Openingstijden staan in het betreffende hoofdstuk. Niet alle aanwezige keramiek staat hier op de foto’s. Kom dus gerust een keer langs om vrijblijvend rond te kijken.

LET OP: DIT IS GEEN WEBSHOP! Je kunt hier kijken welke artikelen in de winkel zijn en die komen kopen (of ik stuur het op). Je betaalt dus in de winkel, cash of via pin. Reserveren na een aanbetaling kan ook. Je krijgt dan een betalingsverzoek van mij. Veel kijkplezier!

Een pracht handgedraaide schaal met zo’n 30 cm doorsnede. Door het gebruik van diverse glazuurkleuren over elkaar heen is hier geen tweede meer van te krijgen. Te mooi om iets in te leggen maar het kan natuurlijk wel want hij is waterdicht. €45.

Langzaam wordt het herfst en gaan we ook in het atelier naar de herfstkleuren. Deze 4 hooggestookte dus waterdichte bekers zijn door Jos gedraaid en kosten €10 per stuk. Het mooie schaaltje daarachter, eveneens waterdicht, kost €27,50

Een glazen buisje met kurk met daarin de tekst ‘Hugs&Kisses’ of ‘Carpe Diem’. Inclusief een keramiek hartje. €3,50

Een pracht geschenk nu het een beetje herfstig wordt: droogbloemen in een glazen cylinder die afgesloten is met een kurk. Afgewerkt met een hart (en binnenkort ook een bloem) van keramiek uit eigen atelier. De kleine cylinder is 22 cm hoog en kost €13,50, de grotere is 33 cm hoog en kost €18,50.

mooie ovenschalen die natuurlijk ook zonder oven op een mooie plek gezet kunnen worden. Ze kosten elk €35 per stuk en zijn, zoals elk keramiek-werk in het atelier, uniek.

Een kan waar een kleine liter in past, en 2 matblauwe kommetjes, allemaal hooggestookt dus waterdicht. De kan kost €23,50, de kommetjes €10 per stuk.

3 mooie handgedraaide- en bewerkte vazen, gemaakt door Jos Boesten. Hooggestookt op 1240 graden waardoor waterdicht. Ze zijn allemaal ongeveer 22 cm hoog en kosten €25 per stuk. Foto volgt!

Voor de katten/hondenliefhebber zijn deze prachtige handgemaakte diertjes. Er zit een klein keramiek hartje aan. De kleintjes (5 cm) kosten €10, de grotere (10 cm) kosten €10. Hondje verkocht.

Een keramiek potje uit eigen atelier in een mooie houten drager met verlichting op batterijen. Leuk om een kaars of plantje in te zetten.

Zo mooi, deze handgedraaide plantenpot/vaas met een hoogte van 13 cm hoog. Hij wordt geleverde met dat mooie vetplantje. Prijs is €25, waterdicht want hooggestookt. Uiteraard uit eigen atelier en uniek.

Als je deze leuke potjes met een plantje vult ziet het er meteen een stuk leuker uit. Elk potje kost met plantje €10.

Kabouterdeurtjes zijn helemaal hip. Deze in eigen atelier gemaakte kun je aan een schutting hangen voor het geval je geen boom in je tuin hebt staan. Want ook achter schuttingen wonen kabouters graag. Prijs is €22,50. Er is er maar 1 van. Uniek stuk.

Diepblauwe handgedraaide en waterdichte vaas, hoog 24cm doorsnede 17 cm. Prachtig voor een flinke bos bloemen. €45

2 prachtige in eigen atelier gedraaide kannen. Waterdicht en zo’n 15 cm hoog. Per stuk €18,50, samen voor €35. Uiteraard slechts 1 set dus uniek.

In eigen atelier gemaakt vogeldrinkbakje in de vorm van een klaproos, doorsnede zo’n 15 cm. Hier ligt het in een bed violen maar je kunt het ook op een stok lijmen (aan de onderkant zit een gaatje ter bevestiging). €22,50

Een mooi hart van mangohout (13 cm) met prachtige bloemenprint erop. €10
Nog 2 stuks voorradig. Ook erg mooi met het roosje dat je op de foto hieronder ziet, erop. Niet zelf gemaakt dus vallende onder de ‘Zwa’ van ‘Leim & Zwa’.

Mooie keramiek roosjes, meerdere voorradig. Ze zijn iets rozer als op de foto. Niet in eigen atelier gemaakt, niet uniek. Daar is dan ook de prijs naar:€2,50. Naar wens in een organza zakje voor €1 meer. Wil je er nog een hebben schiet dan op, ze zijn bijna uitverkocht.

Mooie keramiek sieraden aan een suede veterkoord. Handmade in eigen atelier.
De kleine kost €8,50, de grote €13,50

voor wie, net zoals ik, van een beetje bling-bling houdt zijn deze mooie ingekochtte haarspelden. Ze kosten €5 per stuk. Wil je ze als geschenk geven in dat heel mooie schaaltje uit eigen atelier, waar ze hier in liggen, dan vraag ik voor dat schaaltje (oven- en afwasmachine-bestendig) €25.

Cadeaubonnen zijn er altijd. Bij elke bon die je komt halen krijgt je een klein cadeautje erbij dat de feestvierder mag houden. Jij beslist welke prijs en ik maak het in orde (tevoren even een mailtje naar leimenzwa@live.nl is handig, dan heb ik wat meer tijd om de bon te maken). Woon je verder weg dan kan ik een bon online versturen maar uiteraard dan zonder geschenkje. Een cadeaubon kan gebruikt worden voor een keramiek geschenk, een workshop, klei, glazuur of kleibenodigdheden.

Zo leuk om te geven! Een glazen potje met (kunststof) lelietje. Ik heb er een keramiek hartje uit eigen atelier aan toegevoegd. Het geheel kan ook opgehangen worden. Prijs €7,50

Een mooie hooggestookte (dus waterdichte) serveerschaal uit eigen atelier die ook in de oven en afwasmachine kan. Hoogte 12 cm, doorsnede 22 cm. Prijs €35. Uniek stuk.

Deze ronde schaal is zó mooi dat ik nog steeds twijfel of ik hem wel wil verkopen. Maar ik doe het toch maar. Hoog gestookt dus waterdicht, doorsnede is 24 cm. hoogte 9 cm. Mag ook in de oven. Prijs is €35. Handgedraaid in eigen atelier.
Het hartje dat erin ligt is een ‘keepsake ornament’: het kan open en je kunt er je schat in bewaren, iets dat voor jou heel belangrijk is. Prijs van €10 nu voor €5.

keramiek tekstplaten met een uitspraak die we in deze tijd wel heel goed kunnen gebruiken. Het geheel is 76cm hoog. Voor de plaatjes vraag ik €45. Wil je de berkenhouten stam erbij dan vraag ik daar nog €5 voor. Slechts 1 te koop.

In eigen atelier gedraaide set kannen, waterdicht. Beide kannen zijn ongeveer 20 cm hoog en kosten per stuk €32,50.

Een houten doosje met daarin diverse spreuken-kaartjes, gedrukt op natuur-papier en een houten steuntje. Deze zijn op meerdere plaatsen te koop. Leim&Zwa en Laissez-Faire art café in Eys verkopen deze doosjes met eigen toevoeging. Bij mij zijn dat houten hartjes en een keramiek hartje naar keuze van mijn hand. Pracht geschenk voor moederdag, een verjaardag etc. €13,50 compleet.

Luck in a box. Deze doosjes zijn op meerdere plaatsen te koop. In mijn atelier én in Laissez-Faire art café in Eys breiden we deze doosjes uit met eigen producten.
Er zit standaard een belletje en een potloodje in. Ik voeg toe: enkele handgeschapen papiertjes in de vorm van een hart en je hebt de keuze uit een keramiek hartje uit de aanwezige voorraad.
In het Boeddhisme gelooft men dat door het rinkelen van het belletje je wensen naar de hemel worden geleid. Zodra je een boodschap hebt geschreven en het belletje rinkelt, zal je wens uitkomen. €13,50 compleet.

Een pracht vaas met mooie koperaccenten. Deze is niet waterdicht (want raku-gestookt) dus wil je er bloemen in zetten gebruik dan een binnenvaasje. Het onderbord vormt een mooie combinatie. Deze set is (zonder veertjeskoord en bloemetjes) €45. Wil je de leuke accenten erbij dan is het €50.

Voor wie niet van die knallende kleuren kiest maar wel van ruig werk is deze set (of een deel daarvan) supersjiek! Gedraaid en geglazuurd in eigen atelier en uniek, het zijn gemengde kleuren die we nooit meer zo op ons werk krijgen! En dat willen we ook helemaal niet want we houden van unieke werken. Alles is hooggestookt waardoor waterdicht en afwasmachinebestendig.

Een mooi in eigen atelier gedraaide/geglazuurde en hooggestookte opdienschaal, doorsnede plm 20 cm). Daarbij 7 ook zelf handgevormde schaaltjes waarbij de zgn nerikomi (cascade)-techniek gebruikt is. Hierbij zijn pigmenten aan de klei toegevoegd. Alles kan in de afwasmachine. Uniek stuk.
Uniek stuk, € 42,50

een oranje keramiek hartje in een metalen bloem met glitterkraaltjes. Het geheel is ongeveer 10 cm in doorsnede. Kost €10.. Het linker touw met hartjes op de foto hierboven is verkocht.

Dit mooie ‘gekreukelde’ porseleinen vaasje is 10 cm hoog. De prijs is inclusief de bloemetjes. Handgemaakt in eigen atelier.

Een waterdichte theepot die dus echt te gebruiken is. Handgedraaid en geglazuurd in een gewaagde kleurencombinatie. Hij kost €45 en er is er maar één van.

Leuke paddestoelen die aan leren koorden hangen. Ze zijn per stuk te koop en kosten tussen €2,50 en €3,50

Een mooi vijgenblad om aan de muur of aan het raam te hangen. Er zijn veel verschillende glazuren gebruikt. Dit blad kost €18,50

Een leuke niet al te grote theepot, blauw met een onderlaag van zacht rose. Handgedraaid en hoog gestookt waardoor waterdicht. Drupt niet! €30

Ruige blauwe heksenpot met een witte uitgelopen rand. Je kunt er heel wat koppen soep in serveren, ik denk erover om nog een soeplepel erbij te maken. Ook deze pot is hooggestookt waardoor waterdicht. Je kunt hem ook gebruiken als ovenschaal. €45.

Een mooie engel, niet alleen voor kerst. Ze vliegt op grote voet en bewaart degeen aan wie ze gegeven wordt in haar grote hart. Zo’n 35 cm hoog en €65

Grote uil, zeker 40 centimeter hoog. Een echte blikvanger en prachtig in je tuin op een sokkel voor een mooie haag zoals hier op de foto. Deze flinke jongen heeft de serieuze prijs van €250, er zitten uren en uren werk in. Minder accepteer ik niet, dan blijft ie van mij. ’s Winters binnen halen.

Hetzelfde geldt voor dit vogelhuis dat veel te mooi is om een echte vogel in te laten broeden. Het is met veel liefde door mij gemaakt en er zitten vele uren opbouw- en glazuurwerk in. Het huis is in een derde ovenstook bewerkt met echt goud. Vaste prijs is €300. Daarmee zijn mijn werkuren bij lange na niet betaald.

Leuke kleurige zomerschalen-set om je tuintafel mee op te fleuren tijdens een barbeque of zo. Ze hebben een doorsnede van plm 25 cm en zijn zo’n 20 cm hoog. De schalen kosten per stuk €25. Koop je er 2 dan kosten deze samen €45. Vaatwasmachinebestendig. De blauwe schaal is VERKOCHT.

Beetje ouderwets aandoend vaasje door de koperkleur. Daarom heb ik het gepimpt met een mooie hanger. Hoog gestookt dus waterdicht. €25.