Een bezoek aan het atelier brengen kan alleen na een gemaakte afspraak.
Mail hiervoor naar leimenzwa@live.nl of bel naar 06-22352247 (spreek voicemail in als ik niet opneem). We maken dan een afspraak.
Regels hieromtrent zijn:
– Winkelen gebeurt alleen op afspraak, je hebt een half uur de tijd hiervoor.
– Op de begane grond (waar de keramiek & Zwa staat) kan 1 persoon per x naar binnen, ben je echter met 2 personen samen gekomen (in de auto of uit 1 gezin) dan mag je samen binnen.
Natuurlijk blijft de mogelijkheid tot alleen afhalen of opsturen.

Cadeaubonnen zijn er altijd. Bij elke bon die je komt halen krijgt je een klein cadeautje erbij dat de feestvierder mag houden. Jij beslist welke prijs en ik maak het in orde (tevoren even een mailtje naar leimenzwa@live.nl is handig, dan heb ik wat meer tijd om de bon te maken). Woon je verder weg dan kan ik een bon online versturen maar uiteraard dan zonder geschenkje. Een cadeaubon kan gebruikt worden voor een keramiek geschenk, een workshop, klei, glazuur of kleibenodigdheden.

keramiek tekstplaten met een uitspraak die we in deze tijd wel heel goed kunnen gebruiken. Het geheel is 76cm hoog. Voor de plaatjes vraag ik €45. Wil je de berkenhouten stam erbij dan vraag ik daar nog €5 voor.

Een mooi bordje (bewerkt met transfers) met daarop een klein bordje, allebei in de vorm van een hart zoals je ziet. Daarbij nog een klein keramiek hartje. Allemaal door mij gemaakt. Het zeepje, met een heerlijke geur, ligt er bovenop en is niet door mij gemaakt. Het grootste bordje is ongeveer 12 cm breed. Het geheel kost €13,50. Pracht geschenk voor iemand waar je heel veel van houdt.

Een paar prachtige handgedraaide kannen uit eigen atelier. Waterdicht door hoogstook. De linker kan is 17 cm hoog en kost €25. De rechter kan is 23cm hoog en kost €35. Bloemetjes zijn ter decoratie maar te koop voor €5 per bosje. De onderplaat is van mangohout, doorsnede 37 cm en kost €8,50. Alles is los van elkaar of samen te koop.

Een volgende, ook in eigen atelier gedraaide set kannen, tevens waterdicht. Beide kannen zijn ongeveer 20 cm hoog en kosten per stuk €32,50.

Een houten doosje met daarin diverse spreuken-kaartjes, gedrukt op natuur-papier en een houten steuntje. Deze zijn op meerdere plaatsen te koop. Leim&Zwa en Laissez-Faire art café in Eys verkopen deze doosjes met eigen toevoeging. Bij mij zijn dat houten hartjes en een keramiek hart van mijn hand. Pracht geschenk voor moederdag, een verjaardag etc. €13,50 compleet.

Luck in a box. Deze doosjes zijn op meerdere plaatsen te koop. In mijn atelier én in Laissez-Faire art café in Eys breiden we deze doosjes uit met eigen producten.
Er zit standaard een belletje en een potloodje in. Ik voeg toe: enkele handgeschapen papiertjes in de vorm van een hart en je hebt de keuze uit een keramieken of een blikken hartje.
In het Boeddhisme gelooft men dat door het rinkelen van het belletje je wensen naar de hemel worden geleid. Zodra je een boodschap hebt geschreven en het belletje rinkelt, zal je wens uitkomen. €13,50 compleet.

Een theepot met deksel en nog wat keramiek dingetjes die ik zodanig bewerkt heb dat deze als vogelvoederhuisje kan dienen. Je kunt er natuurlijk ook een kleurig plantje in zetten. Zo gauw het gaat vriezen wel naar binnen halen of onder een afdak plaatsen maar voor de rest kan deze lekker buiten hangen. €30

Theepotje, omdat het voorjaar is een vogelhuisje ervan gemaakt maar uiteraard ook mogelijk om het als een echt theepotje (of plantenpotje)te gebruiken. €25

mooie pot in cascade-techniek. Deze kost €25. De plant die erin zit is niet echt maar niet van echt te onderscheiden, zo mooi. Wil je deze erbij: deze kost €20.

Hier ben ik zelf wel een beetje verliefd op hoor. Deze vogel kan ook nog eens door een klein vogeltje gebruikt worden als broedplaats maar ook als object aan een muur scoort hij wat mij betreft een dikke 10. Handgemaakt door mij dus uniek. Wel binnenhalen als het flink gaat vriezen. Hij is zo groot als een echte kip die je vast zou houden. Ik houd deze liever vast. €45. VERKOCHT

Een echt mooie stemmige roos, het geheel is zo’n 23 cm lang. Fragiel maar o zo mooi en gemaakt door mij. Kan buiten liggen (of op een plek die je dierbaar is) maar ’s winters wel binnen halen. €20 VERKOCHT

Een pracht vaas met mooie koperaccenten. Deze is niet waterdicht (want raku-gestookt) dus wil je er bloemen in zetten gebruik dan een binnenvaasje. Het onderbord vormt een mooie combinatie. Deze set is (zonder veertjeskoord en bloemetjes) €45. Wil je de leuke accenten erbij dan is het €50.

Het klaprozen-seizoen is geopend vanaf half maart. Deze 5 zijn direct uit de oven verkocht maar ik ga nu steeds nieuwe maken. Bij elke klaproos krijg je een zakje klaprozenzaad. De rozen hebben een gat aan de onderkant waardoor ze op een stok of draadijzer geplaatst kunnen worden. Deze zitten niet in de prijs inbegrepen maar heb ik wel te koop in het atelier. Prijzen van de rozen: klein (ongeveer 9 centimeter)€8, middelgroot (ongeveer 14 cm)€17,50, groot (ongeveer 20 cm) €25.

Leuke vrolijke voorjaars-‘uulkes’ om aan je raam, aan de muur of aan een tak te hangen. Ze zijn ongeveer 9 cm groot en kosten allemaal €7,50. Hand-Made by Leim&Zwa dus uniek. De linker 2 zijn verkocht.

Tja…deze jongen…heeft het wel helemaal gehad met al die Covid-toestanden. Hij is er klaar mee maar geeft je wel dat mooie hart dat onder hem hangt. Om te zeggen: nog even en dan is alles over… Hij mag de deur uit voor €12,50

schattig keramiek vogeltje met roestige vleugeltjes en staartje op een stuk hout.
3 stuks in voorraad.

Madammeke gemaakt in het atelier van Leim&Zwa dus een uniek stuk. Ze is 32 c groot en paarsblauw van kleur met blauwe bloemen. Prijs €30.

Voor wie niet van die knallende kleuren kiest maar wel van ruig werk is deze set (of een deel daarvan) supersjiek! Gedraaid en geglazuurd in eigen atelier en uniek, het zijn gemengde kleuren die we nooit meer zo op ons werk krijgen! En dat willen we ook helemaal niet want we houden van unieke werken. Alles is hooggestookt waardoor waterdicht en afwasmachinebestendig.

Een mooi in eigen atelier gedraaide/geglazuurde en hooggestookte opdienschaal, doorsnede plm 20 cm). Daarbij 7 ook zelf handgevormde schaaltjes waarbij de zgn nerikomi (cascade)-techniek gebruikt is. Hierbij zijn pigmenten aan de klei toegevoegd. Alles kan in de afwasmachine. Uniek stuk.
Uniek stuk, € 42,50

en prachtig organza zakje afgewerkt met kant en kraaltjes, 21 cm, gevuld met porseleinen en houten hartjes en bloemetjes. Het porselein is van eigen hand. Dichtgebonden met een porseleinen stukje met de tekst ‘veur mien allerleefste’ of ‘voor jou’ en óók nog een groter hart erbij, dat zie je linksboven. €15.

Houten bakje 15×15 cm met folie zodat er ook een echt plantje in kan. Het geheel is 35 cm hoog. Het bakje zit in een stalen houder met bovenop een vogeltje.
In het bakje 3 kruidenstekers, een paasei en aan het bakje 2 harten, allemaal van keramiek. Het blauwe kunststof plantje is inclusief en het geheel kost €25. De keramiek is huis-gemaakt in eigen atelier.

Grwate Sajel-sjlek 2021. €120 – VERKOCHT

In de aanloop naar moederdag zijn er altijd heel wat hartjes om uit te zoeken, allemaal in eigen atelier gemaakt. Er zijn 2 maten: de grootste (ongeveer 7 cm) kosten €3,50, de kleinere maat (ongeveer 4 cm) €2,50. Ik maak steeds weer nieuwe bij.

Hand made Bloemetjes-Hart in bloemetjesring, 2 voorradig. Ze kosten €7,50 per stuk.
NOG MAAR 1 BESCHIKBAAR

een oranje keramiek hartje in een metalen bloem met glitterkraaltjes. Het geheel is ongeveer 10 cm in doorsnede. Kost €10. Nog 1 voorradig.

Hamsa-handjes die je beschermen voor onheil en je geluk en gezondheid brengen. Keramiek met een metalen vogeltje eronder. Ze kosten allemaal €15. De bovenste is verkocht. Alles in eigen atelier gemaakt.

Dit mooie ‘gekreukelde’ porseleinen vaasje is 10 cm hoog. De prijs is inclusief de bloemetjes. Handgemaakt in eigen atelier.

leuke vogeltjes voor op een pin in plantenbak of tuin. €12,50 per stuk. De donkerblauwe is verkocht.

3 egelbakjes die elk in je hand passen, leuk vooe wie van deze diertjes houdt. Ze kosten €3 per stuk. De linker is verkocht. Daarachter zie je een vaasje in een mooie parelmoerkleur, dat kost €18,50. Daarnaast een mooie doorzichtig porseleingen groen/wit theelichthoudertje voor €10.

leuke uiltjes van zo’n 7 cm hoog. Mooi om aan een tak te hangen. €5 per stuk.

dit prachtige herfstblad, zo’n 35 centimeter lang, zal je tafel mooi sieren. Uiteraard kun je het gebruiken om herfstdingen, hapjes of wat dan ook op te leggen. Sterker nog, het kan in de afwasmachine. Er is veel werk gestoken in het glazuren met de verschillende mooie kleuren. Het blad kost €45.

Een waterdichte theepot die dus echt te gebruiken is. Handgedraaid en geglazuurd in een gewaagde kleurencombinatie. Hij kost €45 en er is er maar één van.

Leuke paddestoelen die aan leren koorden hangen. Ze zijn per stuk te koop en kosten tussen €2,50 en €3,50

Een mooi vijgenblad om aan de muur of aan het raam te hangen. Er zijn veel verschillende glazuren gebruikt. Dit blad kost €18,50

Een leuke niet al te grote theepot, blauw met een onderlaag van zacht rose. Handgedraaid en hoog gestookt waardoor waterdicht. Drupt niet! €30

Rozen en bloemen zijn wel de hit van 2020. Ze zijn allemaal verkocht. Voorjaar 2021 ga ik weer nieuwe maken.

Ruige blauwe heksenpot met een witte uitgelopen rand. Je kunt er heel wat koppen soep in serveren, ik denk erover om nog een soeplepel erbij te maken. Ook deze pot is hooggestookt waardoor waterdicht. Je kunt hem ook gebruiken als ovenschaal. €45.

Groen potje (ook in het bruin aanwezig) met een heel aantal (winterharde) kruidenstekers en een stekertje met de tekst ‘ik hou van jou’ erop. Hoe leuk is dat om aan iemand te geven die graag in de tuin bezig is en waar je van houdt? Het hele setje, inclusief beker, kost €20. VERKOCHT maar niet getreurd: ik maak steeds nieuwe, ook met limburgse teksten.

Grote uil, zeker 40 centimeter hoog. Een echte blikvanger en prachtig in je tuin op een sokkel voor een mooie haag zoals hier op de foto. Deze flinke jongen heeft de serieuze prijs van €300, er zitten uren en uren werk in. Minder accepteer ik niet, dan blijft ie van mij. ’s Winters binnen halen.

Leuke kleurige zomerschalen-set om je tuintafel mee op te fleuren tijdens een barbeque of zo. Ze hebben een doorsnede van plm 25 cm en zijn zo’n 20 cm hoog. De schalen kosten per stuk €25. Koop je er 2 dan kosten deze samen €45. Vaatwasmachinebestendig. De blauwe schaal is VERKOCHT.

Beetje ouderwets aandoend vaasje door de koperkleur. Daarom heb ik het gepimpt met een mooie hanger. Hoog gestookt dus waterdicht. €25.