LET OP: DIT IS GEEN WEBSHOP! Je kunt hier kijken welke artikelen er zoal in de winkel zijn en die naar wens kopen. Er is veel meer dan je hier ziet.

Reserveren na een aanbetaling kan ook. Je krijgt dan een betalingsverzoek van mij.
Veel kijkplezier!

Zo ziet onze keramiek-kast er uit in augustus 2023. We kunnen niet alles apart fotograferen en hieronder neer zetten. Je bent altijd welkom om langs te komen, uiteraard zonder koop-verplichting. Openingstijden staan in het betreffende hoofdstuk.

Sibelco Ateliermasse 2510 hebben wij altijd in voorraad. Kan hoog- en laag gebakken worden. Chamottering 25%, 0-1 mm. Wij werken er altijd mee in het atelier. Per pak €12, max. 2 pakken per klant. Meestal is er ook rakuklei, draaiklei, papierklei en papierporselein in voorraad. Je kunt ook een half pak kopen.

onderstaande transfers zijn te koop in hele, halve of kwart vellen: zwartwit heel €8, half €4,50, 1/4 €2,50. Gekleurd heel €10, half €5,50, 1/4 €3. De kippen kosten heel €11,50, half €6 en 1/4 €3,50. Ze kunnen in een enveloppe verstuurd worden.
Waslijn is uitverkocht.

Geweldig leuke draaischorten die gemaakt worden door de dames van Harambee. Ze kunnen ook door keukenprinsen en -prinsessen gedragen worden, zijn lekker lang en er zit een split in het voorgedeelte. Heerlijk om te dragen. Elke schort kost €25 en de volledige opbrengst gaat naar Harambee. Zij doneren dit bedrag aan een school in Kenia. Wil je zo’n schort? Dan vraag ik je om cash te betalen of ik stuur je een tikkie als ik hem op moet sturen. Daar komen dan nog €6,95 verzendkosten bij. Kortom, je steunt het goede doel hiermee, er blijft geen cent aan mijn vingers plakken.

Leuk bolvaasje in meerdere kleuren. Laag gestookt dus niet gegarandeerd waterdicht, zet er een glazen flesje in of kunststof bloemetjes zoals op de foto. €25.

In dit vaasje hoeven geen bloemen want ze zitten er al in. De bovenste roos is geglazuurd met goud-engobe. Een product waar een grote hoeveelheid echt goud in zit. €65.

Volledig met de hand opgebouwde insectenvilla. VERKOCHT

Vaas in regenboog-kleuren. Om de felle kleuren te behouden is deze laag gestookt, dat wil zeggen niet gegarandeerd waterdicht. We adviseren er een glazen vaasje in te zetten. VERKOCHT

handgedraaide theepot in herfst-tinten. €45

Leuke set paarse potjes, voor sieraden, snoepjes, geldbedragen en noem maar op. Of gewoon omdat ze mooi zijn.

Handgedraaide schaal, €45

mooie set handgedraaide potjes van ongeveer 15 centimeter hoog. Het vaasje op de achtergrond heeft ongeveer dezelfde afmeting. Complete set €65. Per stuk? Kunnen we bespreken.prachtig vaasje/kannetje handgedraaid en daarna de roosjes handgemaakt, erop gezet en deels met goudluster geglazuurd.

Prachtige potjes met deksel, ongeveer 8 centimeter hoog. Voor gouden ringen en andere waardevolle dingen. Bewerkt met goudluster, een product waar 90% goud in zit. Ik houd ervan, ook al is het een verschrikkelijk duur product. Prijs per potje, mede gezien het goud, is €35 per stuk. Samen zijn ze te koop voor €65.

Momenteel in onze etalage: de twee portretten van de dames rechts, met goudluster-accenten, kosten elk €100. Ze staan los maar stevig op de boomstammetjes. Het prachtige insectenhotel links is al verkocht.

Deze theeset is erg leuk voor wie van theeproeverijtjes houdt. In elk kleine theekommetje heb ik een theeblaadje gedrukt, allemaal anders. Helaas is de grote schaal met tekst een beetje gebarsten. De barst heb ik opgevuld met goudlijm en heeft geen nadelige gevolgen met oppakken of zo. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je opeens twee stukken schaal in je handen hebt. Toch vraag ik, gezien de barst, maar €25 voor de hele set. Anders was ie een stuk duurder geweest.

De laatste keramiek-harten: de grotere linksboven kost €15, de iets kleinere €7,50.

Leuk geschenkje voor de tuinier die ook unnepiepkes ofwel bieslook in de tuin heeft staan. €7,50. De andere stekers zijn iets goedkoper. Het kattenblikje kost €7,50.

mooi vaasje of bloempotje, handgedraaid in eigen atelier. De stoffen klaprozen horen erbij en maken het geheel af om iemand cadeau te doen. Totaal €25. Zonder klaprozen? Dan graag €20.


Hoog gestookte vaas, dat wil zeggen waterdicht. Deze kost €55 incl. het mooie keramiek blad dat eraan zit.

Prachtige grote schaal waar een echt blad in is gedrukt voordat deze verder bewerkt werd. De besjes en het slakkenhuis zitten erop vast geplakt. De schaal is ongeveer een halve meter in doorsnede. €85.

Leuke set raku-gestookte huisjes, aan 2 kanten verschillend geglazuurd. Het hoogste is ongeveer 12 centimeter. De hele set kost €25.

Deze foto valt onder de ‘zwa’ van ‘Leim & Zwa’. Op de tafel in de winkel staat altijd dit houten tableau met allerlei kleine hebbedingetjes, voor iemand die je een plezier kunt doen met een kleinigheidje. Altijd welkom om binnen te wippen en lekker even rond te neuzen. De prijzen zijn tussen de €2 en €5 en de spullen wisselen altijd.

1 lichtblauw kommetje (10 cm doorsnede) en 1 klein iets lichter vaasje (plm 12 cm hoog), allebei hooggestookt, prijs €10 per stuk. Het beeldje heeft dezelfde kleurschakering en kost €45.

Handmade vaasjes uit eigen atelier, geglazuurd met de zogenaamde ‘magma-glazuur’ van Mayco. De binnenkant in een tegengestelde kleur zoals je ziet, ze zijn waterdicht. Per stuk willen we graag €30 maar koop je ze als hele set van 3 dan vragen we €80.

Lekker knalrode theeset met theepot, warmhouder en suiker- en theekannetje. Uit eigen atelier en waterdicht. De totale set is te koop voor €60.

Dikke gelinieerde schriften voor keramisten die graag hun glazuurkleuren etc. willen noteren. Ze kosten €10.

4 keramiek vogels boven op elkaar. In totaal zo’n 30 centimeter hoog. Prijs €40.Deze zijn ingekocht en niet door ons gemaakt. De vilten heksjes op de voorgrond zijn van ‘sjaal met verhaal’ en kosten elk €9,50.

Voor wie van rustiger kleuren houdt deze mooie werken, alles gemaakt in eigen atelier. De prijzen staan erop. De mokjes zijn inmiddels verkocht.

Snoeppotje van zo’n 12 centimeter hoog, bewerkt in cascadetechniek. €17,50

mooie porseleinen bakjes om bijvoorbeeld sieraden in te te bewaren, geurkorrels in te leggen of een theelichtje in te branden. €7,50 elk. Nu voor €5.

Voor kattenliefhebbers! Deze jongen kost €25. – VERKOCHT

Mooie ovenschalen uit eigen atelier.

Je kent ze vast wel al, die heerlijke ruikende amberblokjes waar je heel lang plezier van hebt omdat je er steeds een laagje van af kunt raspen om de geur weer volledig tot zijn recht te laten komen. Ze kosten €5 en je kunt ze al dan niet kopen in een leuk keramiek schaaltje uit ons atelier. Daar vragen we dan ook €5 voor. Zowel de schaaltjes als ook de blokjes zijn ook lost te koop.

sjieke heksenhoed, handmatig opgebouwd door een echte heks. Aan de ene kant een kleine bezem, aan de andere kant een paar uiltjes op de rand. En natuurlijk de onafscheidelijke kat. Hier is er maar 1 van en deze kost €65.

Prachtige handbeschilderde kaarten, gemaakt door Monique uit Stein. Te mooi om niet in te lijsten als je er zelf een zou krijgen, maar versturen is natuurlijk geweldig. Ze kosten €4,50 per stuk, inclusief enveloppe. Dit is maar een kleine selectie, kom gerust vrijblijvend kijken.

In eigen atelier gedraaid en geglazuurd: deze mooie hooggestookte dus waterdichte keramiek. Geprijsd vanaf €45. Het potje met plantje is ingekocht en kost bijna niets: €3,50. Daardoor cirkelen er wel duizenden van op aarde dus niet uniek. De schaal met deksel is inmiddels verkocht.

Leuke houten huisjes die in elk interieur passen. Je mag er zelf een keramiek hart bij uitzoeken dat we er evt. op kunnen plakken. Dat maakt het dan meteen bijzonder en nóg leuker. Zoiets geef je toch graag aan iemand die gaat verhuizen. Compleet €25.

We hebben altijd veel handgedraaide schalen en vazen in onze collectie. Teveel om hier te plaatsen. Kom gerust een keer vrijblijvend kijken. Prijzen hiervoor liggen tussen de €35 en €65.

Na lang wikken en wegen heb ik dan tocht besloten het rechter vogelhuis (mijn grootste favoriet) op de foto hierboven in verkoop te doen. Het linker heb ik dit voorjaar gemaakt en is ook bestemd voor verkoop. Er zit veel opbouw- en glazuurwerk in deze mooie werken. Het linker huis kost €160, het rechter €300. Rechts is inmiddels VERKOCHT. Dit laatste ook vanwege het gebruik van goudluster en nóg meer glazuur-uren. Als je geïnteresseerd bent kom ze gerust vrijblijvend van dichtbij bekijken. Onderaan deze pagina zie je een betere foto van het rechter vogelhuis.

op zoek naar een leuk geboorte-of verjaardagsgeschenk van een kleintje? We hebben deze nu ook. Hierboven 2 houten huisjes met paperprint. Niet zelfgemaakt maar ingekocht dus. Wel mag je er een keramiek hartje naar keuze bij uitzoeken, voor jezelf of om bij het geschenk te geven. Prijs van deze huisjes is €20 per set a 2. Daarnaast zijn er ook leuke mobiles van vilt.

rode vaas uit eigen atelier, laag gestookt dus daardoor niet gegarandeerd waterdicht. Zet er een glazen vaasje in of een afgeknipt waterflesje. Leuke prijs van €20 omdat er wat putjes inde binnenkant zitten.

Dit leuke raku-gestookte kannetje kost nu €5. Geschikt om een plantje in te zetten in een klein binnenpotje want rakuwerk is nooit waterdicht. Of dropjes.

mooi raku-gestookt hart. Ongeveer 15 cm breed. Prijs: €20. Met bloemenkrans €25 VERKOCHT

Knuffelsteentjes om bij je te dragen of ergens neer te leggen. Mindfullness-teksten. Elk steentje in doosje kost €5. Nog 2 te koop. binnenkort weer nieuwe.

Een raku gestookt uiltje van zo’n 15 cm hoog. €18,50. Hij staat los op het marmeren sokkeltje. Wil je dat erbij, dit kost €27,50. Totaal is het dan dus €46.

Muntjes met diverse teksten om iemand kracht te wensen. In organza zakje, €5

Rode bolvaas, hooggestookt dus waterdicht. €35 exclusief plantje dat je erin ziet.

Mooie rode bolvaas, gedraaid en geglazuurd door Jos. Hooggestookt waardoor waterdicht. Hoogte 17 cm, doorsnede bol 14 cm. Deze kost €20 en er is er maar 1 van.

Urnen zoals op de foto zijn altijd wel in voorraad, voor mens en dier. Allemaal handgemaakt in eigen atelier. Ze kosten tussen de €45 en €200, afhankelijk van vorm en grootte. Altijd vrijblijvend komen kijken. Let wel: ik maak geen urnen meer op bestelling. Wel komen er soms nieuwe bij als ik er een maak. Dan plaats ik die weer hier.

Een mooi oud dik kartonnen bord 20×20 cm,€10. VERKOCHT! Daarvoor een plantenpotje uit eigen atelier voor €5 (excl. plantje) Mooie combinatie zo

Prachtige kunststof vaas waar bladeren in gegoten zijn, zo’n 17 cm hoog. Mooi voor bloemen of zoals hier met een kaars. €24. Het dikke kartonnen basilicum bord erachter kost €10, 20×20 cm. De edelstenen boeddha op de voorgrond kost €12.

Een stapel tweedehands maar zo goed als nieuwe boeken, sommige zijn nooit open geweest. De boeken op de linker foto gaan vanaf €8,50 de deur uit. Op de rechter foto het prachtige boek ‘Klei!’ dat helaas niet meer gedrukt wordt (inmiddels VERKOCHT)

Mooie handbeschilderde speksteen harten, ongeveer 7 cm groot. €8,50 per stuk. Nog 2 te koop.

Deze ashangers op de foto hebben verschilende prijzen en zijn nu allemaal 50% afgeprijsd. Loop gerust vrijblijvend binnen. Ook zijn er meerdere rouwverwerkingsboeken voor de helft van de prijs.

Keramiek-kralen (ingekocht) zijn er in diverse soorten, kleuren en maten. Dit is slechts een greep uit het assortiment. Prijzen vanaf €0,10 tot €1,50 per stuk.

In eigen atelier gedraaid en geglazuurd vaasje, 13 cm hoog. Speciaal effect is zgn ‘lava-glazuur’ aan boven- en onderkant. Het is hooggestookt dus waterdicht. Prijs excl. bloemen €20. VERKOCHT

Harten zijn altijd wel voorraadig in het atelier. Of ze nou van keramiek, zoals die hierboven, zijn, of van blik, van stof. En er komen altijd nieuwe bij. Ook in 2022 zullen er ook veel ‘harten onder de riem’ gemaakt worden. Of liefdeshartjes, hartjes voor mama, voor oma, voor de juffrouw, voor iemand die je mist, voor iedereen. Deze keramieken kosten €4 en komen uit eigen atelier.

Mooie chip&dip schaaltjes. Afwasmachinebestendig.
Handgedraaid en geglazuurd in eigen atelier dus uniek.
De grote links op de foto is verkocht.
De kleinere meet 15 cm en kost €15.

Voor de liefhebber: zo’n mooie handgemaakte stoffen hartjes met katjes erop, €7 per stuk en daarnaast blikken vogeltjes, €7,50 per stuk. Ik vind ze prachtig, een plezier om bij mijn keramiek te leggen en toch apart en handmade.

Mooie blikken harten in dé kleur van de liefde. Ze kunnen opgehangen worden. Alleen nog het kleinste van 20 cm hoog (20 cm breed) voorradig: €14,50.

2 mooie bronskleurige bladeren (hier zijn echte bladeren in de klei gedrukt) die gebruikt kunnen worden als schaaltje voor hapjes of gewoon, zoals op de foto, mooi neergezet kunnen worden op je herfst-tafel. Ophangen kan natuurlijk ook. Ze zijn ongeveer 25 cm lang. Op het ene blad staan de woorden ‘very tasty’, op het andere ‘enjoy’. Per stuk kosten deze bladeren €7,50, samen betaal je €12,50. Eigenlijk belachelijk goedkoop maar ik wil graag weer nieuw maken.

mooie ovenschalen die natuurlijk ook zonder oven op een mooie plek gezet kunnen worden. Ze kosten elk €35 per stuk en zijn, zoals elk keramiek-werk in het atelier, uniek.

Een kan waar een kleine liter in past (VERKOCHT) en 2 matblauwe kommetjes, allemaal hooggestookt dus waterdicht. De kan kost €23,50, de kommetjes €10 per stuk.

Diepblauwe handgedraaide en waterdichte vaas, hoog 24cm doorsnede 17 cm. Prachtig voor een flinke bos bloemen. €55

2 prachtige in eigen atelier gedraaide kannetjes. Waterdicht en zo’n 15 cm hoog. Per stuk €18,50, 1 is verkocht.

Mooie keramiek sieraden aan een suede veterkoord. Handmade in eigen atelier.
De kleine kost €8,50, de grote €13,50

voor wie, net zoals ik, van een beetje bling-bling houdt zijn deze mooie ingekochtte haarspelden. Ze kosten €5 per stuk.

Cadeaubonnen zijn er altijd. Bij elke bon die je komt halen krijgt je een klein cadeautje erbij dat de feestvierder mag houden. Jij beslist welke prijs en ik maak het in orde (tevoren even een mailtje naar leimenzwa@live.nl is handig, dan heb ik wat meer tijd om de bon te maken). Woon je verder weg dan kan ik een bon online versturen maar uiteraard dan zonder geschenkje. Een cadeaubon kan gebruikt worden voor een keramiek geschenk, een workshop, klei, glazuur of kleibenodigdheden.

In eigen atelier gedraaide set kannen, waterdicht. Beide kannen zijn ongeveer 20 cm hoog en kosten per stuk €32,50.

Een houten doosje met daarin diverse spreuken-kaartjes, gedrukt op natuur-papier en een houten steuntje. Deze zijn op meerdere plaatsen te koop. Leim&Zwa en Laissez-Faire art café in Eys verkopen deze doosjes met eigen toevoeging. Bij mij zijn dat houten hartjes en een keramiek hartje naar keuze van mijn hand. Pracht geschenk voor moederdag, een verjaardag etc. €13,50 compleet.

Luck in a box. Deze doosjes zijn op meerdere plaatsen te koop. In mijn atelier én in Laissez-Faire art café in Eys breiden we deze doosjes uit met eigen producten.
Er zit standaard een belletje en een potloodje in. Ik voeg toe: enkele handgeschapen papiertjes in de vorm van een hart en je hebt de keuze uit een keramiek hartje uit de aanwezige voorraad.
In het Boeddhisme gelooft men dat door het rinkelen van het belletje je wensen naar de hemel worden geleid. Zodra je een boodschap hebt geschreven en het belletje rinkelt, zal je wens uitkomen. €13,50 compleet.

Een pracht vaas met mooie koperaccenten. Deze is niet waterdicht (want raku-gestookt) dus wil je er bloemen in zetten gebruik dan een binnenvaasje. Het onderbord vormt een mooie combinatie doch is inmiddels verkocht. Prijs vaasje: €27,50.

Voor wie niet van die knallende kleuren kiest maar wel van ruig werk is deze set (of een deel daarvan) supersjiek! Gedraaid en geglazuurd in eigen atelier en uniek, het zijn gemengde kleuren die we nooit meer zo op ons werk krijgen! En dat willen we ook helemaal niet want we houden van unieke werken. Alles is hooggestookt waardoor waterdicht en afwasmachinebestendig.

Een waterdichte theepot die dus echt te gebruiken is. Handgedraaid en geglazuurd in een gewaagde kleurencombinatie. Hij kost €45 en er is er maar één van.

Leuke paddestoelen die aan leren koorden hangen. Ze zijn per stuk te koop en kosten tussen €2,50 en €5

Ruige blauwe heksenpot met een witte uitgelopen rand. Je kunt er heel wat koppen soep uit serveren, ik denk erover om nog een soeplepel erbij te maken. Ook deze pot is hooggestookt waardoor waterdicht. Je kunt hem ook gebruiken als ovenschaal. €45. VERKOCHT

Grote uil, zeker 40 centimeter hoog. Een echte blikvanger en prachtig in je tuin op een sokkel voor een mooie haag zoals hier op de foto. Deze flinke jongen heeft de serieuze prijs van €250, er zitten uren en uren werk in. Minder accepteer ik niet, dan blijft ie van mij. ’s Winters binnen halen.

Leuke kleurige zomerschalen-set om je tuintafel mee op te fleuren tijdens een barbeque of zo. Ze hebben een doorsnede van plm 25 cm en zijn zo’n 20 cm hoog. De schalen kosten per stuk €25. Koop je er 2 dan kosten deze samen €45. Vaatwasmachinebestendig. De blauwe schaal is VERKOCHT.

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl