Openingstijden staan in het betreffende hoofdstuk.
LET OP: DIT IS GEEN WEBSHOP! Je kunt hier kijken welke artikelen er zoal in de winkel zijn en die naar wens kopen.
Je betaalt dus in de winkel, cash of via pin.
Reserveren na een aanbetaling kan ook. Je krijgt dan een betalingsverzoek van mij. Versturen kan ook. Ik verpak het dan met veel schuim etc doch breuk tijdens vervoer kan ik helaas niet vergoeden.
Veel kijkplezier!
Wil je meer zien? Kom dan een keer vrijblijvend langs, niet alle producten staan hier.

Kleurige keramiek kip waar ik me eens helemaal op los gelaten heb. Daarom noem ik haar de ADHD-kip. Dus handmade in eigen atelier. Als je wilt kun je er ook nog en verlichting in leggen. Ze is 20 cm hoog en 30 cm lang en kost €35.

Mooie rode bolvaas, gedraaid en geglazuurd door Jos. Hooggestookt waardoor waterdicht. Hoogte 17 cm, doorsnede bol 14 cm. Deze kost €20 en er is er maar 1 van.

Leuk voerbakje voor je kat! Handmade in eigen atelier. Doorsnede 9 cm en 4 cm hoog. €5.

Op dit houten tableau zie je van alles: een in eigen atelier gedraaid theepotje kost €25, mooie blikjes om bijvoorbeeld thee in te doen (rechts €4 en links is verkocht), een mooi handgemaakt stoffen kuikentje €8,50 en een pak servetjes (meerdere dessins in voorraad) voor €5,30

Mooie Vintage-schaal in eigen atelier gedraaid en geglazuurd in de moeilijke ‘peacock-techniek’. Hier is er maar 1 van. Waterdicht, hoogte 7cm, doorsnede 19 cm. Prijs: €25

Urnen zoals op de foto zijn altijd wel in voorraad, voor mens en dier. Allemaal handgemaakt in eigen atelier. Ze kosten tussen de €45 en €200, afhankelijk van vorm en grootte. Altijd vrijblijvend komen kijken. Let wel: ik maak geen urnen meer op bestelling. Wel komen er soms nieuwe bij als ik er een maak. Dan plaats ik die weer hier.

Een mooi oud dik kartonnen bord 20×20 cm,€10. VERKOCHT! Daarvoor een plantenpotje uit eigen atelier voor €5 (excl. plantje) Mooie combinatie zo

Prachtige kunststof vaas waar bladeren in gegoten zijn, zo’n 17 cm hoog. Mooi voor bloemen of zoals hier met een kaars. €24. Het dikke kartonnen basilicum bord erachter kost €10, 20×20 cm. De edelstenen boeddha op de voorgrond kost €12.

Een stapel tweedehands maar zo goed als nieuwe boeken, sommige zijn nooit open geweest. De boeken op de linker foto gaan vanaf €8,50 de deur uit. Op de rechter foto het prachtige boek ‘Klei!’ dat helaas niet meer gedrukt wordt (inmiddels VERKOCHT)

Mooie handbeschilderde speksteen harten, ongeveer 7 cm groot. €8,50 per stuk.

Deze ashangers op de foto hebben verschilende prijzen en zijn nu allemaal 50% afgeprijsd. Loop gerust vrijblijvend binnen. Ook zijn er meerdere rouwverwerkingsboeken voor de helft van de prijs.

Keramiek-kralen (ingekocht) zijn er in diverse soorten, kleuren en maten. Dit is slechts een greep uit het assortiment. Prijzen vanaf €0,10 tot €1,50 per stuk.

In eigen atelier gedraaid en geglazuurd vaasje, 13 cm hoog. Speciaal effect is zgn ‘lava-glazuur’ aan boven- en onderkant. Het is hooggestookt dus waterdicht. Prijs excl. bloemen €20.

Harten zijn altijd wel voorraadig in het atelier. Of ze nou van keramiek, zoals die hierboven, zijn, of van blik, van stof. En er komen altijd nieuwe bij. Ook in 2022 zullen er ook veel ‘harten onder de riem’ gemaakt worden. Of liefdeshartjes, hartjes voor mama, voor oma, voor de juffrouw, voor iemand die je mist, voor iedereen. Deze keramieken kosten €4 en komen uit eigen atelier.

Van deze koffie/theemokken zijn er 4 in voorraad. Ze zijn 11 cm hoog en gemaakt door mensen met een verstandelijke handicap aan wie ik de glazuren lever.
1 beker kost €8, wil je ze alle 4 dan wil ik daar graag €28 voor.

Een mooie wijn/waterkaraf, uiteraard waterdicht, in eigen atelier gedraaid en geglazuurd. Uniek stuk. 16 cm hoog en een doorsnede van 12 cm. Prijs €35. De bekertjes kosten elk €7,50. De randen zijn bewerkt met een goud-luster.

Mooie chip&dip schaaltjes. Afwasmachinebestendig.
Handgedraaid en geglazuurd in eigen atelier dus uniek.
De grote links op de foto is verkocht.
De kleinere meet 15 cm en kost €15.

Blikken vogeltje in lekkere voorjaarskleuren. €15.

Dit blijft gewoon een prachtig blad, zomer, winter, herfst of lente. Ik heb hiertoe een echt blad in klei gedrukt en later ingevuld met diverse glazuren, een geduldig werkje. Wat je ermee kunt doen, wordt dan wel eens gevraagd. Nou….gewoon op een mooie plek zetten, hapjes op serveren, je gouden ketting erop leggen, als fruitschaal, noem maar op. En het kan ook nog in de afwasmachine maar dat durven maar weinigen te doen. Een van mijn mooiere stukken vind ik zelf. €45.

Voor de liefhebber: zo’n mooie handgemaakte stoffen hartjes met katjes erop, €7 per stuk en daarnaast blikken vogeltjes, €7,50 per stuk. Ik vind ze prachtig, een plezier om bij mijn keramiek te leggen en toch apart en handmade.

Mooie blikken harten in dé kleur van de liefde. Ze kunnen opgehangen worden en zijn er in 2 maten: 25 cm hoog (24 cm breed) en 20 cm hoog (20 cm breed). De grote kosten €17,50, de kleinere €14,50.

2 mooie bronskleurige bladeren (hier zijn echte bladeren in de klei gedrukt) die gebruikt kunnen worden als schaaltje voor hapjes of gewoon, zoals op de foto, mooi neergezet kunnen worden op je herfst-tafel. Ophangen kan natuurlijk ook. Ze zijn ongeveer 25 cm lang. Op het ene blad staan de woorden ‘very tasty’, op het andere ‘enjoy’. Per stuk kosten deze bladeren €7,50, samen betaal je €12,50. Eigenlijk belachelijk goedkoop maar ik wil graag weer nieuw maken.

mooie ovenschalen die natuurlijk ook zonder oven op een mooie plek gezet kunnen worden. Ze kosten elk €35 per stuk en zijn, zoals elk keramiek-werk in het atelier, uniek.

Een kan waar een kleine liter in past (VERKOCHT) en 2 matblauwe kommetjes, allemaal hooggestookt dus waterdicht. De kan kost €23,50, de kommetjes €10 per stuk.

Als je deze leuke potjes met een plantje vult ziet het er meteen een stuk leuker uit. Elk potje kost met plantje €10. Links is verkocht.

Diepblauwe handgedraaide en waterdichte vaas, hoog 24cm doorsnede 17 cm. Prachtig voor een flinke bos bloemen. €55

2 prachtige in eigen atelier gedraaide kannetjes. Waterdicht en zo’n 15 cm hoog. Per stuk €18,50, samen voor €35. Uiteraard slechts 1 set dus uniek.

Mooie keramiek sieraden aan een suede veterkoord. Handmade in eigen atelier.
De kleine kost €8,50, de grote €13,50

voor wie, net zoals ik, van een beetje bling-bling houdt zijn deze mooie ingekochtte haarspelden. Ze kosten €5 per stuk.

Cadeaubonnen zijn er altijd. Bij elke bon die je komt halen krijgt je een klein cadeautje erbij dat de feestvierder mag houden. Jij beslist welke prijs en ik maak het in orde (tevoren even een mailtje naar leimenzwa@live.nl is handig, dan heb ik wat meer tijd om de bon te maken). Woon je verder weg dan kan ik een bon online versturen maar uiteraard dan zonder geschenkje. Een cadeaubon kan gebruikt worden voor een keramiek geschenk, een workshop, klei, glazuur of kleibenodigdheden.

Deze ronde schaal is zó mooi dat ik nog steeds twijfel of ik hem wel wil verkopen. Maar ik doe het toch maar. Hoog gestookt dus waterdicht, doorsnede is 24 cm. hoogte 9 cm. Mag ook in de oven. Prijs is €35. Handgedraaid in eigen atelier.
Het hartje dat erin ligt is een ‘keepsake ornament’: het kan open en je kunt er je schat in bewaren, iets dat voor jou heel belangrijk is. Prijs van €10 nu voor €5.

keramiek tekstplaten met een uitspraak die we in deze tijd wel heel goed kunnen gebruiken. Het geheel is 76cm hoog. Voor de plaatjes vraag ik €45. Wil je de berkenhouten stam erbij dan vraag ik daar nog €5 voor. Slechts 1 te koop.

In eigen atelier gedraaide set kannen, waterdicht. Beide kannen zijn ongeveer 20 cm hoog en kosten per stuk €32,50.

Een houten doosje met daarin diverse spreuken-kaartjes, gedrukt op natuur-papier en een houten steuntje. Deze zijn op meerdere plaatsen te koop. Leim&Zwa en Laissez-Faire art café in Eys verkopen deze doosjes met eigen toevoeging. Bij mij zijn dat houten hartjes en een keramiek hartje naar keuze van mijn hand. Pracht geschenk voor moederdag, een verjaardag etc. €13,50 compleet.

Luck in a box. Deze doosjes zijn op meerdere plaatsen te koop. In mijn atelier én in Laissez-Faire art café in Eys breiden we deze doosjes uit met eigen producten.
Er zit standaard een belletje en een potloodje in. Ik voeg toe: enkele handgeschapen papiertjes in de vorm van een hart en je hebt de keuze uit een keramiek hartje uit de aanwezige voorraad.
In het Boeddhisme gelooft men dat door het rinkelen van het belletje je wensen naar de hemel worden geleid. Zodra je een boodschap hebt geschreven en het belletje rinkelt, zal je wens uitkomen. €13,50 compleet.

Een pracht vaas met mooie koperaccenten. Deze is niet waterdicht (want raku-gestookt) dus wil je er bloemen in zetten gebruik dan een binnenvaasje. Het onderbord vormt een mooie combinatie doch is inmiddels verkocht. Prijs vaasje: €27,50.

Voor wie niet van die knallende kleuren kiest maar wel van ruig werk is deze set (of een deel daarvan) supersjiek! Gedraaid en geglazuurd in eigen atelier en uniek, het zijn gemengde kleuren die we nooit meer zo op ons werk krijgen! En dat willen we ook helemaal niet want we houden van unieke werken. Alles is hooggestookt waardoor waterdicht en afwasmachinebestendig.

Een waterdichte theepot die dus echt te gebruiken is. Handgedraaid en geglazuurd in een gewaagde kleurencombinatie. Hij kost €45 en er is er maar één van.

Leuke paddestoelen die aan leren koorden hangen. Ze zijn per stuk te koop en kosten tussen €2,50 en €5

Ruige blauwe heksenpot met een witte uitgelopen rand. Je kunt er heel wat koppen soep uit serveren, ik denk erover om nog een soeplepel erbij te maken. Ook deze pot is hooggestookt waardoor waterdicht. Je kunt hem ook gebruiken als ovenschaal. €45.

Grote uil, zeker 40 centimeter hoog. Een echte blikvanger en prachtig in je tuin op een sokkel voor een mooie haag zoals hier op de foto. Deze flinke jongen heeft de serieuze prijs van €250, er zitten uren en uren werk in. Minder accepteer ik niet, dan blijft ie van mij. ’s Winters binnen halen.

Hetzelfde geldt voor dit vogelhuis dat veel te mooi is om een echte vogel in te laten broeden. Het is met veel liefde door mij gemaakt en er zitten vele uren opbouw- en glazuurwerk in. Het huis is in een derde ovenstook bewerkt met echt goud. Vaste prijs is €300. Daarmee zijn mijn werkuren bij lange na niet betaald.

Leuke kleurige zomerschalen-set om je tuintafel mee op te fleuren tijdens een barbeque of zo. Ze hebben een doorsnede van plm 25 cm en zijn zo’n 20 cm hoog. De schalen kosten per stuk €25. Koop je er 2 dan kosten deze samen €45. Vaatwasmachinebestendig. De blauwe schaal is VERKOCHT.