15 jaar open!

geplaatst in: Uncategorized | 0

15 jaar geleden, op 10 augustus, opende ik de deuren van het atelier voor het eerst en man wat was ik zenuwachtig. Van ‘de baas’ en het goede salaris bij de politie-academie naar ‘eigen baas’ in het zelfstandig ondernemerschap en maar zien of en hoeveel ik daarmee zou verdienen. En of ik het überhaupt overeind zou krijgen (ofwel uit de klei kon trekken). En moet je nu eens zien. Ik ben trots op wat ik heb neer gezet. Mooier kan het niet meer worden

Dat salaris van weleer heb ik nooit meer gehaald, nog niet eens de helft haha, maar ik ben wel gelukkiger geworden. Ik moet er toch niet meer aan denken om hele dagen voor de klas te staan of hele dagen reanimatie-onderwijs te moeten geven, mortuariums te bezoeken met studenten om dan s avonds ook nog een klas in een andere stad bij te scholen in slechtnieuws-gesprekken of hoe om te gaan met iemand die pepperspray in zijn ogen heeft gekregen. Alleen de af en toe vluchten met de trauma-helicopter om te bestuderen hoe samenwerking met politie was…die mis ik wel eens. Maar of ik nog zo soepel als weleer in zo’n heli zou kunnen springen….dat betwijfel ik.In die tijd ben ik zelf ook 15 jaar ouder geworden. Met mijn nu 64 jaar bekruipt me vaker de gedachte ‘hoe lang blijf ik dit nog doen?’. De wenteltrap op- en afrennen met in iedere hand 10 kilo klei gaat niet meer zo gemakkelijk als 15 jaar geleden. Maar ik ren hem nog steeds op en af, dat dan weer wel.

Mijn hart ligt nog steeds in mijn atelier en bij mijn cursisten en klanten en zolang dat goed blijft voelen ga ik lekker door, zeker nu manlief Jos ook op maandagmiddag en vrijdagochtend aanwezig is als onze pottenbakker. Omdat we echter ook willen genieten van de andere dingen des levens zal het atelier in de toekomst vaker een weekend of iets langer gesloten zijn. Maar goed, ook daar zal iedereen overheen komen, we gaan immers niet dood als er even niet gekleid/gedraaid kan worden of als er geen glazuur gekocht kan worden. Hoewel….ik ken er wel een paar haha! Ik wens iedereen een fijne en bovenal warme zomer en drink een glaasje op ons allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *