15 septemer houden wij een open dag op ons nieuwe adres. We geven dan iedereen die deze dag glazuren komt kopen 10% korting.

Het atelier is tot 1 september gesloten ivm onze verhuizing. We versturen dan wel glazuren en ter plaatse kopen kan ook nadat je een telefonische afspraak hebt gemaakt (0622352247) of een mailtje hebt gestuurd naar leimenzwa@live.nl
Je bent welkom op zondag 15 september op onze open dag, van 11 tot 17 uur. Ons nieuwe adres is dan Tiendstraat 2 in Elsloo (parkeren onder de bomen aan de Scharberg). Er liggen dan ook inschrijfformulieren voor workshops/cursussen.

De MAYCO-KLEURENGIDS is te koop voor €4. Je kunt hem ook op de link hieronder downloaden. Prijzen van de glazuren staan bij de diverse glazuursoorten hieronder vermeld.

download hier de catalogus: mayco-cat-2023-en-2024.pdf

Je zit hier in het hoofdstuk van waaruit je glazuren kunt bestellen.
Dit is géén webshop waarbij je aanklikt en betaalt.
Geen echte webshop omdat ik graag nét iets persoonlijker contact met je heb zodat ik je ook naar wens kan adviseren. Ik houd van mens-tot-mens-contact én goede uitleg over wat je wilt gaan kopen. Vandaar.
Nog leuker is het als je de glazuren bij mij kunt komen kopen. In het atelier liggen grote kleurenplaten die je kunt bekijken.
Woon je verder weg: Stuur dan een mail naar leimenzwa@live.nl met de gewenste producten en noteer dan de NUMMERS (en evt. vragen). Naast glazuren hebben we ook de Mayco kwasten, silkscreens, goudluster en parelmoerluster (Mother of pearl) in ons assortiment. Prijzen daarvan kun je altijd opvragen via mail. De glazuurprijzen staan hieronder bij de diverse glazuren vermeld.
Verzendkosten via Post.NL bedragen €7 tot 10 kilo, boven 10 kilo €14.

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl
Bank: NL97 INGB 0005 5076 80

Wil je graag halve potten/flessen in het atelier komen kopen, geef deze nummers dan van te voren via een mail door. Ik ben vaak té lang bezig met bestellingen halveren terwijl boven cursisten op hulp zitten te wachten. Ik maak je bestelling dan op een rustig moment in orde en dan kun je deze komen ophalen.

Keramisten met een eigen atelier en kvk-nummer geef ik 10% korting.

oxidatie-producten om roestvorming te creëren: combi van Rapid Rust en Steel Metallic. Set van deze 2 flesjes a 59 ml kost €10, set van 2 flesjes a 237 ml kost €35.
Verder naar beneden op deze pagina zie je een appel waarvan ik het blad met roest heb bewerkt.
Lees voor meer uitleg en gebruik een van mijn blogs in het hoofdstuk ‘blog’ op deze website.

AARDEWERK GLAZUREN – TOT 1040 GRADEN CELSIUS
Alle mayco-glazuren kunnen ook hoog gestookt worden maar verkleuren dan soms wel. In de Nederlandstalig gids die ik te koop heb staan van alle kleuren de foto’s op lage én op hoge temperatuur.

STROKE & COAT –  SC
237 ml €12,30
473 ml €23 (deze maat bestellen we voor je)
Halve fles118 ml €6,75. Deze vullen wij zelf voor je.
Diverse kleuren zijn ook in 3,8 liter verkrijgbaar, €164.

Deze glazuren blijven jarenlang goed. Ze lopen niet uit, je kunt ermee schilderen en schrijven maar ze ook volledig dekkend op een werk zetten.
Stroke&Coats: Fijne glazuren. Er kan niets fout mee gaan. Food-safe. Deze glazuurlijn kan ook hoog gestookt worden, een aantal kleuren worden dan wel iets fletser.

foto hierboven: ook met Stroke&Coat kun je lekker spelen. Benieuwd hiernaar? Volg dan eens een glazuur-workshop, zie hiervoor het betreffende hoofdstuk.

SPECKLED STROKE & COAT – SP
Flesje a 59 ml:  €5,40
Fles a 237 ml: €14
Fles 473 ml: €27 (deze bestel ik voor je)
Dit is de gespikkelde versie van de Stroke&Coats

Gedraaide schaaltjes met SP geglazuurd. Al jarenlang staan deze in ons keukenkastje en ze gaan dagelijks in de afwasmachine. Draaiwerk hoeft echt niet persé hooggestookt te worden hoor, zo’n schaaltje is na 10 minuten weer leeg (denk aan yoghurt of ijs) en dan lekt het echt niet door. Deze SP’s kúnnen trouwens wel hooggestookt maar de kleuren worden dan veelal wel iets fletser. In de gids die je bovenaan deze pagina kunt downloaden zie je hoe de kleuren zich gedragen op hoge stook.

FOUNDATION, de FN-serie. Niet deelbaar in kleinere hoeveelheden, ik gebruik deze zelf niet (want geef de voorkeur aan Stroke&Coat). Deze moet ik voor je bestellen. Ga uit van een levertijd van normaliter maximaal 1 week. Dit zijn potten van 473 ml. Prijs €20.

FOUNDATION. 118 ml €6,45,Potten 473 ml €20. Dit laatste geldt ook voor de FOUDATION OPAQUE die in potten van 473 ml verkrijgbaar is.

Foundation sheer (transparant) de FN-serie
potjes á 118 ml: €6.45
potten a 473 ml €20
Grote potten zijn alleen verkrijgbaar in de kleuren: FN 202, 209 t/m 216, 219 t/m 221 en 239 en bestel ik voor je.
Dit zijn doorzichtige hoogglans glazuren met een beetje kleurpigment erin.
Erg leuk om eens te gebruiken als je bv een werk hebt ingewassen en daar een blanke glazuur overheen wilt zetten. Nu kun je er een kleurtje overheen zetten.

Foundation mat
potjes a 118 ml €6.45
potten 473 ml €20
Grote potten bestel ik voor je, de kleintjes zijn altijd in voorraad.

Designer liner knijpflesjes a 37 ml, de SG-serie: €6,20
Het is even oefenen met deze flesjes. Doe dat eerste even op papier voordat je je aan het echte werk waagt. Je kunt er heel dunne lijntjes mee trekken. Ze zijn mat na het bakken, ik zet er altijd een laagje hoogglans over, blijft dan ook beter zitten vind ik. Deze designer liners kun je ook hoog stoken, 
de kleuren worden dan iets fletser.

Jungle Gems & Crystal, de CG- en de S-serie: €8. Niet deelbaar in kleinere hoeveelheid want ze zijn al in potjes van maar 118 ml.
Potten a 473 ml €27 – deze grote potten bestel ik voor je, enkele dagen levertijd.

foto hierboven: theelichthouders in de kleur Noël CG 750 geglazuurd. 

Elements potjes. de EL-serie, potjes a 118 ml – niet deelbaar in kleinere hoeveelheid.
100-serie: €6,30
200-serie €8 (hier zitten kristallen in)
Potten a 473 ml – 
deze grote potten bestel ik voor je.
100-serie €20,70
200-serie €27
Deze serie herfstkleuren gaan graag een beetje hun eigen spel in de oven spelen. Pracht kleuren maar je moet wel een beetje durven.

Een pracht slak in maar 1 Elements kleur: de EL121 copper adventurine. Hier heb ik op de lichte delen maar 1 laag gezet en op de donkerder delen zitten 2 lagen. Zo zie je dat je ook kunt spelen met maar 1 kleur.

Cascade potjes 118 ml, de PC-serie, wit of blank: €7,60
grote potten a 473 ml: €25

Eigenlijk moet je deze serie op werken zien omdat ze pas hun effect krijgen in combinatie met andere kleuren. Vandaar de foto hieronder.
Cascades laten de andere kleuren heel sterk naar beneden lopen. Je moet ze daarvoor wel heel dik op durven zetten! Vindt je dat moeilijk volg dan een keer een workshop in mijn atelier zodat je onder mijn begeleiding kunt oefenen.
Kijk hiervoor in het hoofdstuk ‘glazuur-workshops’.

Deze prachtige appel werd geglazuurd met meerdere CG kleuren en daartussen en eronder werd witte cascade gezet. Het blad en de bovenkant werd bewerkt met Mayco Magic Metallics, ook te koop in mijn atelier. Hierdoor krijg je in dit geval een roest-effect.

Speciale glazuren, de SG-serie
Witte of zwarte cobble stone potjes a 118 ml: €5,60
Potten a 473 ml: €19
De cobble stones zijn verkrijgbaar in zwart en wit en kunnen op alle kleuren gezet worden.

Snowfall potjes a 118 ml: €6,20
potten a 473 ml €23

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is snowfall.jpg

Op de set hierboven heb ik snowfall in drupjes op de onderliggende laag Botz Koral gezet. Ik was benieuwd of de snowfall eraf zou lopen (omdat de Koral wel loopt) maar hij is keurig op zijn plaats gebleven. Koral is (ook al is het van Botz) wel een geweldig mooie glazuur. Ook deze is te koop in mijn atelier (evenals de Botz lava en goldglasur, andere glazuren van Botz kan ik voor je bestellen en heb ik binnen enkele dagen in huis).

foto hierboven: snowfall glaze kan ook hooggestookt worden, zoals te zien is op dit vaasje. Hier is nog een flink met water verdund laagje blauwe stroke&coat over de snowfall gezet.

Classic Crackles potjes, de CC-serie
potje a 118 ml: €6
Pot a 473 ml: €20

Classic crackle kun je na de glazuurstook inwassen met oostindische inkt of verf naar keuze. Dan pas zie je het cracquelé -effect heel goed.

classic crackles

Fundamentals (volledig matte glazuren ), de UG-serie.
Potjes a 59 ml: €5,30, Potten a 473 ml: €24,30

Eigenlijk zijn het engobes die door Mayco zodanig samengesteld zijn dat je ze op leerharde klei maar ook op bisque gebakken werk kunt zetten.
Gebruik maximaal 2 lagen, anders kan het in de oven af gaan bladderen. 
Heel zuinig in gebruik dus.
Leuk om te weten: op lage stook plakken de fundamentals niet op je ovenplaat.

de dame hierboven is gemaakt van witte klei. De huidskleur is verkregen met de donkerbruine UG (chestnut brown) in 2 lagen.

Clear Glazes Crystal Clear Brushing S 2101doorzichtig hoogglans en C300 (de matte doorzichtige):
Potten a 473 ml €12,80

No-nonsense hoogglans of matte glazuur.

Wax-resist AC302 flesjes á 59 ml €3,60 potten a 473ml €16,50
De wax-resist kun je voor diverse doeleinden gebruiken. Op de foto hieronder zie je dat ik ermee gespeeld heb op bruine matte (UG) glazuur. Op deze glazuur heb ik onderop het schaaltje met noppenfolie wax gezet, de bovenkant heb ik wat beschilderd met wax. Toen de wax droog was ben ik er met andere kleuren overheen gegaan. Daar waar de wax zit trekt de glazuur zich dan terug.

Andere producten:
Silkscreen medium (voor het verdikken van je glazuren wanneer je silkscreens gebruikt) potje 118 ml €3,40, Clay mender (lijm) potje 59 ml €3,50, kiln wash pot a 473 ml €15

Raku glazuren in verschillende kleuren, alleen in potten van 473 ml: €21. Deze deel ik niet in kleinere hoeveelheden. Rood wordt niet meer gemaakt. Kijk in de gids hierboven voor de kleuren.

Naast deze Mayco raku-glazuren is ook de hele collectie raku-glazuren, poeders en terra sigilata’s van RAKUVARIA meestal in het atelier voorradig.
Door een samenwerkingsverband met Rakuvaria kan ik deze glazuren aan dezelfde prijs als zij leveren. Kijk voor de kleuren op www.rakuvaria.com.

STEENGOED GLAZUREN – 1240 TOT 1280 GRADEN CELSIUS –

Poederglazuren zijn er in diverse kleuren, stuur hiervoor een mailtje naar leimenzwa@live.nl. Deze worden geleverd in zakken van 4,54 kilo. Prijzen liggen tussen de €95 en €155, afhankelijk van de kleur.

Steengoed GlazurenStoneware Glazes – hoge stook – de SW serie.
Mijn service naar mijn klanten is dat men ook een 
halve of een kwart pot kan kopen.
Deel de prijs dan door 2 of door 4.
Standaard verpakking van stoneware glazuren is 
473 ml. Sommige potjes zijn ook in 118 ml verkrijgbaar. Vraag er gerust even naar.

SW001 clear €18,50 pot a 473 ml
SW002 matte clear €18,50
SW003 crackle matte €18,50
SW004 Zinc free clear €18,50

De stoneware-glazuren kosten tussen de €18,90 en €24,20 per pot a 473 ml, afhankelijk van de kleur, die met kristallen zijn duurder dan de effen kleuren. Er zijn té veel SW glazuren om hier foto’s te zetten. Ik adviseer je om bovenaan deze pagina de kleurengids te downloaden, daarin vindt je alle kleuren. Hieronder wel wat keramiek die door ons met Stoneware geglazuurd werd.

foto hierboven: zó mooi kan maar 1 Stoneware glazuur zijn. Dit is de Blue Surf SW100

de koffiekopjes waaruit wij koffie drinken. Allemaal SW glazuren. Bovenaan de blauwe rand heb ik een dunne laag flux gezet.

foto hierboven: mijn eerste proef met de nieuwe magma-glazuur. Zeer tevreden! 473 ml kost €24,50, in licht en donker.

Stoneware wash potjes a 118 ml: €5,50 – niet deelbaar in kleinere porties.

SW401 en SW402 zijn light- en dark flux. 118 ml €8 en 473 ml €25.
Op de foto hieronder zie je de beide flux kleuren op SW119 gezet.

Dan hebben we de White en de Dark Mudcrack, SW403 en SW404, potten a 473 ml €24,50. Deze potten kan ik voor je delen als je dat wilt.

Als je de Mayco gids hebt gedownload (dat kan dus bovenaan deze pagina door op de link bij de foto van de gids te klikken) dan zie je dat er nog meer producten van Mayco te krijgen zijn, onder andere verf, brushes, etc. Ben je hierin geïnteresseerd, ik kan het allemaal voor je bestellen. Kwasten en de MM-verfserie is meestal voorradig.

Foto boven: momenteel liggen alle glazuurkaarten in het atelier op de begane grond én op de eerste verdieping. Je kunt daar rustig je kleuren uitzoeken. Ook liggen er foto’s met alle kleurencombinaties, zie foto hieronder:

Heb je vragen over Mayco glazuren? Ik ben er graag om deze te beantwoorden! Je kunt hiervoor in het atelier terecht tijdens een van de openingsuren of je stuurt een mail met je vragen naar leimenzwa@live.nl.