vrijdagmiddag 27 september 13-17 uur nog 1 plaats vrij – 3 technieken
vrijdagmiddag 8 november 13-17 uur
3 technieken VOL
Meer info lees je verder naar beneden.

Je bent welkom op zondag 15 september op onze open dag, van 11 tot 17 uur. Ons nieuwe adres is dan Tiendstraat 2 in Elsloo (parkeren onder de bomen aan de Scharberg).

Glazuren is dé specialiteit van het atelier.
Met álle Mayco glazuren die gebruikt en gekocht mogen worden noem ik (en ook heel wat klanten) mijn atelier ook wel mijn snoepwinkel.
Bij glazuren is een kleurtje hier en een kleurtje daar zetten het probleem niet, maar (vooral) de dikte, de hoeveelheid lagen, de combinaties, en vooral de leuke technieken…. dat is wel een dingetje.
Daarvoor geef ik met veel plezier deze workshops en cursus waarbij we met Mayco-glazuren werken.

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:  

1. 3 technieken leren op 3 zelf meegebrachte werkstukken (waarvan 1 met groeven, carving of figuren). Werkstukken max ongeveer 12 x 12 cm.
prijs: €72,50. Duur ongeveer 4 uur.
Aanmelden: mail naar leimenzwa@live.nl.

2. 1 techniek: wil je maar 1 speciale techniek leren? Bijvoorbeeld de cascade-techniek of cobble-stone en deze inkleuren? Transfers? Dat kan ook hoor! Maak dan een afspraak met ons via een mailtje naar leimenzwa@live.nl, geef aan welke techniek je graag wilt leren en geef ook een paar voorkeursdatums door. Wij laten je dan weten wanneer je welkom bent. Je schuift aan bij een van onze vaste groepen (onze mensen werken zelfstandig) en gaat deze techniek dan onder Marga’s begeleiding leren. Je neemt zelf een bisque gebakken werk mee van max. 15 x 15 centimeter (enkele kleinere werkjes mag ook). Prijs: €30 all-in. Duur 2,5 uur. Je bakt het werk zelf thuis of in het atelier waar je werkt. Als je wilt dat wij het bakken komen er bakkosten bij.

3. Dagworkshop van 6 uur op een zaterdag of zondag waarbij je 5-6 technieken leert. Deze bied ik alleen aan op afspraak aan bijvoorbeeld groepen cursisten uit een ander atelier. Ook dan is plaats voor maximaal 4-5 mensen. Deze workshop is inclusief lunch en kost €120 per persoon. De aan het eind van de dag geglazuurde stukken worden mee naar huis genomen om in het eigen atelier te bakken.


Ook geef ik een glazuur-cursus in 8 bijeenkomsten waarbij je nóg meer leert in een rustiger tempo maar ook met meer diepgang. Zie hiervoor het hoofdstuk ‘glazuur-cursus’. Deze start weer in het najaar van 2024 maar zit al vol. Nieuwe kans in 2025….

Let wel: deze workshops en cursus worden gegeven met LAGE STOOK GLAZUREN (1000-1040 graden) van Mayco. Omdat daar de leukste technieken mee gedaan kunnen worden. Meerdere lage stook-glazuren kunnen ook hoog gestookt worden. Daar hebben we het ook over tijdens deze workshop en ook tijdens de cursus.

Ik vind het geweldig om te zien dat mensen uit alle windstreken hiervoor komen. Een eventuele overnachting kan ik voor je regelen bij ‘B&B bie Jansen’ vlakbij het atelier. Op loopafstand ligt ook hotel kasteel Elsloo. En vlakbij op enkele minuutjes rijden ligt camping Catsop (safaritenten te huur).

foto boven: deze workshop-deelneemsters wilde graag leren schilderen op keramiek. Missie geslaagd.

Transfers overbrengen….even voordoen en je weet hoe het moet. Beetje verslavend, dat wel. Bubbelen is ook zo leuk om te oefenen.

Belangrijk:
Met klem benadruk ik dat tijdens deze workshop geoefend wordt en dat het dus niet de bedoeling is dat je een groter werk meeneemt om kleuren op te zetten. Daarvoor maak je een afspraak voor werken in het open atelier.

Je leert bijvoorbeeld de cobble-stone techniek, het bellen blazen, de föhntechniek, schilderen met glazuur, werken met cascade glazuren (die zie je op de appel hogerop deze pagina), wax en transfers of silkscreens, werken met roest-techniek (zoals op de appel op de foto verder naar beneden)… en nog veel meer en dat ook nog eens in 1x! Je bent wel doodmoe als je naar huis gaat maar weet zóveel meer dan toen je binnen kwam…

Deze workshop is overigens óók super om te doen voor mensen 
die nog weinig tot géén glazuurervaring hebben. 
Maar vooral ook voor hen die graag meer willen weten 
dan ze nu al weten, meer uitdaging zoeken en/of de mogelijkheden van Mayco glazuren nog niet kennen.
Ik kijk naar ieders persoonlijke wensen en mogelijkheiden.

Foto boven: een appel waar de cascade-techniek op gezet is. Bovenkant en blad werd na de glazuurstook bewerkt met Magic Metallics van Mayco die een roest-effect creëren. Om dit effect te krijgen ben je een dag of wat bezig met lagen opzetten totdat je tevreden bent. Tijdens deze glazuurworkshop kan ik je wel uitleggen hoe dit in zijn werk gaat en waar je op moet letten.

foto: werken met transfers is erg leuk om te doen. Ook dit kun je tijdens deze worskhop oefenen, ik heb er een hoop op voorraad (ook voor verkoop).

Het is ook mogelijk om deze (of andere glazuurworkshops) in een ander atelier dan het mijne te geven. Dat kan handig zijn als je met een grotere groep bent. Neem gerust contact op voor de mogelijkheiden.

foto boven: je hebt appels en je hebt appels. Dit is een hele mooie maar hoe krijg je die glazuren er nou zo op en welke moet je dan het best gebruiken om dit resultaat te krijgen? Dat leer ik je graag op deze workshop. Kiezen welke technieken je wilt leren is moeilijk hoor!

Soms een beetje onderbelicht in de glazuurwereld maar met wax kun je erg mooie resultaten behalen, zoals op de foto hierboven. Ook dit kun je leren in deze workshop.

Op de foto hierboven zie je een silkscreen (zeefdruk)- afbeelding. Dit werk moet nog gebakken worden.

Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van de cascade-techniek. Ook leg ik je uit hoe het komt dat je soms pinholes kunt hebben in je werk (zoals hier op de oranje rand).

Op de foto hierboven zie je de cobble-stone techniek.

Foto hierboven: werken met silkscreens.

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl