Keramiek is geen goedkope hobby. Wees je daarvan bewust.
De prijzen hieronder zijn exclusief klei en glazuur.

Natuurlijk zitten in deze bedragen, naast mijn uurloon (want het is geen hobby maar mijn werk), ook de verwarmings- en electra-kosten van het atelier, koffie/thee en altijd wat lekkers, de materialen die je allemaal kunt gebruiken (je hoeft niets mee te nemen behalve glazuurkwasten), alle andere leuke dingen zoals stempels, uitsteekvormen etc die je kunt gebruiken én natuurlijk de enorme stroomkosten en aanschaf- en onderhoud van de krachtstroom-ovens en alles wat daarbij hoort. Neem daarbij de wetenschap dat er 2 ovens staan met een totale waarde van zo’n €13.000 die ook regelmatig onderhoud en te vernieuwen onderdelen nodig hebben dan begrijp je waar de prijzen vandaan komen. Ik word er niet rijk van maar kan wel alle kosten die het atelier met zich meebrengt betalen van de cursusgelden en dan houd ik nog een beetje over voor mezelf.

Open atelier voor mensen die zelfstandig kunnen werken: €11,50, exclusief klei en glazuur.

Draaien op de pottenbakkers-schijf: €40 per les, kijk voor meer tarieven in het betreffende hoofdstuk.

Onder ‘zelfstandig werkenden’ verstaan wij: mensen die volledig zelfstandig in staat zijn om keramisch werk te maken en/of te glazuren en die ook hun weg in het atelier kennen. Gevorderden krijgen dus géén lessen meer maar werken wel mee in de groep. Zo verrijken we elkaar. Meldt je je aan als gevorderde en blijkt dat ik toch nog heel veel aanwijzingen moeten geven, dan vraag de lesprijs a €25.

Urn maken: 1 op 1 begeleiding bij het maken van een urn buiten openingsuren: €300 voor 2 ochtenden of middagen inclusief klei, glazuur en bakken. In avond-uren €350

Urn maken tijdens openingstijden dus waar ook andere mensen aan het werk zijn: €25 per 2,5 uur exclusief klei en glazuren.

Overig

Alle bijeenkomsten worden cash of per pin afgerekend.

Start je met glazuren dan betaal je dit direct, ook als je het werk diezelfde dag nog niet af krijgt.

Voor rakustoken gelden andere prijzen. Deze vindt je in het hoofdstuk ‘workshops’ wanneer deze in het voorjaar en zomer gepland staan.

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl