1 juni hervatting lessen & workshops!

geplaatst in: Uncategorized | 0
 • 1 juni starten de lessen en workshops weer! Ik verheug me erop iedereen weer te zien en weer wat leven in het atelier te pompen want het was ‘verrekte’ stil de afgelopen maanden. Hieronder staan een aantal afspraken/veranderingen waarvan ik graag wil dat jullie ze doornemen. Het zijn er nogal wat dus neem vooral even de tijd. De startdatums staan al in het hoofdstuk ‘atelier’ en dan klikken op ‘cursusdatums’. Als het goed is weten jullie al lang hoe dat werkt.
 • Ik vermeld met klem: ALS JE LIEVER NOG NIET KOMT DAN IS DAT GEEN PROBLEEM! VEEL MENSEN DURVEN NOG NIET GOED IN GROEPEN AANWEZIG TE ZIJN / DURVEN NOG NIET HET HUIS UIT EN ZÉKER VOOR DE 70-PLUSSERS DIE IN HET ATELIER WERKEN IS HET GOED OM ER EERST OVER NA TE DENKEN OF JE DAT NU WEL AL WILT. MISSCHIEN IS HET NOG TE VROEG VOOR JE.
 • TEVENS GELDT: BEN JE ZIEK, OF HOEST JE, DAN BLIJF JE THUIS. Datzelfde geldt ook voor mij: ben ik ziek of hoest ik, dan blijf ik thuis. Kijk dus voordat je naar de cursus komt op deze website of op facebook, mocht ik ziek zijn dan staat het daar. Staat er niets, dan ben ik er gewoon.
 •  IK ZOU HET WEL FIJN VINDEN ALS IK EVEN EEN BERICHTJE KRIJG ALS JE AFWEZIG BENT (LIEFST 24 UUR VANTEVOREN)  ZODAT IK WEET OP WIE IK WEL OF NIET KAN REKENEN. WIL JE PAS OVER EEN TIJDJE KOMEN DAN IS DAT PRIMA, JE CURSUSPLEK BLIJFT VOOR JOU GERESERVEERD. WIL JE HELEMAAL NIET MEER KOMEN, DAN DIT GRAAG OOK DOORGEVEN ZODAT IK DAT WEET. Van enkele mensen weet ik al dat ze voorlopig nog even niet komen, die hoeven dus niet meer daarover te mailen. Mailen kan naar leimenzwa@live.nl
 • De start-en eindtijden zijn voor de helft van de mensen veranderd. Let daar goed op, het staat op de website in het betreffende hoofdstuk. Het kan niet meer zo zijn dat een hele groep cursisten op hetzelfde moment binnen komt, dan kunnen we samen nooit voor die 1,5 meter afstand zorgen. De helft van de groep start nu om 10 uur en eindigt om 12.30 uur, de andere helft start om 10.30 uur en eindigt om 13 uur. Voor de maandagmiddag groep gelden ook dit soort starttijden. Zo is er meer verdeling in het binnen komen en weer vertrekken waardoor hopelijk geen opstoppingen ontstaan. Ik heb met de planning daarvan rekening gehouden met mensen die samen komen of kinderen hebben die tussen de middag thuis komen etc. Houd je svp aan die tijden en kom niet al om 10.15 uur als je pas om 10.30 uur verwacht wordt. De mensen die om 10 uur zijn binnen gekomen zijn dan misschien nog bezig met glazuren uitzoeken etc. Dan wordt het veel te druk beneden, waar het toch al krap is. Het kan zijn dat ik je vraag om buiten te wachten als je te vroeg bent.
 • Wil je een mondmasker op als je komt, dan draag je daar zelf zorg voor. 
 • Verder houden we ons aan alle covid-afspraken die landelijk gesteld zijn of nog gesteld gaan worden.
 • Het is natuurlijk onmogelijk om alle flesjes en potjes glazuur die in het atelier staan te ontsmetten. Overal staan flesjes desinfectans zodat je dat evt. zelf kunt doen. Er staan ook dozen wegwerphandschoenen als je die liever aantrekt terwijl je werkt. Handen wassen kan natuurlijk altijd. Vriendelijk verzoek om je handen af te drogen aan de papierrollen die bij het aanrecht en ook bij de wasbak beneden staan. Ook daar vind je vloeibare zeep en desinfectans. Er zijn geen stoffen handdoeken meer.
 • Op de begane grond zijn nog maar 2 werkplekken beschikbaar. De 2 mensen die daar werken hebben elk een eigen tafel ter beschikking en zitten daarachter, dus niet meer aan de kant waar je de winkel in komt. Zo blijf je anderhalve meter afstand hebben van iedereen die binnenkomt. Eén tafel staat vóór de Stroke&Coat glazuren en het kan zijn dat de persoon die straks daar aan het werk is af en toe een flesje glazuur aan moet gaan geven aan wie het nodig heeft (met inachtneming van de 1,5 meter afstand). We streven ernaar om bij aanvang van je les de glazuren die je nodig hebt te verzamelen en mee te nemen naar je werkplek. Beneden kan nu ook gekleid worden.
 • Op de eerste verdieping is het aantal cursusplekken verkleind van 8-9 naar 6. De tafels staan nu in 2  groepen van 3 opgesteld met een doorgangsroute ertussen zodat we niet meer achter elkaar door hoeven te ‘sjravelen’. 
 • Je haalt niet meer zelf koffie in de keuken. Ik deel de koffie/thee rond.
 • Iedereen heeft straks een eigen bakje op tafel staan met daarin de materialen die nodig zijn, dus in principe hoef je niet steeds naar het zwarte rek of elders te lopen om iets te pakken. Ook een kleirol ligt op tafel en die blijft er ook (hoeft dus na de les niet meer terug gelegd in de plastic bak zoals je dat eerder deed). Er wordt dus zo weinig mogelijk gelopen. In het bakje zit ook altijd een schoon doekje. Na afloop van je cursus gooi je dat in de wasmand, die staat direct bij de trap. De materialen waarmee je gewerkt hebt, evenals het bakje, desinfecteer je met de wegwerp-doekjes die straks op de tafels zullen liggen. Ik zorg voor weer een schoon vaatdoekje in het bakje en de volgende cursist kan de volgende dag weer veilig werken. Ook je werkplek maak je, net zoals eerder, goed schoon en je veegt na met een desinfectie-doekje.
 • Iedereen neemt vanaf nu écht eigen glazuurkwasten mee. Die van mij zijn niet meer te leen als je ze vergeten bent. Elke kwast moet namelijk na gebruik gedesinfecteerd worden als meer mensen hiermee werken. Neem dus je eigen kwasten mee. Vergeet je ze dan kun je óf niet glazuren óf je koopt een nieuwe set bij mij. 
 • Als je liever met je eigen klei-materialen werkt (indien je die hebt) dan kan dat natuurlijk. Ik adviseer wel om daar je naam of initialen op te zetten.
 • Alle biscuitgebakken werken staan nu boven in het zwarte rek waar eerder de mallen stonden. Je kunt je werk daar bij aanvang van je les pakken en beneden de glazuren uit gaan zoeken of je werk mee naar huis nemen als je niet of pas over een paar maanden wilt glazuren. Je hoeft dus niet meer de stookruimte in om je werk te halen.
 • Alle werk dat na de les klaar is om te gaan drogen, wordt door jou op het rek bij de wenteltrap op de eerste verdieping neer gezet. Ik zorg dat het beneden komt. Glazuurwerk dat klaar is laat je op je tafel staan of zet je in hetzelfde rek. In principe komt dus niemand meer in de stookruimte, daar is het veel te klein en staat iedereen op een vierkante meter bij elkaar. Dat kan nu niet meer, vandaar deze verandering.
 • Verzoek het toilet niet te gebruiken als dat niet echt nodig is. Na elk toiletgebruik moet het gedesinfecteerd worden. Dat wordt een beetje ingewikkeld als daar steeds mensen naar toe gaan, dat moge duidelijk zijn.
 • Het zal ook duidelijk zijn dat met al deze regels een stuk spontaniteit verdwenen is. Spontaniteit waar ik juist zo van houd, samen met jullie. Maar het is niet anders. Ik moet, als cursusleidster, goed erop letten dat iedereen zich aan deze regels houdt, hoe moeilijk ik en jij dat ook zullen vinden. Samen zullen we onze weg hierin moeten zoeken en vinden. Ik ben er van overtuigd dat dat gaat lukken. 
 • Verzoek om zoveel mogelijk betalingen per pin te doen.
 • Als laatste: het ziet ernaar uit dat er niet veel mensen op vakantie zullen gaan deze zomer. Of ik zelf ga weet ik ook nog niet. De lessen lopen in principe gewoon door. Mocht je toch een periode niet willen komen dan hoor ik dat graag. Ik zal hetzelfde doen als ik nog een paar dagen ergens heen zou gaan. Over mijn Portugal-reis, waar ik van 4 tot 11 juli zou zijn voor een pottenbak-cursus, heb ik nog niets gehoord. Ik neem aan dat deze niet door zal gaan mits vliegreizen weer opstarten op 1 juli, maar dat waag ik te betwijfelen.
 • Afsluitend zou ik willen zeggen: ik verheug me op jullie! Laten we er samen een mooie periode van maken en hopen dat het atelier niet weer dicht moet als de covid weer op zou gaan spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *