreek de voicemail in als ik niet op zou nemen. 

Deze workshop kost €50 voor 4 uur uitleg en het gebruik van glazuren op zelf meegebrachte kleine werken, bijvoorbeeld 3-4 kommetjes, schaaltjes. Naar wens kan er voor meerprijs een werk gekocht worden bij aanvang van de workshop.

Wil je gewoon eens langs komen om maar 1 techniek te leren? Dat kan natuurlijk ook. Bel me op 0622352247 of stuur liever een mailtje naar leimenzwa@live.nl en we bespreken wat je wilt en maken hier een afspraak voor. Hiervoor vraag ik dan €25.

Met klem benadruk ik dat tijdens deze workshop geoefend wordt en dat het dus niet de bedoeling is dat je een groter werk meeneemt om kleuren op te zetten. Daarvoor maak je een afspraak voor werken in het open atelier. In principe bak je het geglazuurde werk later zelf thuis of in het atelier waar je werkt. Als het echt niet anders kan wil ik je werk ook wel in mijn oven bakken tegen meerkosten. Mijn ovens zitten altijd al erg vol dus dan wordt het wel wachten tot er plaats is.

Koop je na deze workshop glazuren, dan krijg je daar die dag 15% korting op.

Je leert bijvoorbeeld de cobble-stone techniek, het bellen blazen, de föhntechniek, schilderen met glazuur, werken met cascade glazuren, wax en transfers of silkscreens… en nog veel meer en dat ook nog eens in 1x! Je bent wel doodmoe als je naar huis gaat maar weet zóveel meer dan toen je binnen kwam…

Deze workshop is overigens ook super om te doen voor mensen 
die nog weinig tot géén glazuurervaring hebben. 
Maar ook voor hen die graag meer willen weten 
dan ze nu al weten of meer uitdaging zoeken.
Ik kijk naar ieders persoonlijke wensen en mogelijkheiden. Scroll verder naar beneden voor de datums.

foto: werken met transfers is erg leuk om te doen. Ook dit kun je tijdens deze worskhop oefenen, ik heb er een hoop op voorraad (ook voor verkoop).

Het is ook mogelijk om deze (of andere glazuurworkshops) in een ander atelier dan het mijne te geven. Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor de mogelijkheiden.

Datums 2021 
steeds met maximaal 3 personen. 

Zondag 3 oktober een extra uitgebreide van 11-16.30 uur inclusief lunch, €70. Voor max 5 personen.

Vrijdag 29 oktober 13-17 uur – 1 aanmelding binnen.

woensdag 22 december 13-17 uur – 2 aanmeldingen binnen.

Woensdag 29 december een extra uitgebreide van 11 -16.30 uur inclusief lunch, €70. Voor max. 5 personen – 1 aanmelding binnen.

foto boven: je hebt appels en je hebt appels. Dit is een hele mooie maar hoe krijg je die glazuren er nou zo op en welke moet je dan het best gebruiken om dit resultaat te krijgen? Dat leer ik je graag op deze workshop. Kiezen welke technieken je wilt leren is moeilijk hoor!

Op de foto hierboven zie je een silkscreen (zeefdruk)- afbeelding. Dit werk moet nog gebakken worden.
Allereerst kun je allerlei voorbeelden bekijken en dan de keuze maken welke je in ieder geval wilt leren. Ik loop alle verschillende Macyo-glazuren met je door en let er bij aanvang op hoe dik (of dun) je glazuurt. Dat houdt in dat ook beginners deel kunnen nemen aan deze workshop, dus voor iedereen mooi om te doen.

Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van de cascade-techniek.
Je neemt zelf 3 tot 4 biscuitgebakken werken mee van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Denk hierbij aan tegeltjes, schaaltjes, kommetjes, bollen. Een grotere schaal waar we een vakverdeling op kunnen maken mag ook. Eventueel kun je ook iets bij mij kopen tegen meerprijs. In principe bak je het werk in je eigen atelier. Moet ik dat voor je doen dan vraag ik daar een meerprijs voor.

Op de foto hierboven zie je de cobble-stone techniek.
Tijdens deze workshop wordt veel glazuur gebruikt en je bent heel wat uren aan het werk. Daarom is de prijs ook duurder dan de andere glazuurworkshops: €45 per persoon. Dat is inclusief het gebruik van alle glazuren plus glazuurkwasten. Uiteraard ook inclusief koffie en thee. En koop je na afloop glazuren? Dan krijg je 15% korting van mij!

Foto hierboven: werken met silkscreens.