Eindejaarsgroet 2022

geplaatst in: Uncategorized | 0

Beste cursisten, klanten, workshopdeelneemsters etc etc.
2022 loopt weer bijna ten einde. Nog een paar weken en we vertrekken 6 januari naar de zon in Thailand. Eindelijk kunnen we na 3 jaar Covid-onderbreking onze lieve schoonzus Angkana weer in onze armen sluiten. De meeste mensen weten hoe zeer we ons daarop verheugen. Maar voor het zover is werken we nog even in het atelier, vieren we de feestdagen en proosten op een nieuw, gezond en gelukkig 2023. Dat wensen we jullie ook van harte allemaal toe!
Het voorbije jaar zijn we gestart met draailessen die door Jos gegeven worden. Sindsdien is Marga de ‘Leim’ en Jos de ‘Zwa’ van ons Leim & Zwa. Hij ging in Maart met vervroegd pensioen ivm long-covid maar wilde niet achter de geraniums gaan zitten. Met zijn bijna 10 jaar draai-ervaring en, net zoals Marga, lerarenbloed in zijn aderen, leek het ons een leuke mogelijkheid om, na het aanschaffen van een tweede draaischijf, draai-lessen op bescheiden schaal te gaan geven, voor zover dat zijn vermoeidheid en concentratie-vermogen toelaat. Een schot in de roos! Dat doet hij nu 2x per week, meer gaat gewoonweg niet. Gezien de enorme hoeveelheid aanmeldingen en enthousiaste deelnemers zou hij gemakkelijk elke dag kunnen werken maar dat is niet verstandig en ook niet verantwoord gezien zijn restverschijnselen na die verschrikkelijke Covid-infectie in de eerste week van de lockdown in 2019, waarbij we hem bijna kwijt waren geraakt. Het eist nog steeds zijn tol en dat zal ook wel niet meer veranderen. Maar we wennen eraan en zeggen elke dag: Carpe Diem! Samen zetten we het bedrijf dus nóg leuker op de kaart als het al stond. We zijn er trots op.

In januari gaat het nieuwe energie-contract in. En net zoals zoveel mensen moeten ook wij vele honderden euro’s meer per maand gaan betalen. Het blijft spannend hoe dat af gaat lopen en we zijn serieus aan het overwegen om het atelier ‘anders’ aan te gaan pakken, waarover later dit nieuwe jaar meer duidelijkheid zal komen.
Dit houdt in ieder geval nu al in dat we in het nieuwe jaar de ovens alleen starten als deze echt vol zijn! Was het tot nu zo dat we wel eens een extra tussendoor-oven stookten die half of driekwart vol was om jullie je werk sneller te kunnen leveren, nu zal het zo zijn dat je misschien toch net even iets langer moet wachten omdat de oven nog niet niet vol is. Het is niet anders…

Ook zullen we de prijzen op jullie bisque iets moeten verhogen, anders leggen we er uiteindelijk op toe en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Het wordt voor ons allen een moeilijke tijd met deze extra kosten. Ik kan me voorstellen dat het ook voor velen onder jullie financieel misschien moeilijker gaat worden en dat je overweegt te stoppen met deze verschrikkelijk leuke hobby omdat het gewoonweg te duur wordt. Mocht dat zo zijn dan is er altijd nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld in plaats van om de week 1x per maand te gaan komen, of in plaats van elke week om de week. Of niet altijd je werk te glazuren maar het af en toe ook thuis gewoon te schilderen. Want ook dat kan. We laten jullie daar vrij in. Laat het gerust weten als je een verandering in je cursus-schema wilt.

De verkoop van Mayco-glazuren loopt als een tierelier! Steeds meer mensen, ook uit België, weten ons te vinden en complimenteren ons met de uitleg die we graag bij de glazuren geven als deze gekocht worden. Persoonlijke aandacht is dat wat hoog in ons vaandel staat. Dat is ook de reden dat we geen webwinkel willen. Het gaat om het persoonlijke contact, waarbij we desgewenst ook uit kunnen leggen wat je met de glazuren kunt of zelfs moet doen om een mooi resultaat te krijgen. Daarom mailen we liever met onze klanten die verder weg wonen en praten uiteraard met onze klanten die naar het atelier komen voor advies.

In het nieuwe jaar is af en toe een week zonder lessen gepland. Omdat we merken dat we toch wel vaak erg moe zijn van week in week uit les geven (we worden ook 65 haha!) maar ook omdat het atelier verloedert als we niet écht af en toe tijd gaan nemen om op te ruimen en schoon te maken (want oh my god dat draaien dat hakt erin eh… geeft veel troep). En dat schoonmaken lukt niet als er steeds cursisten zijn. Alle lieve reacties zoals ‘we helpen je wel!’ vinden we superlief maar dat gaat niet. We moeten echt de dingen zelf door onze handen laten gaan en kijken wat weg kan en wat moet blijven.
However…. voor nu wensen Jos en Marga jullie hartstikke fijne feestdagen! We zien nog een paar mensen maar anderen al niet meer. Geniet en blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *