LET OP: DIT IS GEEN WEBSHOP! Je kunt hier kijken welke artikelen er zoal in de winkel zijn en die naar wens kopen. Er is veel meer dan je hier ziet.

Reserveren na een aanbetaling kan ook. Je krijgt dan een betalingsverzoek van mij.
Veel kijkplezier!

We hebben weer diverse keramiek bloemen staan. Ze zijn geprijsd vanaf €6 (de kleintjes beneden) tot €25 (de grote klaproos). De gele rechts en de grote rode zijn verkocht. Ze zitten los op de stokken/draadijzers. Wil je deze erbij kopen dan vragen we daar een kleine prijs voor.

De gevlochten schaal is van zwarte klei gemaakt. Doorsnede plusminus 30 centimeter. €45. De bloem ligt er los op, deze kost €15 (kan niet op een stok geplaatst worden). De bloem ernaast kost €10 en kan op een stok geplakt worden.

leuk plaatje met rond bakje voor bijvoorbeeld oorbellen of ringen. €12,50. Er is er maar 1 van.

Keramiek paaseieren uit eigen atelier. Deze worden als set van 3 verkocht voor €80. Unieke exemplaren dus alleen deze 3 beschikbaar.

Uilen uit eigen atelier dus uniek. Ze zijn zo’n 17 cm hoog. Alle 3 samen voor €45.

Harten en hartjes worden geleverd in een mooi linnen zakje met opdruk. De bonte en grotere harten kosten elk €5 en de kleine rode kosten €3,50 per stuk. Ook goed te gebruiken als cadeaulabel. Helaas alles verkocht!

De kaarsenkandelaar is gemaakt door Jos en kost €25 incl de grote kaars. De appel daarachter kost €13.

Een grote waterdichte schenkkan/vaas: €50

prachtig serveerbord en 2, 3 of 4 waterdichte bekers die er mooi bij passen. Het bord kost €17,50 en de bekers €12 per stuk.


Deze mooie handgedraaide potjes gebruik ik zelf graag om losse thee in te bewaren. Ze zijn hoog gestookt dus superstevig en we hebben ze nu voor de feestdagen speciaal geprijsd. Normaliter zijn ze wat duurder. Er zijn meerdere kleuren in het atelier en uiteraard meerdere vormen want alles wordt handgemaakt.

Mooi he, deze schaal met bijpassende theelichthouder (staat er los op maar is verkocht) De schaal kost €22,50.

Nou als dat niet mooi is! Deze vaas (laag gestookt) heb ik 5 dagen vol water gehad staan maar hij lekt echt niets. Het bijpassende roomstel maakt het compleet om je kop kerstkoffie te serveren! Prijzen zie foto. Alles hand gedraaid in eigen atelier.

een mooie schaal met 4 herfstbladen erin/erop: €25. Een daarvan is met een roestproduct bewerkt.
De hertjes zijn verkocht.

Hooggestookte vaas, dat wil zeggen waterdicht in naturel-kleur. Deze kost €25. Het mango-houten engeltje ernaast kost €14.

Sibelco Ateliermasse 2510 hebben wij altijd in voorraad. Kan hoog- en laag gebakken worden. Chamottering 25%, 0-1 mm. Wij werken er altijd mee in het atelier. Per pak €12, max. 2 pakken per klant. Meestal is er ook rakuklei, draaiklei, papierklei en papierporselein in voorraad. Je kunt ook een half pak kopen.

Geweldig leuke draaischorten die gemaakt worden door de dames van Harambee. Ze kunnen ook door keukenprinsen en -prinsessen gedragen worden, zijn lekker lang en er zit een split in het voorgedeelte. Heerlijk om te dragen. Elke schort kost €25 en de volledige opbrengst gaat naar Harambee. Zij doneren dit bedrag aan een school in Kenia. Wil je zo’n schort? Dan vraag ik je om cash te betalen of ik stuur je een tikkie als ik hem op moet sturen. Daar komen dan nog €6,95 verzendkosten bij. Kortom, je steunt het goede doel hiermee, er blijft geen cent aan mijn vingers plakken.

Leuk bolvaasje in meerdere kleuren. Laag gestookt dus niet gegarandeerd waterdicht, zet er een glazen flesje in of kunststof bloemetjes zoals op de foto. €25.

In dit vaasje hoeven geen bloemen want ze zitten er al in. De bovenste roos is geglazuurd met goud-engobe. Een product waar een grote hoeveelheid echt goud in zit. €65.

handgedraaide theepot in herfst-tinten. €45

Leuke set paarse potjes, voor sieraden, snoepjes, geldbedragen en noem maar op. Of gewoon omdat ze mooi zijn.

Handgedraaide schaal, €45

mooie set handgedraaide potjes van ongeveer 15 centimeter hoog. Het vaasje op de achtergrond heeft ongeveer dezelfde afmeting. Complete set €65. Per stuk? Kunnen we bespreken.prachtig vaasje/kannetje handgedraaid en daarna de roosjes handgemaakt, erop gezet en deels met goudluster geglazuurd.

Prachtige potjes met deksel, ongeveer 8 centimeter hoog. Voor gouden ringen en andere waardevolle dingen. Bewerkt met goudluster, een product waar 90% goud in zit. Ik houd ervan, ook al is het een verschrikkelijk duur product. Prijs per potje, mede gezien het goud, is €35 per stuk. Samen zijn ze te koop voor €65.

Twee portretten van de dames rechts, met goudluster-accenten, kosten elk €100. Ze staan los maar stevig op de boomstammetjes. Het prachtige insectenhotel links is al verkocht.

Deze theeset is erg leuk voor wie van theeproeverijtjes houdt. In elk kleine theekommetje heb ik een theeblaadje gedrukt, allemaal anders. Helaas is de grote schaal met tekst een beetje gebarsten. De barst heb ik opgevuld met goudlijm en heeft geen nadelige gevolgen met oppakken of zo. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je opeens twee stukken schaal in je handen hebt. Toch vraag ik, gezien de barst, maar €25 voor de hele set. Anders was ie een stuk duurder geweest.

De laatste keramiek-harten: de grotere linksboven kost €15, de iets kleinere €7,50. Linksboven is verkocht.

Leuk geschenkje voor de tuinier die ook unnepiepkes ofwel bieslook in de tuin heeft staan. €7,50. De andere stekers zijn iets goedkoper. Het kattenblikje kostte €7,50 maar is verkocht.

mooi vaasje of bloempotje, handgedraaid in eigen atelier. €20.


Hoog gestookte vaas, dat wil zeggen waterdicht. Deze kost €55 incl. het mooie keramiek blad dat eraan zit. Verkocht

Prachtige grote schaal waar een echt blad in is gedrukt voordat deze verder bewerkt werd. De besjes en het slakkenhuis zitten erop vast geplakt. De schaal is ongeveer een halve meter in doorsnede. €85. Verkocht

Leuke set raku-gestookte huisjes, aan 2 kanten verschillend geglazuurd. Het hoogste is ongeveer 12 centimeter. De hele set kost €25. Verkocht

Deze foto valt onder de ‘zwa’ van ‘Leim & Zwa’. Op de tafel in de winkel staat altijd dit houten tableau met allerlei kleine hebbedingetjes, voor iemand die je een plezier kunt doen met een kleinigheidje. Altijd welkom om binnen te wippen en lekker even rond te neuzen. De prijzen zijn tussen de €2 en €5 en de spullen wisselen altijd.

1 lichtblauw kommetje (10 cm doorsnede) en 1 klein iets lichter vaasje (plm 12 cm hoog), allebei hooggestookt, prijs €10 per stuk. Het beeldje heeft dezelfde kleurschakering en kost €45. Dat is echter verkocht

Handmade vaasjes uit eigen atelier, geglazuurd met de zogenaamde ‘magma-glazuur’ van Mayco. De binnenkant in een tegengestelde kleur zoals je ziet, ze zijn waterdicht. Per stuk willen we graag €30 maar koop je ze als hele set van 3 dan vragen we €80.

Lekker knalrode theeset met theepot, warmhouder en suiker- en theekannetje. Uit eigen atelier en waterdicht. De totale set is te koop voor €60.

4 keramiek vogels boven op elkaar. In totaal zo’n 30 centimeter hoog. Prijs €40.Deze zijn ingekocht en niet door ons gemaakt. De vilten heksjes op de voorgrond zijn van ‘sjaal met verhaal’ en kosten elk €9,50. De mooie herfstvaas (echte blaadjes in kunststof gegoten) kost €25.

Snoeppotje van zo’n 12 centimeter hoog, bewerkt in cascadetechniek. €17,50

Je kent ze vast wel al, die heerlijke ruikende amberblokjes waar je heel lang plezier van hebt omdat je er steeds een laagje van af kunt raspen om de geur weer volledig tot zijn recht te laten komen. Ze kosten €5 en je kunt ze al dan niet kopen in een leuk keramiek schaaltje uit ons atelier. Daar vragen we dan ook €5 voor. Zowel de schaaltjes als ook de blokjes zijn ook lost te koop.

Prachtige handbeschilderde kaarten, gemaakt door Monique uit Stein. Te mooi om niet in te lijsten als je er zelf een zou krijgen, maar versturen is natuurlijk geweldig. Ze kosten €4,50 per stuk, inclusief enveloppe. Dit is maar een kleine selectie, kom gerust vrijblijvend kijken.

In eigen atelier gedraaid en geglazuurd: deze mooie hooggestookte dus waterdichte keramiek. Geprijsd vanaf €45. Het potje met plantje is ingekocht en kost bijna niets: €3,50. Daardoor cirkelen er wel duizenden van op aarde dus niet uniek. De schaal met deksel is inmiddels verkocht.

Leuke houten huisjes die in elk interieur passen. Je mag er zelf een keramiek hart bij uitzoeken dat we er evt. op kunnen plakken. Dat maakt het dan meteen bijzonder en nóg leuker. Zoiets geef je toch graag aan iemand die gaat verhuizen. Compleet €25.

We hebben altijd veel handgedraaide schalen en vazen in onze collectie. Teveel om hier te plaatsen. Kom gerust een keer vrijblijvend kijken. Prijzen hiervoor liggen tussen de €35 en €65.

Na lang wikken en wegen heb ik dan tocht besloten het rechter vogelhuis (mijn grootste favoriet) op de foto hierboven in verkoop te doen. Het linker heb ik dit voorjaar gemaakt en is ook bestemd voor verkoop. Er zit veel opbouw- en glazuurwerk in deze mooie werken. Het linker huis kost €160, het rechter €300. Rechts is inmiddels VERKOCHT.

rode vaas uit eigen atelier, laag gestookt dus daardoor niet gegarandeerd waterdicht. Zet er een glazen vaasje in of een afgeknipt waterflesje. Leuke prijs van €20 omdat er wat putjes inde binnenkant zitten. Verkocht.

mooi raku-gestookt hart. Ongeveer 15 cm breed. Prijs: €20. Met bloemenkrans €25 VERKOCHT

Rode bolvaas, hooggestookt dus waterdicht. €35 exclusief plantje dat je erin ziet.

Urnen zoals op de foto zijn altijd wel in voorraad, voor mens en dier. Allemaal handgemaakt in eigen atelier. Ze kosten tussen de €45 en €200, afhankelijk van vorm en grootte. Altijd vrijblijvend komen kijken. Let wel: ik maak geen urnen meer op bestelling. Wel komen er soms nieuwe bij als ik er een maak. Dan plaats ik die weer hier.

Een mooi oud dik kartonnen bord 20×20 cm,€10. VERKOCHT! Daarvoor een plantenpotje uit eigen atelier voor €5 (excl. plantje) Mooie combinatie zo

Prachtige kunststof vaas waar bladeren in gegoten zijn, zo’n 17 cm hoog. Mooi voor bloemen of zoals hier met een kaars. €25. Het dikke kartonnen basilicum bord erachter kost €10, 20×20 cm. De edelstenen boeddha op de voorgrond kost €12.

Deze ashangers op de foto hebben verschilende prijzen en zijn nu allemaal 50% afgeprijsd. Loop gerust vrijblijvend binnen.

Harten zijn altijd wel voorraadig in het atelier. Of ze nou van keramiek, zoals die hierboven, zijn, of van blik, van stof. En er komen altijd nieuwe bij. Ook in 2022 zullen er ook veel ‘harten onder de riem’ gemaakt worden. Of liefdeshartjes, hartjes voor mama, voor oma, voor de juffrouw, voor iemand die je mist, voor iedereen. Deze keramieken kosten €4 en komen uit eigen atelier.

Mooie blikken harten in dé kleur van de liefde. Ze kunnen opgehangen worden. Alleen nog het kleinste van 20 cm hoog (20 cm breed) voorradig: €14,50.

2 mooie bronskleurige bladeren (hier zijn echte bladeren in de klei gedrukt) die gebruikt kunnen worden als schaaltje voor hapjes of gewoon, zoals op de foto, mooi neergezet kunnen worden op je herfst-tafel. Ophangen kan natuurlijk ook. Ze zijn ongeveer 25 cm lang. Op het ene blad staan de woorden ‘very tasty’, op het andere ‘enjoy’. Per stuk kosten deze bladeren €7,50, samen betaal je €12,50. Eigenlijk belachelijk goedkoop maar ik wil graag weer nieuw maken.

mooie ovenschalen die natuurlijk ook zonder oven op een mooie plek gezet kunnen worden. Ze kosten elk €35 per stuk en zijn, zoals elk keramiek-werk in het atelier, uniek.

Een kan waar een kleine liter in past (VERKOCHT) en 2 matblauwe kommetjes, allemaal hooggestookt dus waterdicht. De kan kost €23,50, de kommetjes €10 per stuk.

Diepblauwe handgedraaide en waterdichte vaas, hoog 24cm doorsnede 17 cm. Prachtig voor een flinke bos bloemen. €55

2 prachtige in eigen atelier gedraaide kannetjes. Waterdicht en zo’n 15 cm hoog. Per stuk €18,50, 1 is verkocht.

Mooie keramiek sieraden aan een suede veterkoord. Handmade in eigen atelier.
De kleine kost €8,50, de grote €13,50

voor wie, net zoals ik, van een beetje bling-bling houdt zijn deze mooie ingekochtte haarspelden. Ze kosten €5 per stuk. Helaas ze zijn al verkocht.

Cadeaubonnen zijn er altijd. Bij elke bon die je komt halen krijgt je een klein cadeautje erbij dat de feestvierder mag houden. Jij beslist welke prijs en ik maak het in orde (tevoren even een mailtje naar leimenzwa@live.nl is handig, dan heb ik wat meer tijd om de bon te maken). Woon je verder weg dan kan ik een bon online versturen maar uiteraard dan zonder geschenkje. Een cadeaubon kan gebruikt worden voor een keramiek geschenk, een workshop, klei, glazuur of kleibenodigdheden.

Een pracht vaas met mooie koperaccenten. Deze is niet waterdicht (want raku-gestookt) dus wil je er bloemen in zetten gebruik dan een binnenvaasje. Het onderbord vormt een mooie combinatie doch is inmiddels verkocht. Prijs vaasje: €27,50 maar te laat! Verkocht.

Voor wie niet van die knallende kleuren kiest maar wel van ruig werk is deze set (of een deel daarvan) supersjiek! Gedraaid en geglazuurd in eigen atelier en uniek, het zijn gemengde kleuren die we nooit meer zo op ons werk krijgen! En dat willen we ook helemaal niet want we houden van unieke werken. Alles is hooggestookt waardoor waterdicht en afwasmachinebestendig.

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl