Keramiek is geen goedkope hobby. Wees je daarvan bewust.
De prijzen hieronder zijn exclusief klei en glazuur.
Voor 5 kilo klei (daar kun je wel even mee vooruit) vraag ik €12,50 en dat is inclusief de eerste bak in mijn keramiek-ovens. Als je werk gebakken is zet ik de glazuurprijs (inclusief 2e bak) op je werk en beslis je zelf of je al dan niet wilt glazuren of je werk mee naar huis neemt zonder kleur. Daar ben je vrij in.
Natuurlijk zitten in deze lesgelden ook de verwarmings- en electra-kosten van het atelier, koffie/thee en altijd wat lekkers, de materialen die je allemaal kunt gebruiken (je hoeft niets mee te nemen behalve glazuurkwasten), alle andere leuke dingen zoals stempels, uitsteekvormen etc die je kunt gebruiken én natuurlijk de enorme stroomkosten van de krachtstroom-ovens. Neem daarbij de wetenschap dat er 2 ovens staan met een totale waarde van zo’n €10.000 die ook regelmatig onderhoud en te vernieuwen onderdelen nodig hebben dan begrijp je waar de prijzen vandaan komen. Ik word er niet rijk van maar kan wel alle kosten die het atelier met zich meebrengt betalen van de cursusgelden.

Cursusprijzen – exclusief klei en glazuur (uiteraard afhankelijk van de grootte van je werk)

Losse les

1 les á 2,5 uur voor niet-cursisten: € 30

5 lessen -kaart á 2,5 uur.

€125
Een 5-lessenkaart is maximaal 3 maanden geldig, daarna vervallen nog niet gebruikte lessen.

10 lessen-kaart á 2,5 uur.

€ 215
Een 10-lessenkaart is maximaal 6 maanden geldig, daarna vervallen nog niet gebruikte lessen.

10 bijeenkomsten-kaart voor zelfstandig werkenden á 2,5 uur.

€ 99
Als je per keer wilt betalen: €11.

Onder ‘zelfstandig werkenden’ versta ik: mensen die volledig zelfstandig in staat zijn om keramisch werk te maken en/of te glazuren. Gevorderden krijgen dus géén lessen meer maar werken wel mee in de groep. Zo verrijken we elkaar. Meldt je je aan als gevorderde en blijkt dat ik toch nog heel veel aanwijzingen moeten geven, dan vraag ik je om terug plaats te nemen als cursist en betaal je de gewone lesprijzen.

Draaien, workshops a 3 uur.

€ 30, voor de werken die gebakken worden betaal je €4,50 per kilo.

Overig

Alle lessen worden vooruit betaald. Er is een pin-automaat.

Start je met glazuren dan betaal je dit direct, ook als je het werk diezelfde dag nog niet af krijgt

Voor rakustoken gelden andere prijzen. Deze vindt je in het hoofdstuk ‘workshops’ wanneer deze in het voorjaar en zomer gepland staan.