AGENDA pottendraaien LES EN WORKSHOPS vanaf 1 september

Als je op de blauwe letters hierboven klikt kom je in de agenda. De eerste keer moet je een inlogcode maken.
Draailessen/workshops kunnen weer geboekt worden vanaf 1 september, wanneer we in ons nieuwe atelier starten. Natuurlijk mag je ons ook een mail sturen als je dat fijner vind: leimenzwa@live.nl.

Je bent welkom op zondag 15 september op onze open dag, van 11 tot 17 uur. Ons nieuwe adres is dan Tiendstraat 2 in Elsloo (parkeren onder de bomen aan de Scharberg). Er liggen dan ook inschrijfformulieren voor workshops/cursussen.

Zelfstandig draaien kan ook weer vanaf 1 september. Dit kan in principe gedurende alle openingstijden als de draaischijven niet gebruikt worden. Stuur hiervoor een mail naar leimenzwa@live.nl nadat je de openingstijden in het betreffende hoofdstuk gechecked hebt. We spreken dan samen een dag/tijd af.

ONZE PRIJZEN:
– 1 draai-les: €40 per persoon all-inn (deze kun je online boeken, zie boven)
– 2 delige les: €60 per persoon all-inn (1x draaien en 1x glazuren) , het draaien kun je online boeken,zie boven. Voor het glazuren maken we een afspraak als je komt draaien en dan betaal je de €20 nog bij.
– Meerdere draai-lessen: €40 per persoon voor de eerste 2 lessen (per les)
Derde en verdere lessen: €28.
– zelfstandig draaien zonder begeleiding: €15 per persoon (2,5 uur)

LEES VERDER NAAR BENEDEN VOOR UITGEBREIDERE INFO

Tijden draai-les vanaf 1 september:
maandag 12-14.30 uur
woensdag 12.30 – 15 uur
zaterdag 10-12.30 uur vanaf 28 september in de ONEVEN weken.
Andere dagdelen/tijden zijn in onderling overleg bespreekbaar. Mocht je dat willen, stuur dan een mail met voorsteldatum naar leimenzwa@live.nl

Draai-les.
Altijd al eens achter een pottenbakkersschijf willen zitten? Doen!
In 2,5 uur tijd gaat Jos je de ‘ins&outs’ uitleggen en laat je een paar potjes draaien!
Dat ziet er gemakkelijker uit dan het is maar met zijn begeleiding lukt het iedereen. Denk niet dat je een heel servies of een grote vaas kunt draaien! Een eerste keer mag je al heel trots zijn als je 2-3 potjes draait. Het ziet er altijd zó makkelijk uit op internet maar dat zijn filmpjes van mensen die al vele, vele draai-uren erop hebben zitten.
We merken de laatste tijd dat ook mensen die al langer draaien zich voor een les willen inschrijven omdat ze graag willen leren om hoger te draaien, met meer klei. Ook daar kan Jos je verder mee helpen.

Je kunt kiezen uit deze 2 mogelijkheden:
– 1 les: €40 per persoon all-inn:
2,5 uur draaien onder vakkundige begeleiding
Je potjes worden na 2 weken gebakken en dan haal je ze op. Ze zijn dan dus niét geglazuurd en poreus. (er zit geen kleurtje op). Wil je zelf nog eens komen om je gedraaide potjes te glazuren, te kleuren, dan kies je voor een 2-delige les die in het volgende stukje beschreven wordt. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je alleen maar wilt leren draaien en een aantal lessen wilt volgen, zonder te glazuren (of misschien later). Ook dat kan hoor. In dat geval plan je zelf 2 lessen in de agenda helemaal bovenaan deze pagina. Je kunt maar 2x plannen, daarna moet je wachten totdat je 1x geweest bent en kun je weer boeken. De lessen kosten steeds €40 per keer.

– 2 delige les: €60 per persoon all-inn:
eerst 2,5 uur draaien onder vakkundige begeleiding en na enkele weken kom je je gebakken potjes glazuren in leuke kleuren. Tussen onze eerste en tweede afspraak dienen minimaal 3 weken te zitten ivm drogen en bakken van je gedraaide werk. De eerste afspraak plan je in de agenda die hier verder naar boven in het gele vak staat. De tweede afspraak maken we in het atelier met je, dus graag agenda meenemen. Je betaalt de dan nog resterende €20 cash of per pin.
Let op: binnen deze 2,5 uur behoort ook het schoonmaken van je werkplek! Pottenbakken geeft veel troep (lees: klei op de schijf maar ook op de omgeving daaromheen).

Kom je voor het eerst draaien? Trek geen mooie kleren aan (we hebben schorten), liefst met korte nagels en laat ringen/armbanden thuis.
ATTENTIE: WIJ BEWAREN GEDRAAIDE POTJES TOT MAXIMAAL 3 MAANDEN IN ONS ATELIER. STAAN ZE ER DAN NOG DAN GEBRUIKEN WE ZE ZELF OF ZE WORDEN WEGGEGOOID. HAAL DUS JE GEMAAKTE POTJES BINNEN DIE DRIE MAANDEN OP AUB, ook als je nog eens terug wilt komen om te glazuren.

LESSENCYCLUS VAN meerdere LESSEN: €40 per persoon voor de eerste 2 lessen (per les). Derde en verdere lessen: €28.
De datums plan je via de agenda die bovenaan deze pagina staat. Je kunt in deze agenda maximaal 2 lessen plannen, daarna moet je wachten totdat je de eerste keer geweest bent voordat je verder kunt plannen. Wij adviseren minimaal 3 lessen voordat je evt zelfstandig kunt gaan draaien. Dit zal echter afhankelijk zijn van je vorderingen die eerste 3 lessen.

ZELFSTANDIG DRAAIEN: €15 per persoon per 2,5 uur, excl. draaiklei. Draaiklei kan in het atelier gekocht worden.
Na een aantal lessen doorlopen te hebben (of wanneer je elders al een cursus gevolgd hebt) evalueren we hoe het gaat en is er, indien je het draaien voldoende te pakken hebt, mogelijkheid tot zelfstandig draaien, dus zonder aanwezigheid van een docent. Dit kan in principe tijdens alle openingstijden wanneer er geen draailessen gepland staan (dus dit kan op dinsdagochtend en vrijdagmiddag oneven weken). Boven aan deze pagina kun je de tijd dat je wilt komen boeken in ‘agenda zelfstandig pottendraaien’.

Op de foto zie je onze draai-docent Jos.
Met meer dan 10 jaar draai-ervaring in zijn handen helpt hij jou op gang. Maar let wel….draaien doe je niet zo ineens. Het ziet er gemakkelijk uit maar is echt best wel moeilijk. Wij zeggen altijd: draaien is een ambacht….daarvoor heb je heel veel oefen-uren nodig.

Cursiste Bianca draaide het schaaltje hieronder. Helaas brak er een stuk af. Samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden: weggooien, je wonden likken en opnieuw beginnen of er toch nog iets leuks van maken? We kozen het laatste:

Wij hebben 2 draaischijven staan. Voor meer hebben we helaas geen plaats maar het fijne ervan is dat je heel individueel les krijgt. 2 mensen en 1 docent, wat wil je nog meer. Hierdoor krijg je veel sneller de ‘draai-slag’ te pakken dan wanneer je uur na uur in je eentje zit te worstelen in een grote groep.

Foto links: Dat zien we graag in ons atelier: blije gezichten.

foto rechts: Nicole is voor het eerst aan het draaien. Het vergt veel aandacht om alleen al de klei mooi in het midden van de draaischijf te krijgen. Pas dan kun je verder…. Inmiddels werkt Nicole zelfstandig en onlangs heeft ze zelf een draaischijf aangeschaft.

Foto: maar als je dan in de toekomst eenmaal een aantal bakjes gedraaid hebt dan ben je echt helemaal….happy!

Leim&Zwa – Dorpstraat 4a – 6181GX Elsloo – 0622352247 – leimenzwa@live.nl