Het gebruik van Mayco Magic Metallics MM106 en MM 305 voor roestvorming

geplaatst in: Uncategorized | 0

Er zijn een aantal aandachtspunten waar ik je graag op wijs:

– Deze magic metallics zijn géén glazuren, je zet ze op je werk ná de glazuurstook (of direct op je ongeglazuurde werk). Deze gaan dus niet meer in je oven.

– Dit product kun je ook op andere oppervlaktes gebruiken.

– MM106 roer je in het flesje op totdat de grijze massa die onderin zit helemaal vermengd is in het flesje. Niet schudden, dat werkt niet. Best doorroeren met een satéprikker. MM 305 hoef je niet te schudden.

– Om roest-effect te krijgen meng je van beide nummers een beetje (dat wat je nodig denkt te hebben) in een GLAZEN potje. Niét in een plastic potje of blik want daar roest het doorheen!

– Trek een schort aan en zorg dat het gemengde product alleen in aanraking komt met het oppervlak dat je wilt bewerken.

– Nadat je beide producten in je glazen potje gemengd hebt met een kwast die je daarna niet meer gebruikt zet je een dikke laag op.

– Deze laag zal eerst een groen/grijze kleur krijgen. Het duurt meerdere uren tot en dag totdat het roest-effect zichtbaar wordt.

– Je kunt dit product op blijven brengen totdat je tevreden bent, maar wacht dus eerst even tot een dag later om te zien hoe het dan is geworden.

– Klaar? Spoel niets door je gootsteen want ook die gaat roesten! Als je geen nieuwe afvoeren etc wilt gooi dan alles weg, en wel in het afval dat naar de chemokar gaat.

– Dus: het moge duidelijk zijn dat dit een corrosief en giftig product is. Wees er voorzichtig mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *