Het eerste blog van Marga.

geplaatst in: Uncategorized | 16

Ik geloof dat ik teveel hobby’s heb.

Naast keramiek maken, Mind-Walks organiseren en lopen, mensen met gewichtsproblemen helpen, af en toe een basis-yoga les geven, oma, moeder, partner en vriendin zijn ….vind ik het ook nog eens ontzettend leuk om te schrijven.

Daarvoor biedt dit blog uitkomst.

In het atelier worden ontzettend mooie dingen gemaakt en ik vind het even zo ontzettend leuk om mijn cursisten daarin te adviseren en te ondersteunen waar dat nodig is.

Maar er gebeurt nog veel meer als mensen met de handen in de klei zitten: er wordt van harte gelachen, geschaterd en er wordt ook gehuild. Jazeker.

Er wordt omarmd, ondersteund en gedeeld. Er worden moppen verteld en de laatste dorpsroddels worden vermeld. Soms doen we ’s zomers maar even de ramen dicht….want er komt zoveel op tafel dat niet voor andermans oren bestemd is. Dingen die in vertrouwen verteld worden en die dat ook blijven.

En wat is er nou mooier dan….een combinatie te gaan maken in het beschrijven van wat op welke manier gemaakt kan worden (dus een stukje techniek uitleggen) én schrijven over wat er nog meer allemaal gebeurt in mijn atelier. Uiteraard zal ik nooit namen noemen, of namen fingeren. Nooit schrijven over iets dat in vertrouwen verteld wordt, dat onder ons moet blijven. En altijd toestemming vragen. Altijd. Dit blog zal dus over kleien gaan. En over dingen die de revue passeren in het atelier. Gewone dingen, pijnlijke dingen, leuke dingen, waanzinnige dingen, alledaagse dingen….Dingen.

Wanneer het eerste blog verschijnt? Nou….ehm…dit was het eerste! Ik ga nu eerst op vakantie. Wat? Alweer op vakantie? Jazeker! 9 februari ben ik een weekje weg. Alweer op vakantie. Pakken wat je pakken kunt. Carpe Diem staat niet voor niets op mijn arm getatoeëerd. Samen met de zwaluw waar ik me elke voorjaar zo vreselijk op verheug. Want als de zwaluw zich aan de overkant van het atelier nestelt….en ik ze door de lucht hoor ‘gieren’….dan is het lente.

Maar eerst ga ik naar de winter. Naar Oostenrijk. Voor de zon. Dat die maar veel mag schijnen.

Die foto hieronder, van mijn arm boven dat water…die is van 2 weken geleden. Ik was in Thailand om mijn Thaise schoonzusje na een heel verdrietige tijd terug naar huis te brengen. En dat meer….het red lotus lake in Noord-Oost Thailand….dat was geweldig. Als jullie willen mogen jullie een keer met me heen daar naartoe. Want oja…dat ga ik ook doen: retraite-weken bij mij schoonzusje Angkhana in Thailand verzorgen. Maar eerst ga ik op vakantie.

16 Responses

 1. Winfried

  Hoi Marga,
  Op de eerste plaats GEFELICITEERD met de nieuwe website. Ziet er geweldig uit!
  En dan ook nog je blog, zo JIJ!
  Ja, lekker samen in de klei en zo af en toe een lach en een traan. Elkaar verrijken, elkaar een beetje “glazuren” zodat we samen kunnen blijven stralen en genieten van het leven! En vooral niet te vergeten: LIEFDE IS AL WAT IS!

  Hartegroet, Winfried

 2. Claudia Schippers

  Hallo lieve Marga

  Wat ziet de nieuwe website er mooi uit! Mag je trots op zijn zeker weten.
  Ik kan niet wachten op alle verhalen die in je blog nog zullen volgen…verhalen over kleien maar ook over alles wat er op tafel komt bij leim en zwa….mooie dingen, verdrietige dingen, grappige dingen maar vooeal vanalles wat er samen gedeeld wordt, zowel met een lach als met een traan….samen staan we sterk. En dat is nou net wat leim en zwa nou zo bijzonder maakt !!!

 3. Lenie

  Marga het is Mooie en duidelijke website en zo te zien ben jij een duizendpoot. Heel veel succes en eenooie vakantie. Die de groeten aan Ankara.
  Liefs Lenie

 4. Nicole Janssen

  Zoea leuk om te leaze. En de site zuut d’r prachtig oet.
  Geneet in Oostenrijk en tot euver 2 weake.
  Lieve groetjes Nicole

 5. Marianne Manders

  Fijn om je blog te lezen. Geniet maar van je drukke leven en laat ons zo nu en dan mee genieten want….dan genieten wij ook !

 6. Ellen

  Yes!
  Een blog van Marga, wat een goed plan zeg! Zo kun je die schrijfdrang omzetten in mooie teksten, Marga. Je hebt veel om te delen en te vertellen, dus dat komt zeker goed! Bloggen is cool 🙂
  Hartelijke groet,

  Ellen Kersten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *