Vanaf maandag 12 september 2022 bieden wij de volgende mogelijkheden aan:

WORKSHOP draaien voor max. 2 personen (uiteraard ook individueel te boeken): altijd al eens achter een pottenbakkersschijf willen zitten? Dan kan dat bij ons.
In 2,5 uur tijd probeert Jos je een paar potjes te laten draaien! En dat ziet er gemakkelijker uit dan het is. Deze worden na 2 weken gebakken en dan kom je terug om ze te glazuren, te kleuren, waarna ze nog eens gebakken worden.
Deze workshop kost all-inn €60 per persoon, je bent dan in totaal ruim 5 uur aan het werk in het atelier in 2 bijeenkomsten.
Een datum en tijd spreken we samen af buiten de tijden dat er draailessen gegeven worden (echter onze voorkeur gaat naar maandag- of vrijdagmiddag), liefst via een mail naar leimenzwa@live.nl.
Ben je met meer dan 2 personen? Dan maken we er een combi draaien/handvormen van. Terwijl 2 mensen aan het draaien zijn is de rest bezig met handvormen en zo wisselen we af. Tarief is hetzelfde.

DRAAILESSEN MET MAX 2 PERSONEN PER KEER op:
maandag en vrijdag van 12 – 14.30 uur. Prijs: €35 per les inclusief klei en biscuitbak. (Andere tijden in onderling overleg). Je neemt zelf een emmertje/bakje met deksel mee om je klei mee naar huis te nemen. Aanmelden via een mail naar leimenzwa@live.nl. Verder naar beneden zie je mogelijkheden vwb datums.
Na minimaal 3 lessen doorlopen te hebben (of wanneer je elders al een cursus gevolgd hebt) evalueren we hoe het gaat en is er mogelijkheid tot:

ZELFSTANDIG DRAAIEN (met max. 2 personen per keer op:
dinsdagochtend, woensdagochtend of zaterdag-ochtend, steeds van 10-12.30 uur. (Andere tijden zijn eventueel mogelijk in onderling overleg).
Hiervoor kun je een 5-ritten kaart kopen. Deze kost €62,50. Klei koop je in het atelier per 5 kilo en neem je mee naar huis om te regenereren (niet inbegrepen in de 5-rittenkaart). Je zorgt zelf voor een aflsluitbaar emmertje en schort (ook te koop in het atelier).
Je werk wordt in het atelier bisque gebakken.
Let op: Er is dan in principe géén pottenbakkers-docent aanwezig. Aanmelden kan al via een mail naar leimenzwa@live.nl

Wil je je werk na de biscuitbak in het atelier glazuren dan vragen wij daar onze open-atelier-prijs voor (€11 per 2,5 uur werken) plus de hoeveelheid glazuur die je voor je werk gebruikt (ongeveer €3 tot €5 per potje afhankelijk van de grootte). Hiervoor maken we samen een afspraak.

Op de foto zie je onze draai-leraar Jos.
Met al heel wat jaren draai-ervaring in zijn handen is hij degeen die jouw handen ook aan het draaien laten gaan als je dat wilt. Maar let wel….draaien doe je niet zo ineens. Het ziet er gemakkelijk uit maar is echt heel erg moeilijk.

Actueel inschrijfschema: lessen/workshops op ma en vr van 12-14.30 uur:
ma 12 september: plaatsen vrij
vr 16 sept: vol
ma 19 sept vol
vr 23 sept vol
ma 26 sept vol
vr 30 sept 2 plaatsen vrij
ma 3 okt vol
vr 7 okt vol
ma 10 okt nog 1 plaats vrij
vr 14 okt 2 plaatsen vrij
ma 17 okt geen lessen
vr 21 okt 2 plaatsen vrij
ma 24 okt nog 1 plaats vrij
vr 28 okt 2 plaatsen vrij
ma 31 okt vol
verderop nog alles vrij
Aanmelden kan via een mail naar leimenzwa@live.nl met de gewenste datum. Max 2 personen per keer.

Wij hebben 2 draaischijven staan. Voor meer hebben we helaas geen plaats maar het fijne ervan is dat je heel individueel les krijgt. 2 mensen en 1 docent, wat wil je nog meer. Hierdoor krijg je veel sneller de ‘draai-slag’ te pakken dan wanneer je uur na uur in je eentje zit te worstelen in een grote groep.

Nicole is voor het eerst aan het draaien. Het vergt veel aandacht om alleen al de klei mooi in het midden van de draaischijf te krijgen. Pas dan kun je verder….

maar als je dan in de toekomst eenmaal een aantal bakjes gedraaid hebt dan ben je echt helemaal….happy!