Je zit hier in het hoofdstuk van waaruit je glazuren bij mij kunt bestellen. Het is geen webshop waarbij je aanklikt en betaalt.
In plaats daarvan stuur je een mail naar leimenzwa@live.nl (of via de contact-pagina op deze website) met de gewenste producten en je betaalt als je alles ontvangen hebt.
Geen echte webshop omdat ik graag nét iets persoonlijker contact via mail met je heb zo dat ik je ook naar wens kan adviseren. Ik houd van mens-tot-mens-contact. Vandaar.
Nog leuker is het als je de glazuren bij mij kunt komen kopen maar als dat te ver is dan verstuur ik ze graag.
Keramisten met een eigen atelier en kvk-nummer geef ik graag 10% korting.

DE VOLLEDIGE MAYCO COLOR-GUIDE ÉN DE GIDS ‘CREATIVE TOOLS’ KUN JE HELEMAAL ONDERAAN DEZE PAGINA DOWNLOADEN DOOR OP DE BETREFFENDE 
FOTO’S TE KLIKKEN.

Verzending
via Post.nl: €7,25 tot een pakket van 10 kilo. Dit is met track&trace.
Voor België: pakket tot 2 kilo €9,80, pakket 2-5 kilo €19,50, pakket 5-10 kilo €25. Dit is zonder track&trace. Wil je die erbij, dan moet je bijna het dubbele tellen.
Omdat ik al mooie prijzen vraag voor de glazuren kan ik niet ook nog de actie die veel grotere bedrijven ‘doen’ om boven bijvoorbeeld €75 gratis te versturen.
In plaats daarvan krijg je van mij wel gratis online snelle ondersteuning bij vragen. Én een leuke verassing in je pakket.
Bezorgen kan ook, binnen 10 kilometer is dat gratis, buiten 10 km vraag ik een benzine-vergoeding.

AARDEWERK GLAZUREN – TOT 1040 GRADEN CELSIUS –

STROKE & COAT –  SC, 237 ml: €12. De meest verkochte glazuur.
Wil je een halve fles dan kan dat ook: 118 ml €6,50:
Omdat ik de glazuren dan in potjes schenk die ik ook zelf in moet kopen vraag ik €0,50 extra per potje. Dit ook vanwege het feit dat ik soms een hele tijd bezig ben met doorroeren, afwegen en opsplitsen, zeker wanneer mensen een heel aantal glazuren in kleinere porties bestellen.

Stroke & Coat kits
, 12 flesjes á 59 ml verschillende kleuren €52.
Er zijn diverse kits, kijk hiervoor in de gids die je helemaal onderaan deze pagina kunt downloaden, pagina 8. Deze zijn niet standaard in voorraad maar heb ik na enkele dagen binnen.

Deze glazuren blijven jarenlang goed. Ze lopen niet uit, je kunt ermee schilderen en schrijven maar ze ook volledig dekkend op een werk zetten.
Stroke&Coats: Fijne glazuren. Er kan niets fout mee gaan. Food-safe. Deze glazuurlijn kan ook hoog gestookt worden, een aantal kleuren worden dan wel iets fletser.

Heb je alleen een heel klein beetje kleur nodig voor bijvoorbeeld de pupillen van ogen? Of om wat puntjes hier en daar te zetten? Dan krijg je gewoon een beetje van mij bijgeleverd. Gratis. (service van de zaak).

Op je telefoon kun je de foto’s natuurlijk heel gemakkelijk vergroten om de nummers te zien, op je laptop kun je de foto het best even opslaan en dan vergroten. 
Je kunt het best de gids downloaden onderaan deze pagina, klik daar op de foto.

foto hierboven: ook met Stroke&Coat kun je ook spelen. Benieuwd hiernaar? Volg dan eens een glazuur-workshop, zie hiervoor het betreffende hoofdstuk.

SPECKLED STROKE & COAT – SP 
Flesje a 237 ml: €12,80.
Flesje a 59 ml:  €5,10.
Dit is de gespikkelde versie van de Stroke&Coats die je hierboven hebt gezien.
SP kits met 12 verschillende kleuren in flesjes á 59 ml: €54
kijk voor de kit in de gids die je helemaal onderaan deze pagina kunt downloaden, pagina 8.

foto hierboven: een van mijn mooiste werken vind ik zelf. De glazuren zijn allemaal de Stroke&Coats, ingewassen en in vlakken geschilderd. Het dak is een Jungle Gems. De gouden punten op het paarse vlak is goudluster. Alleen verkrijgbaar op bestelling ivm de hoge kosten hiervan (5 gram kost op dit moment €90,75 en is afhankelijk van de goudprijs).

FOUNDATION, de FN-serie. Niet deelbaar in kleinere hoeveelheden, ik gebruik deze zelf niet (want geef de voorkeur aan Stroke&Coat)
FOUNDATION SHEER en MATTE potjes 118 ml: €6 Potten 473 ml €20. Dit laatste geldt ook voor de FOUDATION OPAQUE die alleen in potten van 473 ml verkrijgbaar is.

Foundation sheer, de FN-serie hieronder, potjes á 118 ml: €6

Dit zijn doorzichtige hoogglans glazuren met een beetje kleurpigment erin.
Erg leuk om eens te gebruiken als je bv een werk hebt ingewassen en daar een blanke glazuur overheen wilt zetten. Nu kun je er een kleurtje overheen zetten.

Foundation matt potjes a 118 ml:€6
3 mooie kleuren op de foto hieronder die tussen volledig mat en hoogglans in zitten.

Designer liner knijpflesjes a 37 ml, de SG-serie: €5,60

Het is even oefenen met deze flesjes. Doe dat eerste even op papier voordat je je aan het echte werk waagt. Je kunt er heel dunne lijntjes mee trekken. Ze zijn mat na het bakken, ik zet er altijd een laagje hoogglans over, blijft dan ook beter zitten vind ik. Deze designer liners kun je ook hoog stoken, 
de kleuren worden dan iets fletser.

Jungle Gems & Crystal, de CG- en de S-serie: €7,40 – niet deelbaar in kleinere hoeveelheid want ze zijn al in potjes van 118 ml.
Potten a 473 ml €26 – deze grote potten bestel ik voor je, enkele dagen levertijd.

De toverpotjes van Mayco. Vreselijk leuke kleuren en prachtig combineerbaar met bijvoorbeeld de Stroke&Coat serie. Er komen regelmatig nieuwe kleuren. 
Hieronder de laatste nieuwe kaart. Haal best even de hele gids binnen door op de foto daarvan helemaal onderaan deze pagina te klikken. Dan zie je de nummers ook beter.

foto hierboven: duimpotjes met diverse jungle-gems glazuren.

Elements potjes. de EL-serie, potjes a 118 ml – niet deelbaar in kleinere hoeveelheid.
100-serie: €5,90
200-serie €7,40 (hier zitten kristallen in)
Potten a 473 ml – 
deze grote potten bestel ik voor je.
100-serie €20
200-serie €26,30

Deze serie, op de 2 foto’s hieronder, is een beetje de ‘namaak-lijn’ van de hoge stook series voor normale (lage) stook. Het zijn rustige herfstkleuren die een beetje hun eigen spel in de oven gaan spelen. Pracht kleuren maar je moet wel een beetje durven. Zie ook de foto van het vijgenblad dat onder de kleurkaarten staat. 
Wil je meer voorbeelden zien, laat  het weten! 
LET OP:  
ENKELE KLEUREN KOMEN TOCH ANDERS 
UIT MIJN OVEN DAN IN DE FOLDER. 
BIJVOORBEELD EL204, 205, 207 EN 208. Vraag gerust om een fotootje van mijn stookresultaat 
als je over deze kleur nadenkt

Cascades potjes 118 ml de PC-serie, wit of blank: €7
Er zijn ook grote potten a 473 ml leverbaar: €23,80

Eigenlijk moet je deze serie op werken zien omdat ze pas hun effect krijgen in combinatie met andere kleuren. Vandaar de foto hieronder.
Cascades laten de andere kleuren heel sterk naar beneden lopen. Je moet ze daarvoor wel heel dik op durven zetten! Vindt je dat moeilijk volg dan een keer een workshop in mijn atelier zodat je onder mijn begeleiding kunt oefenen.
Kijk hiervoor in het hoofdstuk ‘glazuur-workshops’.

Speciale glazuren, de SG-serie
Witte of zwarte cobble stone potjes a 118 ml: €5,10
Potten a 473 ml: €19

Op de foto hieronder zie je dat links zwarte cobble stone op witte glazuur is gezet en rechts is witte cobble stone op zwarte glazuur gezet. De cobble stones kunnen natuurlijk op alle kleuren gezet worden en de witte cobblestone kun je ook nog een kleurtje geven met Stroke&Coat. Zelfs direct op de klei zijn ze leuk hoewel het effect 
dan wel weer heel anders is.
Op de foto van de uiltjes zie je de Coblestone op Stroke&Coat glazuren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is cobble-stone.jpg

Snowfall potjes a 118 ml: €5,50
potten a 473 ml €19

Op de foto hieronder zie je een sneeuwpop met een snowfall buik.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is snowfall.jpg

foto hierboven: snowfall glaze kan ook hooggestookt worden, zoals te zien is op dit vaasje. Hier is nog een flink met water verdund laagje blauwe stroke&coat over de snowfall gezet.

Sculpting medium potjes a 118 : €5,60
potten a 473 ml: €19 – deze grote pot bestel ik voor je,
levertijd enkele dagen.

Met scupting medium kun je verdikkingen maken op je werk. Deze is wit maar je kunt hem eventueel kleuren.
Ik gebruik hem ook wel eens om heel kleine 
barstjes op te vullen. Vaak zijn deze dan verdwenen na de bak.

Classic Crackles potjes, de CC-serie
potje a 118 ml: €5,30
Pot a 473 ml: €18

Classic crackle kun je na de glazuurstook inwassen met oostindische inkt of verf naar keuze. Dan pas zie je het cracquelé -effect heel goed. De CC 102 komt bij mij altijd weer als een parelmoerkleur uit de oven.

Fundamentals (volledig matte glazuren ), de UG-serie.
Potjes a 59 ml: €5
Potten a 473 ml: €24,30

Deze glazuren zitten in kleine potjes van 59 ml. Eigenlijk zijn het engobes die door Mayco zodanig samengesteld zijn dat je ze op leerharde klei maar ook op bisque gebakken werk kunt zetten.
Gebruik maximaal 2 lagen, anders kan het in de oven af gaan bladderen. 
Heel zuinig in gebruik dus.
Kijk op de foto hieronder vooral naar de bovenste driehoekjes. De onderste driehoekjes zijn dezelfde matte glazuur met een glanslaag eroverheen.

de dame hierboven is gemaakt van witte klei. De huidskleur is verkregen met de donkerbruine UG (chestnut brown) in 2 lagen. De jurk is de blanke classic crackle die na de glazuurstook is ingewassen met oost-indische inkt. Alle andere kleuren zijn Stroke&Coat kleuren. Ook zie je goud-effecten, opgebracht met goudluster waardoor het beeld nog een derde keer gebakken werd op 800 graden celsius.

Clear Glazes Crystal Clear Brushing S 2101doorzichtig hoogglans
potjes a 118 ml standaard in voorraad €3,60
Potten a 473 ml standaard in voorraad €12,20

No-nonsense hoogglans glazuur, als je deze opbrengt is hij blauw maar dat bakt weg in de oven. Deze tint is toegevoegd zodat je ziet dat je overal geglazuurd hebt.
Matt Transparant C300doorzichtig mat
potjes a 118 ml standaard in voorraad €3,60
Potten a 473 ml standaard in voorraad €12,20

No-nonsense matte glazuur, als je deze opbrengt is hij rose maar dat bakt weg in de oven. Deze tint is toegevoegd zodat je ziet dat je overal geglazuurd hebt.

Wax-resist AC302 flesjes á 59 ml €4, potten a473ml €17,80

De wax-resist kun je voor diverse doeleinden gebruiken. Op de foto hieronder zie je dat ik ermee gespeeld heb op bruine matte (UG) glazuur. Op deze glazuur heb ik onderop het schaaltje met noppenfolie wax gezet, de bovenkant heb ik wat beschilderd. Toen de wax droog was ben ik er met andere kleuren overheen gegaan. Daar waar de wax zit trekt de glazuur zich dan terug. Het doet een beetje denken aan de batik-techniek op stof uit de 70-er jaren.

Andere producten:
Silkscreen medium (voor het verdikken van je glazuren wanneer je silkscreens gebruikt) potje 118 ml €3,90

Raku glazes in 7 verschillende kleuren, alleen in potten van 473 ml: €20,40. Deze deel ik niet in kleinere hoeveelheden.

Naast deze Mayco raku-glazuren is ook de hele collectie raku-glazuren, poeders en terra sigilata’s van RAKUVARIA in het atelier voorradig.
Door een samenwerkingsverband met Rakuvaria kan ik deze glazuren aan dezelfde prijs als zij leveren. Kijk voor de kleuren op www.rakuvaria.com.

STEENGOED GLAZUREN – 1240 TOT 1280 GRADEN CELSIUS –

Steengoed GlazurenStoneware Glazes – hoge stook – de SW serie.
Mijn service naar mijn klanten is dat men ook een 
halve of een kwart pot kan kopen.
Deel de prijs dan door 2 of door 4. Omdat ik de glazuren dan in potjes schenk die ik ook zelf in moet kopen vraag ik €0,50 extra per potje. Dit ook vanwege het feit dat ik soms een hele tijd bezig ben met doorroeren, afwegen en opsplitsen, zeker wanneer mensen een heel aantal glazuren in kleinere porties bestellen.
Standaard verpakking van stoneware glazuren is 
473 ml. Sommige potjes zijn ook in 118 ml verkrijgbaar. Vraag er gerust even naar.

En….wist je al dat ik sinds kort ook SW poederglazuren kan leveren? Deze zijn verpakt in zakken van 2,5 kilo (niet splitsbaar want ik gebruik ze zelf niet), dus ideaal voor dompelaars. Niet alle SW kleuren zijn leverbaar maar wel een boel. Wil je meer info en prijzen, stuur me dan even een mailtje: leimenzwa@live.nl

SW001 clear €17,40
SW002 matte clear €17,40
SW003 crackle matte €17,40
SW004 Zinc free clear €17,40.

De stoneware-glazuren kosten tussen de €17,80 en €22,50 per pot, afhankelijk van de kleur. Indien gewenst kun je bij mij ook een halve/kwart pot kopen.

foto hierboven: zó mooi kan maar 1 Stoneware glazuur zijn. Dit is de Blue Surf SW100foto hierboven: mijn eerste proef met de nieuwe magma-glazuur. Zeer tevreden!

Stoneware wash potjes a 118 ml: €5,80 – niet deelbaar in kleinere porties.

SW401 en SW402 zijn light- en dark flux. 118 ml €7 en 473 ml €23.
Op de foto hieronder zie je de beide flux kleuren op SW119 gezet. Op de pot light flux op een blauwe glazuur:

Dan hebben we de White en de Dark Mudcrack, SW403 en SW404, potten a 473 ml €23. Deze potten kan ik voor je delen als je dat wilt.
Wil je een soort lava op je werk, kies dan eens voor de SW405 of SW406, de light of dark magma á €23 per pot a 473 ml. Dat is weer eens wat anders! Ook in voorraad en desgewenst deelbaar.
Hieronder is de SW406 zichtbaar op een werk.

Er zijn enkele stoneware kits beschikbaar, die ik voor je kan bestellen. Deze kosten voor 12 potjes van 118 ml €70. Een stoneware kit met 6 potten van 473 ml kost €99 en de Stoneware Crystal kit met eveneens 6 potten van 473 ml kost €132.

Als je de Mayco gids hebt gedownload (dat kan dus helemaal onderaan deze pagina door op de foto van de gids te klikken) dan zie je dat er nog meer producten van Mayco te krijgen zijn, onder andere verf, brushes, stempelmatjes etc. Ben je hierin geïnteresseerd, ik kan het allemaal voor je bestellen.

Foto boven: momenteel liggen alle glazuurkaarten in het atelier op de eerste verdieping. Je kunt daar rustig je kleuren uitzoeken. Ook liggen er foto’s met alle kleurencombinaties, zie foto hieronder:

Heb je vragen over Mayco glazuren? Ik ben er graag om deze te beantwoorden! Je kunt hiervoor in het atelier terecht tijdens een van de openingsuren of je stuurt een mail met je vragen naar leimenzwa@live.nl. Heb je meerdere vragen dan is het het beste als je vrijdagmiddag komt. Ik geef dan meestal geen cursus en heb alle tijd voor je.

klik op de foto hieronder en de nieuwste kleurengids wordt gedownload. Elke 2 jaar komt een nieuwe gids maar die van 2021 is er nog niet. Dit heeft te maken met het feit dat Mayco Duncan heeft overgenomen en men nu aan het inventariseren is wat blijft en wat weggaat. Pas daarna komen nieuwe gidsen. Ik heb wel losse folders in mijn atelier voor je.

klik op de foto hieronder en de nieuwste creative tools geopend.

Gids creative tools (stempelmatten, silkscreens etc, leverbaar op bestelling):