Wij bieden workshops, een cursus en mogelijkheid tot zelfstandig draaien aan. Hieronder lees je er meer over.
Tijden:
maandag 14-16.30 uur.
woensdag 10-12.30 uur
vrijdag 12-14.30 uur
Andere dagdelen/tijden zijn bij uitzondering bespreekbaar

Beschikbare datums staan helemaal onderaan op deze pagina. (onder de foto van Jos). Ze lopen erg snel vol! Wil je daarna meedoen? Kijk dan hier wat vrij is en mail je voorkeur naar leimenzwa@live.nl
Kijk ook de algemene voorwaarden goed door. Deze staan in het hoofdstuk ‘Algemene voorwaarden cursus/workshop/leveringen. Je betaalt na aanmelding.

WORKSHOPS. –
WORKSHOP draaien voor max. 2 personen (uiteraard ook individueel te boeken):
altijd al eens achter een pottenbakkersschijf willen zitten? Doen!
In 2,5 uur tijd gaat Jos je de ‘ins&outs’ uitleggen en laat je een paar potjes draaien! En dat ziet er gemakkelijker uit dan het is maar met zijn begeleiding lukt het iedereen om een paar potjes voor elkaar te krijgen.
We merken de laatste tijd dat ook mensen die al langer draaien zich hiervoor inschrijven omdat ze graag willen leren om hoger te draaien, met meer klei. Ook daar kan Jos je verder mee helpen.
Hieronder de mogelijkheden:

Je kunt kiezen uit deze 2 workshops:
– 1-delige workshop 2,5 uur draaien: €40 per persoon
Je potjes worden na 2 weken gebakken en dan haal je ze op.

– MEEST GEBOEKT: 2 delige workshop – eerst 2,5 uur draaien en na enkele weken (die datum spreken we samen af als je de eerste keer komt) je dan gebakken potjes glazuren in leuke kleuren: €60 per persoon. Tussen onze eerste en tweede afspraak dienen minimaal 3 weken te zitten ivm drogen en bakken van de werkjes.
Aanmelden kan via een mail naar leimenzwa@live.nl. Of even binnenlopen.
Let op: binnen deze 2,5 uur behoort ook het schoonmaken van je werkplek! Pottenbakken geeft veel troep (lees: klei op de schijf maar ook op de omgeving daaromheen).

LESSENCYCLUS VAN 3 LESSEN.
DRAAILESSEN MET MAX 2 PERSONEN PER KEER. Individueel inschrijven kan natuurlijk ook.
Prijs: €120 per persoon.
Na minimaal 3 lessen doorlopen te hebben (of wanneer je elders al een cursus gevolgd hebt) evalueren we hoe het gaat (en kun je indien nodig meer lessen boeken) en is er, indien je het draaien voldoende te pakken hebt, mogelijkheid tot:

ZELFSTANDIG DRAAIEN.
Dit kan tijdens alle openings-uren mits de draaischijf dan vrij is.
Hiervoor kun je een 5-ritten (2,5 uur per keer)-kaart van €80 kopen.
Klei koop je in het atelier per 5 kilo en neem je mee naar huis om te regenereren (prijs niet inbegrepen in de 5-rittenkaart). Je zorgt zelf voor een aflsluitbaar emmertje en schort (schort ook te koop in het atelier). Het laatste kwartier gebruik je om de schijf en omgeving schoon te maken.
Je werk wordt in het atelier bisque gebakken.
Let op: Er is dan in principe géén pottenbakkers-docent aanwezig maar je maakt gebruik van al onze faciliteiten.
Let op: binnen deze 2,5 uur behoort ook het schoonmaken van je werkplek! Pottenbakken geeft veel troep (lees: klei op de schijf maar ook op de omgeving daaromheen).
Aanmelden kan via een mail naar leimenzwa@live.nl

Op de foto zie je onze draai-docent Jos.
Met meer dan 10 jaar draai-ervaring in zijn handen helpt hij jou op gang. Maar let wel….draaien doe je niet zo ineens. Het ziet er gemakkelijk uit maar is echt best wel moeilijk. Wij zeggen altijd: draaien is een ambacht….daarvoor heb je heel veel oefen-uren nodig.

Actueel inschrijfschema:
Lees ook de algemene voorwaarden in het betreffende hoofdstuk.

Tijden:
maandag 14-16.30 uur.
woensdag 10-12.30 uur
vrijdag 12-14.30 uur

Hieronder zie je welke dagen deze zomer nog beschikbaar zijn voor de workshops/cursus (zelfstandig draaien kan gedurende alle openingsuren mits de draaischijven niet bezet zijn):
maandag 7 augustus 14-16.30 uur
vrijdag 11 augustus 12-14.30 uur
woensdag 30 augustus 10-12.30 uur
Vanaf september alle ma-wo-vr volgens de tijden zoals boven beschreven.

 

Aanmelden kan via een mail naar leimenzwa@live.nl met de gewenste datum.

Cursiste Bianca draaide het schaaltje hieronder. Helaas brak er een stuk af. Samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden: weggooien, je wonden likken en opnieuw beginnen of er toch nog iets leuks van maken? We kozen het laatste:

Wij hebben 2 draaischijven staan. Voor meer hebben we helaas geen plaats maar het fijne ervan is dat je heel individueel les krijgt. 2 mensen en 1 docent, wat wil je nog meer. Hierdoor krijg je veel sneller de ‘draai-slag’ te pakken dan wanneer je uur na uur in je eentje zit te worstelen in een grote groep.

Nicole is voor het eerst aan het draaien. Het vergt veel aandacht om alleen al de klei mooi in het midden van de draaischijf te krijgen. Pas dan kun je verder…. Inmiddels werkt Nicole zelfstandig en onlangs heeft ze zelf een draaischijf aangeschaft.

maar als je dan in de toekomst eenmaal een aantal bakjes gedraaid hebt dan ben je echt helemaal….happy!

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl