Thailand en wat me dat gebracht heeft

geplaatst in: Uncategorized | 0

Lieve mensen,
De vakantie in Thailand was heerlijk. We hebben van elke dag genoten. De zon, de warmte, het niets hoeven doen, de prachtige tempels, de Andaman-zee, de hereniging met mijn Thaise schoonzus die ik in de corona-jaren niet kon bezoeken: allemaal momenten die mij hebben doen nadenken over hoe ik verder wil met het atelier.

Het laatste jaar merk ik dat ik vaker erg moe ben. Of dat door mijn leeftijd komt (dit jaar word ik 65), het steeds die wenteltrap in het atelier op- en af gaan, door het feit dat ik niet toekom aan dingen die ik graag wil (zo heb ik bijvoorbeeld nooit tijd om eens een paar uur achter de draaischijf te gaan zitten), ik weet het niet. Ik denk eigenlijk dat al die oorzaken meespelen. Hoe dan ook, het wordt tijd om wat dingen te veranderen. Je kunt daarbij denken ‘och maar je bent er toch maar een paar uurtjes per week’ als je naar de openingstijden kijkt. Dat klopt ja maar naast die paar uurtjes per week ben ik toch nog vele uren actief op ander gebied in verband met het atelier: het bijhouden van de website, mails en telefoontjes beantwoorden, afspraken maken, glazuurpakketten inpakken en verzenden, klei halen, glazuren bestellen en inruimen, workshops buiten de openingsuren geven, ovens in- en uitruimen, reparatiewerk, een poging doen het atelier een béétje schoon te houden zijn zo een paar dingen die me invallen en die er toch wel voor zorgen dat ik zo’n beetje fulltime werk. En dat wil ik niet meer. Daarom heb ik in de warme zon besloten dat er wat dingen moeten veranderen wil ik trouw blijven aan mezelf en mezelf niet langer voorbij lopen. Dit wordt het voorlopig en dan eens kijken hoe het gaat:
Tijden die gaan veranderen zijn:
– maandag gaat het atelier niet meer om 13 uur open maar om 14 uur. Dat heeft geen consequenties voor cursisten maar wel voor de paar klanten die regelmatig tussen 13 en 14 uur komen (dat zijn dan vooral de mensen die bij ‘de Ruif’ werken).
– voor elke lesgroep valt er regelmatig een week uit, zodat ik meer tijd krijg om zelf met mijn handen in de klei te gaan en/of om op te ruimen en schoon te maken.
– de woensdag-groep is de enige groep die wekelijks komt. Ik ga dit langzaam veranderen naar om de week zodat ik dan bijvoorbeeld eens een ochtend kan draaien.
– Vrijdagmiddag open atelier is vanaf nu niet meer elke week maar alleen in de even weken. Afspraken die al eerder gemaakt zijn blijven gewoon staan.
– Zaterdags zal het atelier gesloten zijn als er geen lesgroep of workshop gepland staat. Dat zal gemeld worden in de ‘openingstijden’.
– Er zullen zeker nog workshops gepland worden maar niet meer zoveel als eerder het geval was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *